בואנה דמניאנה א טודוס

RORGAD

New member
בואנה דמניאנה א טודוס../images/Emo24.gif

פרימרה קוזה ווס קיז´י קונטאר קומו מאונדיי אן לה "דיונה" גרנדה דה אשדוד דיאה דה שבת קמינימוס אן לוס קאמפוס דה אשדוד, אראנקימוס לה פרוטה דה אל ארבולה קה סייאמה "שיקמה" מוי סאברוזה, קומה אל איגו "תאנה", אמה פארא אמי אל איגו "תאנה" אס מאס סאברוזו. לה פרוטה דה לה שיקמה אס אומפוקו קולוראדה, מאס בואנו א דיזיר רוס, אי דספואס טמיין אראנקימוס איגו, אי אובה, מוס אמבזימוס קואלו אס "לענה" אי מאס ירבאס קה אוויה איה, דספואס פואימוס א וור לה גרנדה "דיונה" היידה גראסיאס אל דיו יה אריבימוס אריבה, סין סולוק אי מוארטוס פארא בבר אגואה, סודאנדו טמיין, מוס אמוסטרו אל מדריך לה סיבדה אשדוד דה אנפרנטה, אי דספואס קרייה קה מוס אבאשאראמוס דה לה אוטרה פארטה, אמה אסטאבה מוי "תלול" אי יו מה אמפסי אבאשאר אמה אל פייה מה סה פואה אבאשו, אי נו פודי קיטרלו, אמפסי א גיטאר "אני שוקעת" אי לה ג´נטה סה אמפסארון א ראיר, מה אספאנטי מונצ´ו, פינה קה קטי אל פייה דה לה טיירה אן קה מוידי, אי אמפסי א קורר פארא אבאשו, אנסינה נו מה סה פואה אל פייה אבאשו, קומו סה דיזה חוויה, אי דה ראיר. תרגום: קודם כל רציתי לספר לכם איך שקעתי בדיונה הגדולה של אשדוד, ביום שבת הלכנו בשדוד של אשדוד, הכרנו את פרי השקמה הדומה מאוד לתאנה, לדעתי התאנה יותר טעימה, אחר כך קטפנו תאנים, וענבים, הפרי של השקמה הוא אדום יותר נכון להגיד וורוד, אחר כך הלכנו לראות את הדיונה הגדולה, אלינו למעלנה מזיעים וצמאים וחסרי אויר, המדריך הסביר לנו על אשדוד העיר הראה לנו את העיר מהדיונה, והיינו צריכים לרדת, אני שלא כל כך הקשבתי למדריך התחלתי לרדת והתחלתי לשקוע, צעקתי שאני שוקעת אבל האנשים צחקו עלי, בכוח הוצאתי את הרגל מהחול, כשראיתי כך והחול היה חם התחלתי לרוץ לכיוון למטה, כך הרגל לא שקעה יותר, מסתבר שרק כך יורדים מהדיונה אסור ללכת לאט כי אז ממשקל הרגל היא שוקעת, צריך לרוץ למטה בצעדים קלילים, מה להגיד לכם חוויה לא נעימה ומצחיקה, אבל חוויה. קה טנגמוס בואן דיאה.

יופי של טיול רורגאד ופרי השקמה..

שנים שלא טעמתיו....אבל איפה הוא ואיפה התאנה..המתוקה והעסיסית,,,,,,

RORGAD

New member
יש חונה ויש הרבה, את כנראה לא

שמת לב, כי עץ השקמה גדל בכל מקום בארץ, אבל אם את רוצה טיול חוייתי תסעי לחולות אשדוד, שם תמצאי את עץ השקמה, תאנה, גפן ועוד צמחים שלמדנו עליהם ביום שבת, החוג הזה לידיעת הארץ הוא משהו, מעניין מאוד, טיולים נהדרים וזולים, והכי חשוב אני לא לבד, תמיד עם אנשים ובאמת שבמצב זה אין לי צורך באף בן זוג.

Sarika

New member
אני מעריצה אותך רורגד

קומו אן אסטה קאינטור תפואטסה אן אסטה פסיאו. איך בחום הזה יצאת לטיול בדיונות. אל מאז אינפורטנטה אז קה פלזיו מוצ´ו. הכי חשוב שאהבת את זה ונהנית.

רותי ב.

New member
אירמוזו פסיאו....

נונקה נו גוסטי שיקמה... אמה אגורה מאקודרי די לה קנטיקה, ´גן השקמים´. אל קיבוץ, א-לוס פרימרוס אניוס אביאן שקמים, אמה מוזוס, לוס קריאוס, מוז אגרדבה א אסוביר סוברה אסטוס ארבוליס, אזר אאי ´קאזה´ אין אל ארבולי, א אסונייר אי א אמז´ינאר ... נו מי אקודרו קי לאס גוסטי לאס פרוטס. די לאס ´חוויות´ קי פסטס מי אקודרי לאס מיאס.
גראסיאס.

RORGAD

New member
בואנס נוצ´ס קדניקה, אקי אסטו

קאריאה קה אסטוביירה אן אל קאנטרי, אמה אוי לה די אל אוטו אה מאיז´ה לה גרנדה אי אן אל קאמינו לה קיו אנסופיטו לה ונטנה, אל דיו קה גואדרה, גריציאס אל דיו קה אייה אסטה בואנה, אנסינה קה אוי נו מפואי אל קאנטרי, מה פואי אטאקנאר לה ונטנה, 500 שקל נזק, כפרה פור מי אי פור מיס קריאטוראס, אייה קה סה ואידה לה פארה אי נו אן חאזינוראס, אסיגון מורו לשוס דה אל קאנטרי נו מה טורני אייה, אי אוי טנייה "פלדנקרייז" אי דספואס ריקודי עם, און דייה דה דסקנסאר. תרגום: הייתי צריכה להיות בקאנטרי, אבל היום נתתי את המכונית לביתי הבכורה והחלון פתאום נפל לה, מזל שלה לא קרה דבר, כבר הלכתי לתקן אותו נזק של 500 ש"ח כפרה עלי ועל הילדים שלי, שהכסף ילך לשם ולא על מחלות, אני גרה רחוק מהקנטרי, אז לא חזרתי לשם, והיום היה לי פלדנקרייז וריקודי עם, לא נורא יום אחד של מנוחה.

קדן

New member
||טוב לשמוע ממך

|ובאמת מזל שלא קרה לביתך שום דבר.גם אני מאמינה ששום דבר לא חשוב יותר מהבריאות וכסף יכול לבוא וללכת . גם אני שילמתי היום 500 ש"ח לתיקון המזגן אחרי שהוא מקולקל כבר שבוע.אני מקווה שהעור שלך נרגע ולא שורף. סנה אי רזיה אי סולו ביינו כסטופה. |בלונד

למעלה