בואנוס דיאס מקרידוס.....

בואנוס דיאס מקרידוס......./images/Emo24.gif

נו דמאנס מז מיזו´ר... אייר לנוצ´ה מאנטרו רטון אקזה... דלגוארטה אנטרו, פינה כלואפרימוס אין אל מלכודת אין כ-מוזבימוס...אוי וינירון דל-הערייה אי אצ´רון טוסיגו אין לגוארטה,אגורה סטו מס טרנקילה.... אל תשאלו יותר טוב, אתמול נכנס לי עכבר הביתה,ועד שלכדנו אותו במלכודת,סבלנו מנוכחותו,הבוקר היגיעו מהעיריה ופיזרו רעל עכברים בגינתי,עכשיו אני יותר רגועה... בוקר טוב
....

(../images/Emo13.gif רטוניקוס???

מה דה אסקו דה ור לוס אה מי ספנטה - מאס קה דה קוקרצ´אס! (מגעיל אותי ומפחיד יותר מג´וקים) בואן דיאה אה טודוס

avielss

New member
אנדה מי נו דמנדס מס מיזור

אצלי העכברים נהיו בני בית שהעיריה שלנו תפזר רעל?בקושי כסף למשכורות יש לגבלגדוס האלה.. אבל אם תסתכלי על העכבר מקרוב ותסתכלי איזה ידיים קטנותחמודות יש להם....

RORGAD

New member
אביאל מפישי דה לה ריזה, א קואלו

טו לס אבלאס? לס אפרונטאס א קומר? נו מה דיגאס קה טה אסנטאס אה אזר און מואבט קון איוס, אמה ראטוניקו מילא, עכברוש, קוג´ה גאמיו, קומו לה אנטראווה אה לה קאזה דה מאיז´יקה לה צ´יקה, נגרה דאייה, קה אספאנטו, קה אל דיו קה מה לה גואדרה, אסטוס ני סה אנטראן אה לה מלכודת, פור קה לה מלכודת אס צ´יקה פארא איוס, סה איזיירון מאס "חכמים" דה מוזוטרוס, ני טוסיגו נו איודו, סולו אל טוסיגו דה לה עיריה, אמה פין קה ויניירון, מאיז´יקה סה איבה מוריר, מאנאצ´י מייה. און דייה סה אפרו אל ראטון (קוג´ה בוי) אן אל "דבק" אי אמפסו א גריטאר אי א סאלטאר, מאיז´ה אמפסו א דארלה אן לה קאבסה, קון אל פאלו דה אספונג´אר, אלוגאר קה סה מוארה סה פויו. מזל באשו דה ראטונס, אי אסטה בוי דה ראטונס פואדן מודריר, אי טראיין מלאטייאס, (דבר) אל דיו קה גואדרה, פארא אסטו טנגו גאטיקוס, אלו מאנקו קה נו אייגן ראטונס. אביאל השתנתי מצחוק, מה אתה מדבר אליהם, מכין להם אוכל, אל תגיד לי שאתה יושב לרכל איתם, לבת הקטנה שלי זה קרה מסכנה, אצלה נכנסו עכברושים, איזה גודל ממה מייה כמו חתול, שום דבר לא עזר לא מלכודת לא רעל, עד שהגיעו מהעירייה, יום אחד אחד מהם נתפס בדבק והוא התחיל לקפוץ ולצעוק והיא נתנה לו עם המקל ספונג´ה על הראש, עד שהעכברוש התנתק מהדבק וברח. אלוהים ישמור איזה פחד, הם נושכים ומביאים מחלות כמו דבר, צריך נורא להיזהר, אל תהיה נחמד אליהם, תביא חתולים הביתה, אגב מהעירייה לא שמים רעל בבית רק בחוץ, כך שבכל מקרה צריך לפעול למגר את הנגע, אגב, תשתדל לשים הכל בתוך המקרר, את הסוכר, הקפה, תבלינים בעצם הכל. באמת חמודי זה לא קונץ לצחוק על דבר כזה, זה רציני ביותר, שלא נדע ממחלות כאלה. אי קה טנגאס בואנו.

Sarika

New member
ראטונס - איכסססס../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

יו סי וייגו ראטון, מקחו אל פאנטלון.

RORGAD

New member
../images/Emo108.gifמאדאם רוזה סי טיינס גוארטה

קארה קה טנגאס מונצ´וס גאטוס אחוארה דה לה קאזה. תטפחי חתולים הם יסלקו את העכברים, אני נותנת להם לאכול, ולכן אין בסביבה שלי עכברים, אצל השכנה שלי יש לה כלב, והיא לא מטפחת חתולים ויש לה מלא עכברים בבית. איכס מגעיל.

הפרו והראטו שלך.....

מזכירים לי בליל סדר את השיר..... אי וינו אל פרו אי לומוריו הא אל ראטו קה לוארסקוניו הא אל קבריטיקו קה ממרקו מי פאדרה פור דוס רבנים פור טראס רבנים פור קואטרו רבנים.חחחח

קדן

New member
רטונס רטונס../images/Emo78.gif

||אונה וס קוואנדו אלימפיי לקסה לפויירטה סטובה אויירטה אי יו קון אונ אוז´ו לבידי. און רטוניקו צ´יקיטיקו מקנסו הויזיטר. דלה ספלטה מיה אי לה גריטה כגריטי אל סספנטו אי פויו אלה קזה דלויזינה אי יו פרסטו אסירי לה פויירטה.אגורה טודוס רטונס אספנטה דמיגולגולת פעם כששטפתי את הבית הדלת הייתה פתוחה. בזוית העין ראיתי עכבר קטן רץ אל ביתי מהבהלה שלי והצעקה שצעקתי הוא נבהל ורץ אל הבית של השכנה. מאז כל העכברים בשכונה מפחדים ממני.

gingit1

New member
רטונס

אל דיו כי נו מדה, אנטיס 5 אניוס טיניאה אונה מכה דירטונס אין מיקזה, יו מיפואי קון לוס קריוס די קזה. קניתי מכשיר קטנטן שמחברים לתקע בחשמל (דומה לזה של היתושים) המכשיר משמיע צפצוף אולטראסוני, לא מפריע לבני אדם וחיות מחמד, אבל ברוך השם כבר 5 שנים שאין זכר לעכבר. מאוד מומלץ לקנות אצלי יש שני מכשירים, אחד על הגג ואחד מתחת לבית.

gingit1

New member
בואנה טדרה אטודוס

קומו סטש, מיאסקרניי אטודוס, אגורה וו טנר טיימפו, מי איז´ה סליו אוי דלספיטל, ברוך השם, יו מיאיזי חזינה סולו דיסטאר אאי. אגורה טודוס לוס אמיגוס אי אמיגס דיאיה סטן אנדימוזוס, אי יו סטו אין להקוזינה פרה אזר דברים טובים אאייוס. אז בואנה נוצ´דה כסטאי, מוס וורמוס אמניינה.

רותי ב.

New member
../images/Emo22.gif מי אלגרי א מלדר קי

סאליו ד אל הוספיטל, אמה קוואלו אז קי לה אפיטו ??? אי קומו אסטה אגורה?

למעלה