בואן דיאה א טודוס, מרק בצל מוקרם

tsiporganeden

New member
בואן דיאה א טודוס, מרק בצל מוקרם

היום אתן לכם חברים יקרים שלי, מתכון של מרק בצל מוקרם, כזה שאוכלים עם קוביות בגט מטוגנים או אפויים, ומעל מוצרלה מומסת, מה עוד צריך הבן אדם, כדי לחמם את הלב? אז ככה, 5-6 בצלים גדולים חתוכים לרצועות, חותכים את הבצל לשניים וכל חלק פורסים ואז זה נהיה רצועות, מטגנים קלות את הבצל ב-4כפות שמן זית, עד שמזהיב, להקפיד לא לשרוף כי אז הבצל יוצא מר, להוסיף 2 שיני שום, להמשיך לטגן, להוסיף 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות, ראש סלרי אחד גם הוא חתוך לקוביות, לשים ליטר מים, מלח,פלפל, 2 כפות א. מרק בצל, לבשל עד שהירקות מתרככים בערך 20 דקות, לא יותר מדי הירקות צריכים להשאר שלמים, בהגשה מפזרים מוצרלה בערך חופן לצלחת, ומכניסים לדקה למיקרוגל, לזה אני מוסיפה קרוטונים, את הקרוטונים אני עושה מלחם בגט מיום לפני לא טרי, מורחת עליו מרגרינה וממרח שום, אופה מספר דקות בתנור, מממממ צ´ופר לוס דדוס.
 

Sarika

New member
../images/Emo127.gifאוחחחחח רורגד יה מקיו לבאווה

מי פאדרה דזיאה: "קואלו לדיו אל ראיי אלה רייאנה". אבי היה אומר: "שנתן המלך למלכה". יש מקצה שיפורים למרק הנ"ל - להחליף כוס אחת מים בכוס יין לבן יבש.
 

tsiporganeden

New member
שריקה מיקרידה, אסטו ויינדו קה אי טו

סאבס אגיזאר בואנו, איידה קרידה דאמוס אי טו דה לו קה טו סאבס, אי תן קארגו קון מונצ´ה סאל אי וינו אן לה קומידה פורקה פוז´ה אל אנטסיון. פארא אסטו יו נו גיזו קון וינו, מטו סולו 2-3 קוצ´אראס, נונקה נו אונה קופה, אס מוי סאברוזו קון וינו יו לו גוסטי אנסינה, אמה קון קארגו, מוזוס יא סתאמוס אן לה אדה, קה יאי אנטסיון, אסוכר פוז´אדה, קואלו סה אזה?
 

Sarika

New member
היידה, נו פאנסאס דה לאס חזינוראס

תווה קונטארה אונה שאקה: יאללה, אל תחשבי על מחלות, אספר לך בדיחה. און אומברה ספואה אל רסטוראן אקומה. אל אומברה סטאבה מוי פנסריוזו. ווינו אל גארסון אי לדאמנדו קה דיזיאה, לדישו אל אומברה קה סטה פאמברנטו אי קרה קומה. "קואלו קארס קומה?" לדמאנדו אל גארסון, לראספונדיון אל אומברה:" קואלו טיינאס?" לדישו את גארסון:"טייאנגו מלסאה פריטה,מאויו קון לימון,כליות (לא זוכרת איך אומרים)בתנור.... אל אומברה מסכניקו לדישאו אל גארון: "יה מבאסטה מיז אנסיאס נו קיירו סוור דה לאס טויאס". תרגום למתקשים: אדם אחד רעב, מאד מודאג נכנס למסעדה, בא המלצר ושאל מה רצונך אמר לו אני רעב וברצוני לאכול. מה רצונך לאכול? שאל המלצר ענה לו הלקוח מה יש לך. המלצר ענה:"יש כבד מטוגן, מוח עם בלימון כליות בתנור וכו, ענה לי המסכן "מספיקות לי צרותי,אינני חפץ לדעת על צרותיך". לונג´ה דה מוזוטרוס
 

רותי ב.

New member
אי אמי מי קיו לה בבה .... ../images/Emo6.gif

אי דה לה דמדרוגה.... קוואלו וו אזר טודו אל דיה אגורה.....
 
למעלה