בואנה דיאה אה טודוס

בואנה דיאה אה טודוס

אגורה סטו אקי אי קרו אזר אשורה אי בלבנה כן סבי אזר אסטוס דוס טודוס בואנוס שוש
 

רותי ב.

New member
אשורה - RORGAD

נתנה לנו את זה: "אשורה אשורה אס קומידה דה טריגו אי סה קומה אן טו בשבט הנה המתכון בעברית כדי שכולם יבינו: לוקחים 200 גרם חיטה מנקים שוטפים ומכניסים לסיר עם מיים בערך עד שיכסה את החיטה ועוד 2 ס"מ, ומשרים ללילה, אחר כך מכניסים כוס וחצי סוכר וכף קינמון ומרתיחים בערך שעה או עד שהחיטה רכה לגמרי, מעבירים לצלוחיות אישיות ומפזרים פירות יבשים. זה הכל, בתאבון, " (rorgad)
 
קה, נינגונו/נה נו סבה אזר בלבנה?

בלבנה אס כומו ג´לי אי ארינטו איי אגוזים (בממתק בצבע חום ומוגש בצלוחיות אישיות) בבקשה חייבת המתכון
 

RORGAD

New member
איזה אוכל זה בלבנה, תסבירי יותר

אולי אני מכירה אותו בשם אחר. ממה הוא עשוי?
 
תודה על ההיענות

זה קינוח מוגש בצלוחיות כמו מלבי בצבע חום בהיר עם אגוזים קצוצים בפנים, וקצת יותר קשה ממלבי כמו ג´ל קשיח.
 

RORGAD

New member
את יודעת מה זה פלן? נראה לי שאת

מתכוונת לזה, כי פלן עושים מסוכר שהופך לכרמל, ואחר כך מוסיפים לו את שאת הדברים, אינני זוכרת בעל פה, בערב אתן לך את המתכון.
 

gingit1

New member
אני חושבת שמצאתי

לאחר שדיסקסתי בנושא עם אמא שלי. אז ככה יש שתי גירסאות, אמא שלי לא יודעת איך קוראים לזה אבל הנה: הגירסה של ימבול: ענבים לבנים סוג ב´ יעני רכים ומלאי מיץ לסחוט כך שיתקבלו 3 כוסות מיץ 2 כפות קורנפלור סוכר לפי הטעם אגוזים כתושים להרתיח את מיץ הענבים עם הקורנפלור תוך כדי בחישה עד שמסמיך כמו דייסה, להוסיף את האגוזים ולמזוג לצלוחיות, לקרר ותקראי לי לאכול למה מאז שסבתא שלי נפטרה לא אכלתי. הגירסה של סופיה: לבבות של חבושים לאחר שמגרדים לריבה להרתיח שוב עם קורנפלור ואגוזים אותו הדבר. אנחנו אהבנו יותר את הגירסה עם הענבים. מקווה שעזרתי ואם לא אז הרווחנו עוד מתכון. בואן דיאה כיסאיי
 
תודה רבה לכולם

אני אנסה ואגיד לכם אם זה המתכון. גי´נגי´ת - כבר פעם הבטחת לבוא, מה קורה?
 
למעלה