בואנוס איירס, ארגנטינה

בואנוס איירס, ארגנטינה

שלום לכולם וערב טוב. אני שמואל. אני בן 18 לפני צבא, ואני מתכונן לטוס לבואנוס איירס בארגנטינה בשבועיים הקרובים, כנראה לבד. טיול לפני צבא, שהמטרה שלו הוא להסתדר לבד, לבגר אותי נפשית וחברתית, להתאקלם בתרבות, עם אנשים שאני לא מכיר, וכמובן להנות מארגנטינה הנהדרת ולהגשים חלום ילדות. חלק מהרעיון בטיול הוא להסתדר לבד עם המעט כסף שיש לי (2500 שקל לבזבוזים, שבפזות זה 1700 בערך) בשהות של חודשיים לפחות, וגם קצת לעבוד פה ושם בשביל להגדיל את הסכום שיש לי. בד"כ אחריי צבא עושים טיולים כאלה, אני החלטתי שזה הזמן המתאים בשבילי, אך מצד שני אני מודע לזה שאני עדיין צעיר וחסר ניסיון חיים. קצת רקע עליי ועל הספרדית שלי, לפניי שנה דיברתי ספרדית דיי מצויין (בעיקר בגלל הטלוויזיה), אבל מכיוון שבשנה האחרונה לא השתמתי בשפה אז קצת שכחתי, אבל עדיין אני מרגיש שאני יכול להסתדר. (ובנוסף יש לי כמובן את האנגלית שאני יודע ותשרת אותי) בכל מקרה אני צריך את העזרה שלכם, אם אפשר כמה טיפים על ארגנטינה, דברים שצריך לדעת, סוכנויות יהודיות שיהיה אפשר לפנות אליהם במקרה של צרה, אנשים מפה או יהודים טובים שאתם מכירים משם שאולי יהיה אפשר לפנות אליהם לכל צרה שלא תהיה, או סתם להתארח ולהכיר לי את בואנוס איירס, אכסניות נוער וכו.. כל מיני דברים ועצות שאתם חושבים שיוכלו לעזור לי ולתרום לי למסע. תודה מראש.

אלון 58

New member
שאלות כלליות נוספות...:

יש לך תכנית היכן לבקר ולטייל?לכמה זמן זה מתוכנן לך?איך אתה מתכוון לנייד את עצמך ממקום למקום?

תשובות

אין לי תוכניות איפה לבקר, אני זורק את עצמי למים הטיול מתוכנן לחודשיים-שלוש את השאלה האחרונה לא ממש הבנתי..

אלון 58

New member
השאלה האחרונה כוונתה...,

באילו אמצעי-תחבורה תרצה לנסוע במדינה הגדולה,אם תצטרך לצאת מבואנוס-אירס?

אלון 58

New member
לא יודע,רק שאלתי...,

בבואנוס-אירס יש אמנם הרבה מה לראות ולעשות,אבל יש הרבה גם מחוצה לה,והלואי וגם לי היה יוצא לראות עוד מעבר להיכן שהייתי שם.

גרי רשף

New member
קצת קשה לי לענות לך

אני מקווה שאתה אינך מתכנן להגיע לבואנוס איירס בלי לתכנן כלום, ולארגן לעצמך "תוכנית הישרדות" בעיר זרה לבד. לא ראוי שתצפה שהקהילה היהודית תתגייס להציל אותך אם ישרה משהו: עליך לדאוג לביטוח, לברר מראש מה לעשות אם קורה משהו (שוד, מחלה..) וכו'. דרך פורום דרום אמריקה בלמטייל www.lametayel.co.il תוכל לברר פרטים על מקומות לינה זולים ואולי למצוא שותפים לטיול. בואנוס איירס היא עיר ענקית, מלאת חיים, אפשר בקלות לאהוב אותה, אבל היא עלולה להיות מסוכנת אם לא נזהרים. אפשר להסתובב במרכז (בעיקר במדרחוב Florida), בפארקים שבאזור Palermo (בעיקר בסוף השבוע), ללכת למשחק כדורגל, לטייל ב-Tigre שמחוץ לעיר, לאכול אוכל ארגנטיני ואיטלקי..

תגובה

זה לא שאני בא בלי לדעת כלום ביררתי פחות או יותר על אכסניות, שגרירות ישראל, מזג אוויר, רופא שיניים וכל מיני דברים קטנים שכאלה. בגלל זה אני פונה לאנשים פה מהפורום, שיהיה לי גיבוי ועזרה לכל צרה שלא תבוא. אני מודע לזה שבואנוס איירס עיר ענקית, ואני מאמין שאני יסתדר בנושא של איפה לבלות.

אולי הדבר הכי חשוב

שאתה צריך לדעת הוא הפשיעה. רמת הפשיעה בבואנוס איירס מטורפת, שלושים רמות מעל מה שאתה מכיר באזורים הכי "קשים" בארץ מסוכן מאוד להסתובב לבד בכל מיני מקומות. לא עובר חודש בלי מקרה של חטיפה, ושוד הוא עניין יומיומי בארגנטינה. לשחק אותה גר'ונימו לא יעזור לך, קצת קשה עם העסק הזה. חוץ מזה, המשטרה, וזה חשוב לדעת, מושחתת בטירוף, אז לצפות שהשוטרים יהיו שם בכל מקרה זה כמו לעמוד מול שוקת שבורה... באופן כללי לא יודע אם בואנוס איירס היא העיר הכדאית לכזאת הרפתקאה, היתרון הוא כמובן המחירים הזולים, החסרונות לא חסרים

yoelmati

New member
שלא תיתן להם להפחיד אותך...

אז נכון, רמת פשיעה גבוהה מאוד יש בארגנטינה. זה מתחיל בדברים קטנים כמו שוד ארנקים, נמשך בשוד לאור יום של מסעדה באמצע פלרמו (אחת השכונות היותר יוקרתיות של בואנוס), מכירת סמים, חטיפות תמורת כופר, מלחמות בין כנופיות וכו', ומגיע עד לרמת השחיתות בממשל - שלדוגמא עדיין מסתיר את העובדה שהפיגועים בשגרירות ישראל ובבניין הקהילה היהודית בבואנוס הוזמנו מראש על ידי כמה גורמים ממשלתיים והמשטרה שהעלימה עין... בכל אופן כמו שאתה מבין - פשע לא חסר. אבל האם זה עד כדי כך נורא? אז זהו שלא. בואנוס עיר גדולה, ולקלוט את כל מה שהולך שם זה קצת בעייתי לישראלים. אז מה עושים? הנה כמה הצעות, ממישהו שעשה את אותו טיול כשהייתי בגיל שלך (אומנם אצלי זה היה רק ביקור של 3 שבועות), וממשיך לבקר בבואנוס מידי פעם (בסופ"ש הבא אני שם למען האמת): 1. פותחים גדול גדול את העיניים, ומסתכלים לכל הכיוונים. קצת מודעות, שגם לך זה יכול לקרות, לא תזיק. 2. בד"כ הפושע מחפש את הטרף הקל - התייר המעופף, זה שהולך עם הארנק ביד, עם מצלמה של כמה אלפי שקלים תלויה לו מהכתף, שעון נוצץ, מעיין במפה באמצע המדרחוב וכו'. שמור על הדברים שלך, תיראה עד כמה שאפשר ארגנטינאי, וצא עד כמה שאפשר מהבועה של ישראל. 3. רוצה להכיר את בואנוס בלילה? באמת שאין צורך להסתובב בשכונות פשע כמו CONSTITUCION, LA BOCA, RETIRO בשעות האלה. זה באמת נקרא להיכנס לגוב האריות.מופעי טנגו ופולקלור למיניהם אפשר לראות גם ביום. גם באיזור המרכז אפשר לראות לפעמים ניצוצות של עולם הפשע, אז זהירות - לא צריך לעצור ולנעוץ עיניים בקטטה המונית או לנסות לעזור. 4. יוצא לבלות? עם מונית בלבד ועדיף עם עוד אנשים בפנים. על נהגי מוניות באמת צריך לכתוב מאמר בפני עצמו - הם רק נראים נחמדים אבל כל אחד מהם לא יסרב להזדמנות לעשות לך סיבובים סביב אותו מקום אלף פעם כדי להרוויח עוד כמה פזו. תברר טוב טוב את הכתובת ואם אפשר אפילו תשאל לפני זה בהוסטל או במלון כמה זה אמור לעלות. אגב יש הרבה הוסטלים שמחלקים כרטיסי VIP למועדונים הכי גדולים, וכל זה בלעדי למוצ'ילרים - קח את זה בחשבון. 5. מקבצי נדבות - זו נקודה רגישה. בארגנטינה של היום כבר אי אפשר לדעת מי באמת צריך עזרה ומי רק רוצה לדפוק אותך. קח רק בחשבון - שהרבה מהם פושעים ומתחזים - גם הילדים הכי מסכנים. גם ברכבת התחתית ובאוטובוסים זה יכול לקרות. אה, ועוד משהו: זה לא מתפקידך להציל את העניים בארגנטינה, וזו לא אשמתך שאף ארגנטינאי לא זורק להם מטבע כי הוא מודע לפרובלמטיות שבעניין. כנ"ל על מופעי רחוב - שים לב טוב למה שהולך שם כי עלולים לכייס אותך בזמן שאתה נהנה מהשואו, מכניסים לך טיקטק יד לכיס או לתיק וזהו... זה בגדול מה שאני יכול לחשוב עליו עכשיו. למזלי, הכי קרוב שהייתי שיקרה לי משהו זה שכייסו פעם חבר שלי במדרחוב (כאן בקורדובה, לא בבואנוס), אבל היינו מספיק עירניים כדי לדפוק ספרינט להשיג את הבחור ולהכניס לו מכות. המשטרה אפילו לא הופיעה... בכל אופן כמו שאמרתי - קצת עירנות ותוכל לחסוך מעצמך אפילו את זה. זה נראה כאילו אנחנו מכינים אותך לקראת טיול בבגדד או ביירות, אבל זה ממש לא ככה. בואנוס עיר מדהימה לטייל בה, אף פעם אין רגע משעמם. יש כל כך הרבה דברים לראות שם שאין מקום לכתוב על כל דבר. באופן אישי אני יכול להמליץ לך על הוסטל בשם ASTORIL ש-95% מהמתארחים שם הם ישראלים. אולי ככה תהיה לך גם נחיתה רכה. זהו אם יהיו לך עוד שאלות אני אשמח לענות.

תודה רבה..

רק כמה שאלות בקשר להוסטל ASTORIL, יש לך כתובת, מספר טלפון? והאם זה קרוב לשדה תעופה? בקשר לבילויים בלילה, אני אמנע מלהסתובב בלילה במקומות שציינת, איפה כן בטוח להסתובב בשעות הלילה? ועוד שאלה בקשר להתרכזות של יהודים, איפה יש מקומות כאלה?

אלון 58

New member
בענין נמל-התעופה...,

סביר להניח שאתה מגיע לארגנטינה עם טיסה דרך אירופה,אתה תנחת בנה"ת-אסיסה/פסטריני הענק,קח בחשבון מרחק נסיעה מהטרמינל לעיר יותר מאשר בין תל-אביב לאשדוד,כך שאם תלון במרכז העיר,בכל מקרה זה רחוק מנמל-התעופה(יש צמוד לעיר ולחוף את נמה"ת AEROPARQUE,אבל זה לטיסות-פנים ואולי גם לאורוגוי השכנה ממול,ואתה לא מתכוון לצאת מהעיר). אני התרשמתי שאפשר בלילה להסתובב ב-MICRO CENTRO,שזה האזור המסחרי עם המדרחובים המפורסמים,FLORIDA,LAVALLE והרחובות שסביבם,בסמוך נמצאת שדרת הקוריינטס עם התאטראות שאנשים עומדים שם בתורים ארוכים לכרטיסים להצגות,וממול ליד הנמל הישן,יש שדרה עם בתי-קפה נעימים. ישנם כאלה הנדבקים לתייר כפי שקרה לי שם,נודניקים שמנסים להביא אותך ל"בילוי במועדון שלהם",אבל אלה סתם ניג'זים בהתחלה,ואם אתה מראה להם שאינך מעוניין וממשיך ללכת,לבסוף הם מתיאשים,אז שים-לב גם לאלה אם תתקל בהם,בדרך-כלל הם דוברי אנגלית טובה(אבל עם מבטא ספרדי כבד...),כדי לנסות לשכנע גם תיירים מזדמנים,אבל אלה לא מסוכנים,רק להעמידם במקומם,אלא אם-כן תשתכנע ששוה לך לבלות שם,אתה צעיר,
.

גרי רשף

New member
היכן כן להסתובב

בדרך כלל במרכז העיר תראה בכל פינה שוטר, ואם גם יש שם הרבה אנשים- תוכל להסתובב די בשקט. כלומר- אינני אומר שאין כייסים, אבל לא ישלפו שם סכינים או כלי נשק. בוודאי שלא כדאי להסתובב במקומות מבודדים, לא סימפטיים, חשוכים וכו'. נגד כייסים- הכי טוב לשמור דברים חשובים הרחק מהישג ידם (לא רק כסף אלא בעיקר דרכון, כרטיסי טיסה וכו'), ולשים לב שכייסים (וכייסות) מחפשים תואנה להיצמד אליך. כשאתה צריך טקסי- בקש מהמלון או האכסניה שיזמינו לך. מעבר לכך- אל תהיה היסטרי: צריך להיזהר קצת כי תיירים הם תמיד טרף קל, אבל אל תיתן לזה להרוס לך את החופשה, והעיר אינה כה מסוכנת. אחרי יום או יומיים כבר "תרגיש" את העיר, תתאושש מהטיסה הארוכה, ותתחיל להינות.

C H 4

New member
האכסניות האלו לא קרובות לשדה תעופה

וטוב שכך, הן ממוקמות די במרכז העיר קרוב לכל האתרים הראשיים. אם אתה לא לחוץ על לטייל עם ישראלים בלבד אני ממליצה מאוד בחום על המלון tango inn שהוא שייך לרשת מלונות inn אבל שים לב שאתה מגיע לשם ולא להוטל אין שזה מקום אחר. נדמה לי שהכתובת מופיעה בלונלי פלאנט אולי גם בפורום טיולי תרמילאים יעזרו לך עם זה. בכל מקרה למדתי בדרום אמריקה שלא עולים על מונית שאין בה מכשיר קשר, עדיף תמיד לנסוע עם עוד אנשים ולא לטייל לבדך (ביום זה עוד בסדר) והשוטרים בבואנוס לא תמיד עוזרים. שמעתי על מישהי שעברה נסיון לשוד לאור יום והתחילה לצרוח וכשהכל נגמר הגיע אליה שוטר וביקש שתוריד את הטונים כי זה מפריע לסדר הציבורי. אני בחרתי להשאיר את חפצי הערך והכסף באכסניה (מוחבא בתיק שלי, בתוך תחבושת היגנית אם זה כל כך חשוב לדעת), אך זה הימור משום שרוב האכסניות הזולות בבואנוס הן בחדרים משותפים. כדאי שרוב הכסף יהיה בטרוולים בשביל הביטוח, יש שם בנק שפודה את הטרוולרס צ'קס בלי עמלה (אמריקן אקספרס) ואפשר פשוט לפדות כל פעם כמה שאתה צריך ואז השאר מבוטח. לא יודעת למה אתה צריך למצוא התרכזות של יהודים, אם אף אחד מהם לא קרוב משפחה שלך אין לך ממש סיבה להטריד אותם סתם. לדעתי חודשיים רק בבואנוס זה המון זמן וזה קצת יותר מידי (אם אין לך משפחה/חברים) שאתה מבקר. אפילו אם לא בא לך על טיול רציני לפחות תסע לאיגוואסו שזה אחד הדברים הכי מהממים שראיתי בכל ימי חיי (ובכלל לא תכננתי לנסוע לשם עד שאנשים אחרים הודיעו לי שאני חייבת)

C H 4

New member
הנסיון שלי מראה ההפך

טפו טפו עשיתי את כל הטעויות האפשריות ובכל זאת לא נשדדתי לכל אורך הטיול. רוב הנשדדים שפגשתי נשדדו בשלב שנסעו מאזור לאזור, כלומר עם כל הציוד עליהם כשאז למעשה מטייל הוא במצב הכי פגיע. יש אזורים ספציפיים שמוכרים כאזורים בהם בתי מלון נשדדים די הרבה (שמעתי הרבה על איזו עיר בצ'ילה) אבל בדרך כלל אנשים נשדדים ברחוב. כשהם מוציאים כסף מהכספומט או סתם כשהם הולכים באזור פחות בטוח, כשמישהו מסיח את דעתם או שבלי שישימו לב חותכים להם את תחתית התיק.. בקיצור, הכי פחות נוח והכי פחות בטוח ע"פ נסיוני להסתובב כשכל הכסף על הגוף.

יש גם פטנטים לדברים כאלה ../images/Emo13.gif

למשל חגורה עם ריץ' רץ' לכסף, או הארנקים האלה שתולים על הצוואר מתחת לחולצה וכו' וכו'...

yuval701

New member
יש דרכים למנוע זאת

אני טיילתי בדרום אמריקה לדוגמא ברזיל ידעתי שיש מקומות ששודדים אוטובסים כשיוצאים או בעיר עצמה. אז שמתי חלק מהתרמיל בשמרית חפצים בטרמינל אוטובסים שעולה גרושים ושווה את זה . יש מקומות לדוגמא שאומרים לא לצאת עם מצלמה אז לעשות כך. וצריך מזל כי אותי לדוגמא סתם ניסו לשדוד אותי באלימות ועוד איבדתי את ההכרה באותו מקרה לחצי שעה כמובן שלא היה מה לשדוד המקרה היה בשנת 94 בסלבדור ,כאשר ברזיל זכתה באליפות העולם בקרנבל היה מאוד בטוח להסתובב לדוגמא בארגנטינה הרגשתי מאוד בטוח, טיילתי ברוב ארגנטינה ולא היה לי בעיה . כמובן שאפשר להוסיף עוד סיפורים אבל לא פה

למעלה