בובות דיגום

זפזפ

New member
בובות דיגום

שלום, ריתי בקישורים דיון על בובות דיגום. מלבד החומרים נכתב שם שהבובות המתכווננות לפי גודל ממש לא מומלצות. מדוע בעצם ? האם הבובה של זינגר החדשה שעולה כ800 ש"ח נכללת בזאת ? תודה רבה

שש שבע

New member
תראי אם את צריכה בובה מתכווננת, רכשי אותה

אבל דעי את המגבלות שלה. קודם כל היא מיועדת לתופרות שתופרות לנשים מכל מיני מידות, או לעצמן אם הן במידות שאין בהן בובה מתאימה. אם את מאלה, קני בובה כווני למידותיך, וקווי שלא תצטרכי לשנות כל כך הרבה, אם את תופרת לאחרות , אז שתדעי, לא קל להעביר אותה ממידה למידה, הכפתורים לא נוחים, והבובה בכלל לא יציבה. קשה מאוד לעשות עליה משהו בדיגום חופשי, היא מתנדנדת, חוץ מזה שהחומר שלה קשה, וקשה לתקוע בה סיכות, שלי נהרסה לפני כשלוש שנים, באחת מהעברות דירה, ו...לא הצטערתי. לכל שאר הבובות שלום.

ליז64

New member
אז על איזה בובה את ממליצה לדיגום חפשי

לי יש בובה מתכווננת .היא עלתה לי 900 ש"ח .והיא באמת לא משהו הייתי רוצה אחת יותר טובה.על מה את ממליצה?

innocence

New member
גם אני אשמח להמלצה.

עדיפות כמובן לכאלו שלא אאלץ למשכן כליה בשבילן ושבאות במידות קטנות (34...).

שש שבע

New member
תראי בובת דיגום טובה, במידה שלך, עולה לפחות

1300 ש"ח חדשה, אולי תוכלי למצוא משהו יד שניה... אני קצת בספק..אבל מי יודע. לא צריך למשכן כליה, אבל אם את נחושה לקנות כזו, אפשר לשים בצד סכום קטן כלשהו, ממש קופת חיסכון, ולגלות שמצטבר לך סכום מכובד, לוותר על דברים קטנים שנראים קטנים באותו הרגע, כן, אפילו 10 ש"ח...ולשים בצד...קצת רצון, ואת יכולה להצליח.....

innocence

New member
איפה מוצאים יד שנייה?

1300 זה הרבה כסף בששבילי. בעיקר כרגע כשאני מובטלת ;_; בכל מקרה, השכנה נתנה לי עוד כמה נקודות לחשוב עליהן לפני שאני בוחרת אם בכלל, לקנות בובת דיגום. תודה רבה!

שש שבע

New member
נסי ביד 2

אפשר לבקש לא רק להציע אלה מסוג הבובות שתמיד נמכרות, ויש תמיד כאלה שרוצים להתפטר... לפני כמה שנים השכנה השיגה לי בובה ישנה טיכו בלי ראש, עם ציצי אחד מעוך, ואני קניתי אותה בשמחה ב150 ש"ח. בעלי לא הבין, איך? זה לא מתאים לי הרי, אבל הנה הגברת עדין כוחה במותניה, יש לה תפקיד מכובד, ואוטוטו אני אמצא זמן ואחליף לה "שמלה" ואז היא תיראה שוב חדשה (כן, גם אשקם את הציצי)

innocence

New member
טוב, לך יש את הידע לעשות את זה:)

אבל תודה על ההצעה, אלך לחפש שם!

המידה שלך לא נפוצה, אז כדאי להפעיל שיקול דעת-

הבובות המתכווננות לא נוחות לעבודה, מכל הסיבות ששש פירטה למעלה. אלה סיבות כבדות משקל, כי בעבודה רצופה מרגישים את ההבדל בינן לבין בובות טובות. הבובות הטובות, המקצועיות, עולות יותר. לאורך זמן ההוצאה משתלמת, אבל יש לי מין חשש כזה שאולי את פטיט, כלוצר שאת בגובה 1.62 ומטה, ואז אולי כן עדיף לך לקנות את המתכווננת, על כל חסרונותיה. בעקרון - בובה סטנדרטית טובה בהרבה למי שהולכת לעבוד על מידות סטנדרטיות. המתכווננת עדיפה למי שתופרת לפי מידות אישיות לנשים שונות, או למי שרוצה לתפור לעצמה ומידותיה שונות מאד מהסטנדרט. גילוי נאות - אני מדגמת הכל על נייר, ומקמטת אותו על הגוף לפעמים, דיגום חופשי על נייר, כשאני רוצה לתפור משהו מסובך לעצמי. הבובה שלי היא בובת חלון ישנה ומעפנה שעלתה 200 ש"ח כשהיא הייתה חדשה, ויש לי הרבה יותר ניסיון בדיגום משיש לרובכן. ההמלצה שלי - בובה מקצועית לא מתכווננת, אם חייבים כזאת. גם לדגם חופשי על הבובה צריך לדעת.

innocence

New member
אני לא פטיט בגובה,

להיפך, אני יחסית גבוהה (170) אבל אכן די פטיט במידותי האחרות. אני מסתבכת מאוד עם דיגום על נייר. אני אף פעם לא מצליחה לראות איך זה יישב עד שאני לא מעבירה לבד, ולפעמים זה פשוט בזבוז של בד (כשאני גוזרת גזרות שלמות במידה גדולה ממני רק כדי להוריד המון מהצדדים וכאלו.. למשל). פשוט נמאס לי בכל פעם שאני מוסיפה או משנה תפר להתחיל להתפשט ולמדוד על עצמי. נשמע כאילו בובה אמורה לפתור לי את הבעיה הזו לפחות חלקית XD תודה על ההצעה. נראה שאאלץ לחשוב עוד קצת על מה אני מתכוונת לעשות...

שש שבע

New member
אז קונים בד פשוט ממש ב2-5 ש"ח למטראו לוקחים

סדין ישן ועושים טוואל, שסה אומר גזירה מקדימה לגזירה הסופית, על זה תתקני, ואחר כך זה הופך להיות הגיזרה שלך, שאת יכולה לשמור...

innocence

New member
2-5 שקלים למטר?

בחיים לא ראיתי בדים כל כך זולים! אפילו בד גולמי עולה במקרה הכי טוב 10 שקלים למטר (ואז כבר עדיף לי לקנות את הבד המקורי שרציתי כי ההפרש מ10 שקלים לא גדול בד"כ.). איפה מוצאים בד כל כך זול?

שש שבע

New member
בשווקים הנודדים את יכולה למצוא דברים ב-5 ש"ח

חופשי חופשי, ואפ0שר גם פחות... יש גם בחנויות השאריות, את יכולה למצוא בד עם כתם, או חור, ישמחו למכור לך בפרוטות... אם זה לגיזרה שתשמש אותך הרבה, אז זה משתלם אפילו ב10 ש"ח.

שש שבע

New member
לצערי אני באמת לא יודעת מה להמליץ לך, אני

פשוט עושה דיגום ישירות על הכלות, והן מבינות שהמדידה דורשת את זה , והן אפילו נהנות מזה, שהן שותפותץ בכל התהליך, כשיש לי בחורה שהיא במידות פחות או יותר של בובת דיגום רגילה, או אפילו הבובות הפשוטות מהקלקר של התצוגה, אז אני עושה עליהן ... לפעמים עם כל מיני רעיונות יצירתיים להגדיל איזור זה או אחר,..

יש כאן הנחיות איך לעשות בובות דיגום

במידה שלך http://wildonionstudio.wordpress.co...ket-quilting-with-machines-wild-onion-studio/ וגם כאן http://www.threadsmagazine.com/item/3630/duct-tape-dress-form-1 לא שניסיתי... אבל מתכננת יום אחד

למעלה