בוא

בוא

לפעמים דברים קורים בהפתעה. אבל בשניה שהם קורים, ומייצרים ריגוש, אתה יודע שזה זה, ואני חייב להגיב

הערב נפתח קדם האירויזיון בשיר שכבש את לבי. הוא אמנם לא המשיך הלאה אך אני רוצה להקדיש אותו
לנשות הפורום, ולהזמין גם את הגברים להנות ממנו

בוא - ליילה מרקוס

אשמח אם מישהו מכם ימצא ויעלה לכאן קישור של השיר

הקשבנה למילים
בהנאה רבה, והרבה שמחה
שמחת האהבה

התכוונת להקשיבו נא!

אם את מכוונת את זה לנשות הפורום וגם את גברברי הפורום את מזמינה להקשיב לשיר אז זה לכולם,...לכן זה יהיה הקשיבו נא.

dori78

New member
התכוונת מכוון, מזמין וכד' שימחת האהבה הוא גבר

והנה השיר, של לילה מל מלקוס.

אני אישית לא כל כך מתחברת למילים וגם הלחן קצת בנאלי בעיניי.
אבל כל אחד וטעמו.

אם אתם רוצים להאזין לעוד שירים מהקדם - אפשר בקישור הזה.

אצלי שגיאת הכתיב כבר נובעת מעייפות

של השעה,

אצלה שגיאות הכתיב נובעות מעילגות

מתנצלת

ואפילו כתבתי התנצלות במסרים!

אבל אני אכתוב פה גם...אני מתנצלת,לא התכוונתי לכתוב את זה לך,משום מה חשבתי שאתה מישהו אחר! בניק דומה.

סליחה!!

אני בכלל מעדיפה את החלק של הספרדית

לילה פשוט תמיד נשמעת טוב יותר בספרדית.
ובעברית השיר נשמע סתם קיטשי, כאילו מבחינת המילים שלו.
הלחן מרקיד.

חחח בדיוק מזכיר לי שמאחר והיא היתה היר הראשון אתמול אז זה השלב שעוד היו לי תקוות אז זימרתי בקולי קולות ושמעו אותי בכל הבית (הקטן) שלי ואמא בעירה משהו על הסחפות.
נו מה לעשות שיצאה לה בת חולת אירוויזיונים ואני מפזמת בעל פה את כל שירי הקדם משל היו להיט שמטריף את הרדיו למרות שהתפרסמו רק לפני שבוע ורורב האוכלוסיה בכלל לא חשופה אליהם...

ניר4819

New member
ואני צפיתי אתמול בבית הספר למוסיקה

הריאליטי היחיד שאני רואה, ואני מת עליו ועל הילדים המתוקים. אני רוצה לאמץ כל אחד ואחד מהם, והם מעלים בי כל פעם איזה מן רגש אבהי. בעיקר גאיה, זוכת אתמול, הילדה המתוקה והמקסימה ביותר שראיתי בחיי. אם פעם תהיה לי בת, ככה אני רוצה אותה. עם המתיקות והתום והקסם הזה. לאכול את הילדה הזו פשוט. כוכבת.

היה לי אגב דיון עם אמא שלי, איתה צפיתי בתוכנית אתמול, לגבי עניין מוסרי. אמא שלי חושבת שיש משום ניצול של הילדה והתום והמתיקות שלה, כשנותנים לה לשיר את "אליפלט", השיר שעליו היא זכתה. כי ילדה בת 9, כך היא סבורה, לא מסוגלת להבין את השיר, את הדקויות, את הבעייתיות שבו. אז היא מרגשת נורא - גם אני וגם אמא שלי ישבנו עם דמעות בעיניים - והיא ביצעה את השיר מדהים. פשוט הביצוע הכי טוב שהיה העונה הזו לשיר כלשהו. אולי בכלל בשתי עונות התוכנית. אבל אמא חושבת שזה ניצול, ויתרה מכך היא מאמינה שהדברים האלו יכולים להשאיר משקעים נפשיים לא פשוטים בילדה. לכן היא ממש קיללה את המורה יהורם באבי אביו על כך שבחר לגאיה את השיר הזה.

אני לא חשבתי על העניין המוסרי הזה, אבל אולי יש בזה משהו. כמו שאמר מתי כספי, ילדים בגילה צריכים לשיר על דברים חמודים ומתוקים כמו כלבלבים וחתולים, ולא על מוות וקרבות ואש. ויש בזה משהו. לא יודע אם הייתי הולך רחוק כל כך עד לקרוא לזה ניצול, אבל אני לא חושב, ובעניין הזה אני עם אמא שלי בסופו של דבר, שהילדה באמת מסוגלת להביא את העומק והמורכבות והבעייתיות של השיר שהיא שרה.

בכל אופן, אני מת על הריאליטי הזה ועל הילדים. אני רוצה גם אחד... אם הייתי אישה, במצבי הלא-זוגי הנוכחי, הייתי כבר מתדפק על דלתות בנק הזרע. אני מת שיהיה לי ילד, ויותר אפילו מחשש שלא תהיה לי זוגיות, אני חושש שאת החלום הזה, להיות אבא, אני לא אגשים. זה באמת החלום הכי גדול שלי, ומאחר ואני בן הוא חייב להיות קשור לעניין הזוגיות, שהוא החלום השני שלי. בינתיים, אני משמש לפעמים "דוד ניר" לילדים של חברים, וכמובן מגדל שני חתולים מתוקים, שאני קורא להם לפעמים בחיבה "תינוקות שלי".

ניר4819

New member
הנה הביצוע המדובר

תצטיידו בטישו ובדלי לדמעות. ברצינות, אני שומע אותו עכשיו כבר פעם שלישית או רביעית מאז אתמול, והוא משגע ומרגש כל פעם מחדש:

http://www.youtube.com/watch?v=HF5SFt1nd1s

חמוד1975

New member
לדעתי זה מדהים!

לא אכנס לדיון על ניצול ילדים וכו'. בוודאי שזה עניין לא פשוט. אז מצד זכיינית טלוויזיה אולי זה טריק זול (תרתי משמע) להביא ילדים תמימים בשביל לייצר תוכן, ובחלק מהמקרים יש לכך השלכות בעייתיות, אבל התוצאה לעיתים מרגשת ועם זה קשה להתווכח.
לדעתי זה ביצוע מדהים ומרגש לשיר מופתי. ניכר שגורמים מקצועיים עובדים עם הילדים ומאירים את עיניהם בקשר לשירים, גם אם הם עדיין לא יכולים להבין את מלוא המשמעות. מה שטוב בתכנית הזו היא שהיא מחזירה לתודעה את השירים המדהימים האלו. שירים שהם יצירות מופת משלנו. יש כל כך הרבה דברים שליליים בארץ, לפחות ביצירה התרבותית שהיתה כאן אפשר להתגאות.
אז נכון שיש ציבור מסויים ששירים אלו נמצאים תמיד בתודעה שלו, אבל יש כאלו בעלי רקע תרבותי שונה, או פשוט צעירים, שרק בזכות התכנית הזאת יחשפו אליהם.

dori78

New member
במקרה גם לי יצא, פעם ראשונה.

אני מסכימה עם אמא שלך, יש שם אלמנט גדול מאוד של ניצול הילדים לצורכי רייטינג.
אני לא רוצה להיות הורה של ילד, ששומע במשך כמה חודשים ברצף מאנשים שהוא סוגד להם, משפטים כמו "הילד הזה - הוא בטוח הולך להיות זמר כשיהיה גדול". האכזבה שהילד צריך להתמודד איתה אח"כ - אני לא מאחלת את זה לאף אחד.
לא התלהבתי מהביצוע של גאיה, בגלל שעם כל הכבוד לעובדה שהיא לא מזייפת - היא לא באמת מבינה על מה השיר ומרגישים את זה בשירה שלה. יום אחד היא תגדל ותבין, אולי אז גם היא קצת תכעס על המבוגרים שהעמידו אותה במקום הזה.
לדעתי, כל מי שהתלהב ממנה, התרגש בעיקר מהמילים, לא מהביצוע עצמו.
היחיד שם שעשה לי משהו זה הילד שעבד עם ישי לוי. בעיקר הפנט אותי המבט המופתע והלא-מאמין שלו, כשישי לוי נכנס לחדר.
כל השאר התייחסו לזה כמובן מאליו, שאמנים בסדר גודל כזה באים לעבוד איתם.

בנוגע לילדים:
אני נמצאת בדילמה הזו כל יום, אני לא בטוחה שאני מסוגלת לפרנס ילד לבד,שלא לדבר על תעצומות הנפש שדבר כזה דורש.
זה לא כ"כ פשוט, לגשת לבנק הזרע ולהכנס להריון. צריך גם לחשוב על היכולת לגדל ילד, מבחינה רגשית וכלכלית.
גם לזוג זה לא דבר פשוט, על אחת כמה וכמה מי שעושה את זה לבד.

לגבי מה שכתבת...

אני יודעת שאם אשאר לבד גם בגיל 40 אני לא אביא לעולם ילד,יודעת כמה זה קשה,רואה את זה מהחברה הכי הכי טובה שלי שהיא מגדלת את הילדה המדהימה שלה עם משכורת שאני לבד בקושי יכולה לחיות ממנה,אז בטח שלא אני+ זאטוט קטן. וראיתי את הקושי גם ממישהי מהעבודה הקודמת שלי שהיא הביאה אותה מתרומת זרע והיא עובדת מאוד קשה,ולה יש עזרה מחברות.

לא ברור לי איך עושים את זה,אבל אני לבד לא הולכת על זה.

ולגבי "הבית ספר למוזיקה"? אין לי ממש מה לתרום...כי לא ממש יצא לי לראות את זה.

tull383

New member
ראיתי את זה גם

מביך להגיד אבל פעם שניה דמעתי בעקבות צפייה בפרק בבית ספר למוזיקה.

גאיה ילדה מקסימה. היא כל כך שובה וכ"כ מרגשת. מאוד אהבתי את הביצוע שלה.

אני חושבת שגם אתה וגם אמא שלך צודקים. הילדים שמשתתפים בתוכנית עלולים במהלכה ובסופה מאוד להיפגע
גם מתגובות לא מפרגנות של ילדים מהבית ספר
ובעיקר מהשקט שאחרי הסערה

אני מקווה שיש להם מערכת הגנה מספיק חזקה.

אני מאוד אוהבת ילדים ומאוד טובה איתם.
התמימות, המתיקות.
לפעמים אני שוקלת להסבת הסבת מקצוע רצינית וללכת להיות גננת.

ניר4819

New member
למה מביך?

גם אני דמעתי והתרגשתי מאד מהביצוע שלה. וגם אני אוהב ילדים וטוב איתם. למרות שמעולם לא היו לי אחים צעירים וכדומה. גיליתי על היכולת הזו שלי ועל כמה שאני מת על ילדים בעקבות קשרי עם האקסית.

ואגב, הצ'אט פתוח אם בא לך.

tull383

New member
להוריד דמעות בעקבות תוכנית טלוויזיה?

אני לא נוהגת לעשות את זה :)

אבל גאיה הזו היא באמת משהו מיוחד.

אחלה נושא, אבל סליחה.

בסך הכל הצעתי שיר לנשים, וגם לגברים
שיר שעשה לי כיף. עם קצת פנטזיה..

אתה מוזמן לפתוח פוסט נפרד, אם אתה כותב על נושא אחר

למעלה