בואנוס דיאס
עוד פעם מלא

רותי ב.

New member
בואנוס דיאס ../images/Emo42.gif עוד פעם מלא

שאלות, מתוך ההודעות. "צ´יקו אמא און גורסוז. " שאלה: מה הפירוש המדויק של גורסוז? אינבראנו – קיץ? נכון? " אי ני מבוי קומו און ווארקו ". מה זה "ווארקו" ? "קיו אייר אירומפיו לפיירנה.." - מה זה פיירנה? "אבנימודו קצ´פרה...... " מה הפירוש של הביטוי הזה? "אס און נומברה שאבדו קומו און ראבאנו." שאלה: מה זה "שאבדו" ? ראבאנו אני יודעת, צנון, נכון? שאלה אחרונה: מה הפועל של המילה "אקופאדו" – עסוק? בשימוש? ´תפוס´? תסלחו לי על כל השאלות על הבוקר.

RORGAD

New member
אוגורסוז

בוקר טוב רותיקה, אז ככה אוגורסוז זה מנובל, אינבראנו - אנחנו אומרים אנבראנו וזה קיץ, "ווארקו" משובש אומרים גוארקו שזה שד, פיירנה זה רגל, מישהי או מישהו שבר רגל, אבנימודו קצ´פרה - מה כל המשפט המילים הללו בטח משובשות, המילה שאבדו קוראים את זה עם צירה בשין זה חסר טעם, כלומר שם חסר טעם כמו צנון,יש שני פירושים למילה אקופאדו, 1. זה תפוס, השני זה עסוק, מקווה שהייתי לעזר שיהיה לך יום נעים.

avielss

New member
קצפרה-כמה כסף -בטורקית

רותיקה קואלו פיטו דאנדה אויטס אסטס פלוורס חי השם?

רותי ב.

New member
זה מההודעות הישנות שנרשמו פה,

מתוך כוונה להכניס כמה שיותר לשיחון.

רותי ב.

New member
כמה כסף??

אצלנו זה "קוואנטס פאראס" יענו פאראס ברבים, ´הרבה כסף´..... עלאק

RORGAD

New member
חי השם

אביאל צחקתי מזמן לא שמעתי את האמירה הזו

RORGAD

New member
קאצ´ פארא

אביאל אן טורקו סה דיזה בו נה קאדר תרגום: אביאל בטורקית אומרים בו נה קאדר. אי מאס סה פאלבראס קואלו אס צ´וק גוזל, סו, אקמק, בויוק, תרגום: ועוד אני יודעת מה זה צ´וק גוזל,(יפה מאד),סו (מים), אקמק (לחם), אלו מילים שדודתי לימדה אותי לפני שביקרתי בטורקיה, אויאן מאס מאולבדי אגורה קואנדו מה וא אקודראר לוס וא אסקריביר.

רותי ב.

New member
../images/Emo51.gif

אבל עוד כמה הבהרות אני צריכה. רגל - לא אומרים "פְיֵה"? ׁ(ברבים: ´פייזיס´? פייזוס? איך נכון? לא מכירה את המילה פיירנה. אקופאדו, אני יודעת שזה תפוס, לא פנוי, עסוק, אבל איך אומרים? להיות עסוק? א-סטאר אקופאדו ? או לעסוק? א-אקופאר? ושוב המון תודה לך

avielss

New member
פיה=פייס-רגל רגליים

אסטר אוקופדו-להיות עסוק בקשר ללעסוק-צריך לבב בדרך כלל (הטורקים ) אומרים אסטה לבורנדו אן...-הוא עובד ב..עוסק ב.. או שפשוט אומרים את המקצוע באיזה הקשר יאמר המשפט?

רותי ב.

New member
ההקשר שבו

המילה אקופאדו נרשמה, שמישהו רשם הודעה, שכל שם שהוא רושם כאשר הוא רוצה לפתוח כרטיס בתפוז ´תפוס´, ´אקופאדו´. משהו כזה, אם אני זוכרת נכון. לא בהקשר של עבודה. ´לאבורו´.

RORGAD

New member
אוקופאדו

אומרים אמאניאנה ווי אסטאר מוי אוקופאדו, נקבה אוקופאדה רבים אוקופאדוס, רגליים אומרים פייזס (צירה מתחת ליוד) פיירנה זה שוק (שוב צירה מתחת ליוד)

למעלה