"בובותרפיה לקשישים". היום בכנס "גרנטולוגיה"

"בובותרפיה לקשישים". היום בכנס "גרנטולוגיה"

היום ומחר מתקיים בגני התערוכה בת"א כנס ענק בנושא "גרנטולוגיה"* סמדר קופר קיסרי, מרכזת מסלול תיאטרון בובות ככלי טיפולי בביה"ס לאמנות תיאטרון הבובות בחולון מציגה בכנס את "בובותרפיה לקשישים". תכנית התערבות שפיתחה ושנוסה במהלך שני סמינרי שטח של הלומדים במסלול בחולון (בשנים 2010 ו-2011). הסימנרים התקיימו במרכז יום לוסטיגר בבת ים. צפו בסרטון שהפיקו מרכז תיאטרון בובות חולון ועמותת מטב על העבודה המרגשת עם הקשישים. *גרונטולוגיה (Gerontology) היא תחום בביולוגיה וברפואה העוסק בחקר ההזדקנות וכן בחקר המשפט וזיקנה. הגרונטולוגיה חוקרת את הגורמים הביולוגיים להזדקנות (ביוגרונטולוגיה) ואת התהליכים והמאפיינים הפסיכולוגיים והסוציולוגיים שלה. הגרונטולוגיה אינה עוסקת במחלות הזקנה - אלו הן תחומה של הגריאטריה.

הכינוס הוא הכינוס הגרונטולוגי הדו שנתי ה- 19

של האגודה הישראלית לגרונטולוגיה כאן תמצאו את תכנית הכנס

כל הכבוד!

הייתה לי חוויה מרגשת מאוד ומעשירה לעבוד עם הקשישים בשנה שעברה בסטאז' בבת ים, למדתי רבות ! כל הכבוד על פיתוח המודל, הלוואי שקשישים רבים יהנו ממנו ויעשירו את עולמם עם בובות....

חבובית, למען הגילוי הנאות...

לא כל הקשישים איתם עבדתם חתמו על אישור פרסום תמונותיהם בסרט. משום כך, גם קשישתך וגם את - אינן מופיעות בו.

מקובל לחלוטין... הייתה לי חוויה לא קלה לעבוד עם הקשישים במרכז היום (עם כל רגשות ההעשרה והייחוד) וציפור קטנה לחשה לי שהקשישה שלי זוכרת אותי, ושאלה לשלומי בכל פעם שהתלמידים הגיעו לשם לסטאז' השנה... זה מספק בשבילי.

למעלה