בואן דיאה א טודוס

tsiporganeden

New member
בואן דיאה א טודוס

סאבש קה אוי מה דספירטי אה לס קואטרו דה דמאניאנה, (שעון ביולוגי, מה לעשות) אי נו סאלטי דה לה קאמה, מה אסטובי אן לה קאמה אונה אורה, איזי טודו אבאגאר אבאגאר, קורטי אנטרון פאנטאלון פארא מי איז´ה, די אגואה אה לוס פלאנטס (שתילים) קואנטס קוזאס איזה אן לה דמאניאנה אן אסטה אורה, סולו אונה אורה דה דמאניאנה, מוס אלבאנטאמוס קון טאנטה פוארסה דה אמפסאר אל מואבו דיאה, מה אסטו אימז´ינאנדו, סי מוס דאבאן אונה אורה קאדה דיאה, קה קולאי מוס סה אווה אזר לה וידה? פנסאטש דה אסטו? אונה אורה אי טודוס סה אלגראבאן, קאדה אונו פור לו קה לה טיינה מנסטר. סי, לוס דיאס סה ואן אזר מאס קורטוס, אס ורדה, אי אל אנויירנו יא אסטה אן לה פוארטה, לה אוטרה סמאנה יה אובו און פוקו דה לוביה, אמה לאס סופאס סאברוזאס, לה לומברה אן אל קמין (אל קה טיינה) אל גואזמו דה אל פאן טוסטאדו, דה לוס ערמונים (איך אומרים בלאדינו?) מה דסקריניי, אי דה אוי אן דלאנטרה, סי קיירה אל דיו ווס וא א דאר רצפטאס דה סופאס. דמאנדה מה קואלו קרש, אי אל פונטו בואן דיאה א טודוס.
 

Sarika

New member
סופה דה לינטאג´אס-המרק

האולטימטיבי לחורף. רורגד קרידה מבלי לפגוע, הרי את המוכתרת הבלתי רשמית של הפורום בנושא מתכונים ובישול בכלל, אבל בהזכירך מרקים אינני יכולה להתאפק, אני חייבת לתת לכם את המתכון של מרק עדשים שאימי נהגה לבשל לנו. קוואנדו וויניאה אל אנווירנו, אוזבה מימדרה אגיזר מוס אונה ווס אלה סמנה סופה דה לינטאג´אס.לקאזה סה אינצ´יאה דה וואזמו דסליר לוקוס.לו קומיאמוס קיינטה, קיינטה קון בוקאדיקוס דה פאן אדיינטרו.אי לסבור,סבור דה גן-עדן. כשהגיע החורף נהגה אימי לבשל לנו פעם בשבוע מרק עדשים,הריח בבית היה משגע אותנו,אכלנו אותו חם חם עם פיסות לחם בתוכו.והטעם טעם גן עדן. המתכון: 300גר´ עדשים אדומים (מבוררים ושטופים) 1 בצל גדול קצוץ מעט שמן לטיגון 10 שיני שום מעוכות 1 כף גדושה קמח 1 וחצי ליטר מים מלח לפי הטעם. בסיר למרק לטגן את הבצל עד לשקיפות, להוסיף את העדשים, לצקת מים עד כשני סנטימטר מעל העדשים ולבשל עד שעדשים יתרככו ויאבדו את צבען. מוסיפים את השום ומועכים עם העדשים(אפשר עם מערבל ידני,או מועך תפו"א). יוצקים את המים ומביאים לרתיחה. בוללים את הקמח עם מעט מים,יוצקים לתוך המרק הרותח תוך כדי ערבוב מתמיד,ממליחים. מבשלים עוד כחמש דקות. אם רוצים אפשר גם להוסיף חופן אטריות דקות. לאכול ולהתעללללללף. מסכן עשיו לא יכול היה לעמוד בפני הפיתוי ומכר את הבכורה בעבור "האדום האדום הזה".
 

RORGAD

New member
כל הכבוד שריקה, גם שרשור על מרקי

חורף מבורך, אני לא היחידה שצריכה לתת כאן מתכונים, אני חולה, חולה, חולה על לינטז´אס אבל אני עושה אותם כך: חצי קילו עדשים מבוררים ושטופים, מטגנים בצל אחד גדול קצוץ עם 5 כפות שמן, מוסיפים את העדשים, מים, עד כדי כיסוי ועוד קצת, חצי קילו בשר לבישול חתוך לקוביות 4X4 כף מלח, פלפל שחור, קופסא קטנה של רסק עגבניות, שורש סלרי חתוך לקוביות 2X2 כף מרק עוף, ובסוף לברר כוס אורז,לשפוך לתוך הסיר ולהמשיך לבשל עד שהמים ייספגו ויישאר רק מעט מהרוטב, בתאבון.
 
אייר גיזי לינטז´אס../images/Emo127.gif

מי מרידו מה דישו קה אל סתיו אמפסו, אי סה מוארה דה סופה בואנה. (בעלי אמר שהסתיו התחיל והוא מת למרק טוב. יו גיזו לה סופה קומו טו מה אג´וסטו טומאטס קה לאס מטו אל אורנו אדלנטס. (אני מבשלת כמוך את המרק אבל מוסיפה עגבניות אפויות שאותן אני מרסקת) קומו סה דיזה סתיו????
בואן דיאה אה טודוס.
 
למעלה