בואנה דמאניאנה אי בואנוס דיאס

tsiporganeden

New member
בואנה דמאניאנה אי בואנוס דיאס

אנוצ´ה נו דורמי נוצ´ה אנטרה, מה טויו אל דיאנטה, לו קה איזה נו מה איודו אוי מה וו אאיר אינה אל דגאנטיס, אן אל קאמינו אל אצ´ו מיו מה אקודרי דה אונה מאלדיסיון, מימדרה א אונה פרסונה קה לה אנירואוה לה דזייה "יגאדה קה טה וייה" יענו שיהיו לך הרבה פצעים בישבן, שלא תוכל/י לשבת לעולם, אי אפרופו מאלדיסיונס, יאי אונה קונסז´ה קה יו סיימפרה לה קונטו אי לה מאלדיסיון אס "שלא יהיה לו מלח לעולם" פורקה אסוכר יאי רמדיו אמה קומידה סין סאל איכס מגעיל. און ריי טנייה 3 איז´אס, און דיה לס דמאנדו, סי לו קיירן ביין, אי לאס איז´ס לה דישרון סי, אמה קומו דמאנדו אל ריי, לה אונה לה דישו קומה לה פלאטה, לה סגונדה לה דישו קומה אל אורו אל ריי אסטובו מוי קונטנטה, לה טרסרה לה צ´יקה לה דישו, יו טה קיירו קומה לה סאל, לה סאל? דמאנדו אל ריי, סה אניירוו מונצ´ו אי לה דישו ואטה דה אקי, נו טה קיירו ור נונקה מאס, וינו לוס דיאס קה אן לה סיבדה נו אוייה סאל, אי לאס קומידאס סאליירון שבדאס, אל ריי נו קומיו נאדה אי סה איזו חאזינו, אנסופיטו סה אקודרו דה לה איז´ה, אי סה אריפינטיו, מאנדו א בושקארלה, לה דישו לה איז´ה ויטס פפא, נו אורו אי נו פלאטה, לה סאל אס לה מאס מיז´ור סין סאל נו סה פואדה קומר, אי סין קומידה לה פרסונה סה אזה מאלה.

../images/Emo42.gif בואן דיאה פשרון דה גן עדן

בואן דיאה אה טודוס... נו אי מאס מאלו דה דולור דה דייננטס, מה קיטה לוקה.... טיינס ראזון, סין אסוכר יה סה פואדה בויר, מה נו סין סאל...

Sarika

New member
../images/Emo101.gifסנה כסטאס, ארמוזה קונסז´ה -

אוח, מאיזיטאס גאנס דקומאר אנשואה (אנשובי) סאלאדו קון און פוקו דה לימון. אי מאקודרי דה לה לאקרדה קמרקאבה מימדרה אן לוינסקי. מוז דאבה פאן קון מנטאקה אי פדסיקוס דה לאקרדה. אוח, עשית לי חשק לאכול אנשובי מלוח עם מעט לימון. גם נזכרתי שאימי היתה קונה לאקרדה בלוינסקי ונותנת לנו לאכול פרוסת לחם מרוחה בחמאה ועליה פיסות לאקרדה.(הלקארדה היתה זולה מאד וזמינה, היום מחירה מאד יקר ולא תמיד ניתן להשיגה).

tsiporganeden

New member
אח לה לאקרדה, צ´ופר לו דדוס

אני אוהבת את זו שלא מעושנת והנה כך עושים אותה, מנקים את הדג (גם פלאמידה טובה וטעימה בדיוק אותו הדבר) חותכים לחתיכות (ככה זה נעשה יותר מהר ואחרי 4 ימים אפשר כבר לאכול מזה) מסדרים בצנצנת ומפזרים מלח ביד רחבה, מניחים בצד, בהגשה, עם פלחי עגבניות, לימון בצל ופטרוזיליה, אימי נהגה לא לזסרוק פרי הדר חמצמץ, וסחטה את המיץ על הלקרדה. בתאבון.

אצלנו קראו לדג "סקומברי"

בדיוק כמו שכתבת ציפור גן עדן, אמא פרסה את הדגים לפרוסות עבות, זרתה עליהן מלח גס, כיסתה בצלחת ועליה הניחה אבן ע"מ שהנוזלים יתנקזו, לאחר כשבוע הדג היה מוכן "צ´ופר לוס דדוס"... טיפונת לימון, חתיכת בצל ירוק, לחםפ שחור טרי, חמאה... והפלגה לגן עדן (

Sarika

New member
להשוות פלמידה ללקארדה זה כמו

להשוות בין סלמון או לוקוס לקרפיון,הבדל בין שמים לארץ.

tsiporganeden

New member
בוקר טוב שריקה, לא אני לא משווה

אך אפשר לעשות גם מפלמידה וזה יוצא מאוד מאוד טעים, אגב אני לטעמי דג סלמון מאוד יבש ואני מעדיפה קרפיון. איידה בואן דיאה.

רותי ב.

New member
היידה, אזרמוס איל אוטרו

פאסיו א שוק לוינסקי??????
קוזאת קי מה אקודרטס, שריקה.... אוחחחח

למעלה