בואנוס דיאס א טודוס

רותי ב.

New member
אתר שמנסה

ליצור בסיס נתונים לכל שירי הלאדינו. רודי, אולי יש גם את שירי הרחוב (או שהיית מגדיר אותם אחרת...) שם.... לא היה לי זמן לבדוק. אבל הנה רשימת שירי האהבה שבאתר המיוחד הזה.
קי סייה ארמוזו דיאה די אמור פור טודוס

RORGAD

New member
בואנוס דיאס א טודוס../images/Emo24.gif

אנדה א סטאש פאסיינדו? או קה יא נו אי קואלו אסקריביר, אי לאס קנטיקאס קואלו? נו אי מאס קנטיקאס אן לאדינו? אי מונצ´אס, איידה אביאל דאמוס אונה בואנה קנטיקה, אדה מאס נו טנש קונסג´אס דה קונטאר? א דספרטאר אי ווס קיירו סינטיר לה בוס. תרגום: איפה אתם כולם מבלים? או שאין לכם מה לכתוב, ומה עם שירים, יאללה אביאל תכתוב איזה שיר, וגם מה עם סיפורים מבית אבא, מבית סבא, העיקר תספרו משהו, רוצה לשמוע את קולכם.

רותי ב.

New member
וזה הדף היחיד שמצאתי

בכל הרשת, שיש בו שיר עם המילים: "La hija de la vezina" אולי אפילו קיימת אפשרות לשמוע את השיר, רק שלי אין אופצית כרטיס קול בעבודה. ויש שם שירים אחרים שדיברנו עליהם פה.
וגם

שיר שהבאתי אתמול ועכשיו שיפרתי

לה איז´ה דה לה פיגורה או סה סה או סה סה לה פיגורה דל מדוזה או סה סה או סה סה לה פדיאנדה דה פריו או סה סה או סה סה אנטאראה לניו דה בניו או סה סה או סה סה

"פדיאנדה " קוואלו אס?

צהריים טובים לכם. איי דיאס קה נו איי קוזאס אינטרסנטס אה דזיר (יש ימים שאין דברים מעניינים לומר) בקיצור יובש (
אי מי וואלה(בבה) דיזיאה קה מאז בואנו אס סטאר קיידה (וסבתא שלי היתה אומרת שמוטב לשתוק (כשאין משהו חכם לומר)(

../images/Emo4.gif../images/Emo178.gif

ג´ינג´ית קונטמוס פוקו קומו פסטג´ אין ורנה. קה איי דה וור איה ג´ינגית ספרי איך היה בורנה, מה יש לראות שם.

gingit1

New member
ורנה

סטובימוס אין הוטל סימה מורסקו אוקו, אין בולגרית אס אוז´ו דה למר, הוטל מואבו, סי אבריו אגורה, מתבלבל לי הבולגרית עם הספניולית. יש טיולים מאורגניםע"י החברה המטיסה השטיח המעופף, יצאנו לשני הטיולים. בערב יש המון פעילויות, ברים, טברנות, ריקודים, קזינו וכן הלאה. מי שמחפש חופשה עם מנוחה, רוגע בלי ריצה מטורפת זה המקום. הבולגרים כמובן אנשים חמים מאוד (אני לא אובייקטיבית) אבלכולם אמרו אתזה. הכל מאוד מאוד זול שם, בהמון מקומות כבר כתוב גם בעברית, מדריכי הטיולים והמלווים מדברים עברית, אבל אני דיברתי עם כולם בולגרית. די חם שם, אפילו שירד גשם שוטף ביום שהגענו וביום השלישי, אבל היה כייף. למי שמדבר בולגרית זה בכלל צ´ופר, לסיכום היה טוב אבל קצר, לא נורא תהיה גם פעם הבאה (רביעית במספר) אולי נארגן טיול לכל הפורום זה לא יקר, אולי נמצא כלה לאביאליקו.

רותי ב.

New member
ג´ינג´ית,

אז מוי בואנה אידיאה א אזר און ´טיול´ פור טודוס. לה נוביה פור אביאליקו אז ´עיסקת חבילה´???? אני מסכימה לכזה טיול מאורגן. מי עוד?

RORGAD

New member
אסטאס אריינטרו פור לה נוביה או

פור אל פאסיו, פור קה נוביה בולגארה נו אס נגרו, סנטי קה סון מוי ארמוזאס, אי בואנאס, אם טה וא גיזאר, אם טה וא לבאר, אי דאר אותי(תגהץ) מאס בואנו דה אסטו אי? איידה קון אזלאחה אי בראכה.

יו יסטו פרונטה פרפסאר...../images/Emo127.gifהוורנה

דקה נו? אמה סי נו אס מונצו´ פראס סי
סי אס קרו נו וו פודר
רעיון מצויין מבטיחה לשיר לכם בדרך לוס בלביליקוס...
רורגד אל טויו נו לו טראייגס פורסדקה
כנו טלוקיטי דלנריז...

כשסבא שלי ז"ל

כשסבא שלי העפיל לארץ, הוא בא מהונגריה ושהה כחודשיים שלוש במחנה העפלה בורנה בולגריה - מצאתי תמונה שלו עם חבורת מעפילים שהצטלמה עם פעיל העלייה -יעקב קונפינו

לטוריסטה ..יה טורנו...../images/Emo6.gif

כמו סטאס ג´נג´ית ימוס דסקרנימוס דטי, בואנו סטאבה וורנה אהה?

RORGAD

New member
בואן דיאה חונה, סי נו איי קואלו

אסקריביר דא מוס אלומנקו אונה קנטיקה, או אונה רצפטה דה קוזה סאברוזו דה קומר, אנסינה קרידיקה ואמוס א סטאר סיימפרה אן קומוניקסיון"קשר".

רותי ב.

New member
היום מצאתי אתר

עם המון שירים בלאדינו שמנסים לשמר. שכחתי לחפש דווקא את השיר הזה, שנראה לי כמו שיר עממי שהשתנה בהתאם למי ששר אותו, וגם בהתאם ל´פיגורות´ שניסו לתאר.... אם אני לא טועה. את הלינק לאתר ההוא, כנראה כבר אביא מחר.

רותי ב.

New member
תראה, תשמע.....

לא מוצא חן בעיני השיפור שלך.... אז הסברת לנו מה זה פדיאנדה... נגיד שהבנו בדיוק את כוונת המשורר.... עכשיו איך בדיוק זה מתקשר ל- "דה פריו" נניח אם מראש אנחנו מסכימים על לא לערב את האמא של השופט????

רותיקה../images/Emo9.gif

לא צחקתי על אף אחד כאן בפורום. זה שיר שהמצאתי ואם כבר ישירו אותו במציאות זה יהיה שיר ילדים

למעלה