בואנוס דיאס ..אי שבת שלום...

בואנוס דיאס ..אי שבת שלום...../images/Emo20.gif

דורמינסו סטאס טודוס?????. הכי נוייאי דורמיר...... איידה....פזגדוס..... נו מדשס סולה......

gingit1

New member
בואנוס דיאס

מדאם רוזה כה חואה? נו דירמיטס אסתה נוצ´ה? אי יו סו אכי קון אל קפה

...../images/Emo3.gif

יו אגורה אלונטי וטודוס סדורמירון האינדה יו מבו און טור הקי...... קוואלו טו אזה הגורה? חוץ מלטייל הכי?

פשששששש כל הכבוד....../images/Emo45.gif

לימוריקה תאמבזתס מוי בואנו ללנגואה..... כל הכבוד למדת טוב את השפה... בזכות לגרממה(סבתא)ז"ל...

דקה- דקזו ?

כשהיינו שואלים הרבה שאלות אבי ז"ל היה אומר "דקה דקזו" כמו למה כובע בעברית אז בלאדינו - למה גבינה.... אי אגורה פרה שבועות ומוס אזר מונצ´ס קוזס בואנה קון קזו! וכעת לשבועות נכין הרבה דברים טובים עם גבינה. שבת שלום לכולם.... יש לנו אורחים בשבועות, אני מתכוונת להכין (בין השאר)פשטידת מקרונים עם גבינה מלוחה - הנהוגה במשפחתנו מזה ימים ימימה. לבשל חבילת מקרונים עפ"י ההוראות שע"ג האריזה (אני מוסיפה למי הבישול מלח ושמן זית זה מוסיף לפסטה ערך מוסף רב).. לסנן (ךא לשטוף במים קרים זה מחרבש את הפסטה) בקערה לערבב 5 ביצים, עם גוש גבינה מלוחה משובחת, קצת פלפל גרוס כף אבקת מרק עוף וכף קצאח (שחורים קטנים כמו סומסום).. אפשר להוסיף צרור עירית קצוצה, לערבב את הכל להכניס בתבנית פיירקס, לזרות מלמעלה סומסום בכמות נדיבה..... ולהתענג. אפשר להכין את הפשטידה גם עם איטריות רחבות. אפשכר להוסיף לפשטידה עיגולי זיתים שחורים או עגבניות מיובשות בשמן זית... מ-ע-ל-ף ! והיתה לנו ברכה: סאלוד אי פרובצ´ו - גודרורס אלס פצ´וס!

רותי ב.

New member
דיקה ? - דקזו - גם אצלנו, מה שמזכיר

לי
על המתכון, שאני צריכה דחוף
לעדכן את רשימת המתכונים. תודה, חונה.

חונה.....מוי ארמוזו......../images/Emo68.gif

טסליו אל מקרון רינדו..... איו וו אזר אסטו פרשבועות...... בלי נדר....

רותי ב.

New member
הוספתי גם אותו

לרשימה. אמא שלי היתה מכינה המון את המתכון הזה.
מי אקודראטיס ... אי אגורה לו-ווֹ אזר אי-יוֹ.

למעלה