בואנאס נוצ´אס

RORGAD

New member
בואנאס נוצ´אס

יו אסטו און פוקו פאסיונוזה, מדי אל פייה אן לה מזה אי אל פארסר קה מאיזה נקה, מאסטה טויינדו, יא מאיזה קומפרסים, אי דה לה פאסיון נו מה אסטו פודיינדו דורמיר, אן אסטה אורה נו מוו אאיר אל אספיטל, אי ווא אאספרר אה לה דמנייאנה, פור לאס אוראס קה אסטו אקי ווס וה אמביזאר קומו סיאזה יאפרקיטוס דה אוז´ס דה אובה. תרגום: אני קצת עם כאבים (קצת הרבה) הייתי היום בים ונתקלתי בשולחן, כן השולחן הפריע לי, וכנראה נקעתי את האצבע, זה כואב לי למרות שעשיתי קומפרסים, בשעה כזו לא אלך לבית החולים, ואני לא יכולה לישון החלטתי לתת לכם מתכון של יפראקס מעלי גפן. לוקחים כחצי קילו עלי גפן מהטריים ביותר וחולטים אותם חמש דקות במים חמים בתוספת מלח, שוטפים ומסננים, לוקחים כוס אורז משרים במי מלח כ-שעה, שוטפים, מרתיחים 5 דקות שוטפים מייד, קוצצים דק דק בצל אחד בינוני, מספר עלים של פטרוזיליה, בערך רבע כוס, ומספר עלים של נענע שמים מלח ופלפל, ו-50 גרם צנוברים, מערבבים וממלאים את עלי הגפן, אני לוקחת תמיד 2 עלים כדי לסגור מקומות פתוחים כי עלי הגפן הם בצורת אצבעות ולכן כדאי לקחת 2 עלים, אבל אימי ז"ל היתה עושה אותם כל כך קטנים, בגודל של אצבע, ומסדרת אותם כמו חיילים ב-"טיפסין" מפזרת מים ומיץ לימון מעט מלח, מעט פלפל שחור ומבשלת לאט, לאט על אש נמוכה יותר משעה, להדגשת הטעם ניתן לפזר גם בתחתית הסיר מספר עלי גפן ונענע. טעים טעים. לאוכלי הבשר פשוט להוסיף 200 גרם בשר טחון לתערובת, זה הכל. אז שיהיה לנו לילה טוב, ושבוע טוב.
 

רשל

New member
RORGAD SALUDOZA E BENDIZX MANOS LOZ

YAPRAKES סלודוזה אי בנדיצ´ס מנוס לוס יאפרקס, שבוע טוב
 
למעלה