בואנוס דיאס ספניוליס

בואנוס דיאס ספניוליס ../images/Emo42.gif

אוי מה אפיטו קוזה קה נונקה מאפיטו. היו קרה לי משהו שמעולם לא קרה. אמפסי גיזר, לה סופה, אינצ´יר פפרושקאס אי טומטאס אי קפטס דה פרסה התחלתי לבשל: מרק, למלא עגבניות ופלפלים וקציצות מפרסה. אמפרמרו מטי לה סופה, קודם הכנתי את המרק ושמתי על האש. דספואז אנטרי לה קרנה אי לה פרסה קה לה קוזי אייר אל פוד פרוססור, אח"כ הכנסתי את הבשר והפרסה שבישלתי אתמול, לפוד פרוססור, אג´וסטי גואבוס, פרשיל אי סבויה, הוספתי ביצים, פטרוזיליה ובצל. אפרטי פוקו דה אסטו אי אג´וסטי ארוז פרה אנצי´ר לס טומטס אי פפרושקאס הפרדתי קצצת מהתערובת, הוספתי אורז בשביל למלא את העגבניות והפלפלים. בואנו, אינצ´י טודו אי מטי אין אל טנז´רה... אי מאקודרי קה נו מטי סל(
ואז מלאתי את העגבניות והפלפלים ונזכרתי שלא הוספתי מלח ופלפל... אוףףףףףף קטי טודו, אי אמפסי טודו דה מואבו!!!! הוצאתי את כל המלית מהירקות והתחלתי הכל מחדש...... אל פין פריי לאס קפטיקס (בסוף טיגנתי את הקציצות).... אס לה פרמרה וס קה מטו פרסה פרה אינצ´יר טומטאס אי פפרושקאס זו הפעם הראשונה שאני מוסיפה פרסה לבלילה של המילוי.. נו סה קומו וה סליר, מה פלזה אזר קוזס מואבאס לא יודאת איך שזה יצא, אני אוהבת לאלתר ולגוון. שבת שלום אה טודוס, קוואנדו סקריבו אין ספניול מאקודרו דה פלברס מואבאס (
(אני מתרגלת את הספניולית שלי... )

תביא מתכון וננסה.....

מה שאני עושה מקישואים: פורסת דק דק בסכין של הפוד פרוססור1 ק"ג קישואים צעירים, מוסיפה לזה -5-4 ביצים, גבינה בולגרית מעוכה, טיפונת פלפל ומכניסה לתבנית, על הכל מגרדת קצת קשקבל והרבה סומסום. בכוונה אני לא משתמשת בבצק.... דיאטהההההה!!!!!!!!!!

קדן

New member
פריטדה

זה מזכיר לי את הפריטדה שאמא שלי הייתה עושה מקישואים בצל ופיטרטזליה היא הייתה מטגנת את זה במחבט ותמיד התפעלתי איך היא הייתה הופכת אותה עם מכסה של סיר מבלי לפרק אותה

רותי ב.

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo9.gif

לפרסה מי-קריאו קי וה סליר בואנו אי איל מילוי די לאס טומאטאס אי צושקאס (פפרושקאס סי דיזה???)... פורקה אין לאס קיפטאס סאלי מוי סברוזו, יו סטו גיזאנדו גולאש, קרנה קון סיבויאס אי גזר, אי דספואס פטטס, אומפוקו פפריקה, סוס די אונה-דוס טומאטאס, פפרונה אי סאל, .... אוֹי מי-דיצ´יזי (החלטתי) נו אזר קוזאס די אורנו מונצ´ו, פורקה אוּאִי קה וה-סר מונצ´ה קאלור, אי מירקי לה פרימרה וס בורקס בולגראס (יש דבר כזה) אין יוניברס קלאב.... קון קזו אריינטו. נונקה ונה סר קומו אסטז קי מוזוס אזמוס אמה סטאן בואנס... סי פואדי קומר. גוואבוס, קומפוט די לאס פרוטאס קי קדרון, די לה סימנה, פרומאס, תפוחי עץ, אפילו דובדבנים קצת שמתי, צימוקים קצת... בימבריוס.... סלטוס די זרזבט פרסקו וו אזר מס טדרה, אי סלט די מרנג´נאס, וו אזר... אומפוקו אוטרו... קומו קדה ויירניס, איל טאראטור יה אפרונטי... אי אסטו אז לו מי אקודרו ... קיטי די איל פריזר טמביין קרנה די הודו, אי נו סה קומו אזרלה אוי.... פואדי סר קי וה סר קון ´ירקות מוקפצים´, סויה, אי ארוז אלאדו די אסטו. בואנוס דיאס, שבת די ריפוזו אי די גוזאר.

אס קה.....

יה סה וייה קה ואמוס קומר מוי ביין.. שבת שלום רותיקה נ.ב. מה אולבידי, אמה אי יו איזי סלאטה דה מרנג´נה.

קדן

New member
בויין דיה חונה

אסטו קסקריביטס אס מי- מה שכתבת זה אני : מתאים לי מאד לשכוח משהו כשאני מבשלת או אופה . זה מתסכל או.......ובעיקר מלח ואם אני כבר שמה מלח ת...מיד חסר או...ף. יו אז נו מוי גיזדרה אמה טיינו לאומץ אזר מוייוס קוזס אי טאמיין לשנות ולהוסיף . פרסה בבלילה של הממולאים נשמע טעי...ם. קומטה מה קומו טסלייו.

סטאמוס אולבידנדו קומו וייז´אס (../images/Emo13.gif

לה נוצ´ה וו קונטאר קומו סאליו קון לה פרסה לוס ממולאים.

Sarika

New member
שבת שלום אה טודו לוס גיזנדורס

אי יו יה סקפי דה גיזאר, קרש סבה קואלו גיזי? פשה קון סלסה, סופריטו דה גאינה, ארוז קון במיה אי סלטס דה זרזבאט, דה מראנג´נה אי דה פאנג´ה. אן אסטה קלור יה סלי לוקה
. סטו אספרנדו אמי קרידו איז´ו
אל חייל קה נו לו וידי דוס סמאנס. גם אני גמרתי לבשל, אתם רוצים לדעת מה? דג ברוטב עגבניות, עוף צלוי, אורז עם במיה וסלטים - ירקות, חצילים וסלק. בחום הזה אני משתגעת
אני מצפה לבני
היקר החייל שלא ראיתי זה שבועיים. דספואז דה קומר אסטוס בואן קומרס דה שבת סקנטה: "צור משלו אכלנו ברכו אמוני, שבענו והותרנו כדבר אדוני. על כן נודה לשמו ונהללו בפינו, אמרנו וענינו אין קדוש באדוני." שבת שלום וטעים לכולם

RORGAD

New member
חונה נו טה אספנטס סה וא אזר מוי

סאברוזו, פור קה לה פרסה אס סאברוזה אי אנסינה לוס פימינטונס (פיפירושקס) אי אסטו טודו דא בואן סאבור. אלן תדאגי חונה יצא מאוד טעים כי הפרסה טעימה וניחוחה, וכן גם הפלפלים והתערובת תתן לך ניחוח חדש ומאוד ערב לחיך.. שיהיה בתיאבון.

למעלה