"בובות וסביבונים" - חנוכה במרכז תיאטרון בובות

"בובות וסביבונים" - חנוכה במרכז תיאטרון בובות

בובות וסביבונים חנוכה במרכז לתיאטרון בובות חולון - האלטרנטיבה השפויה לצפיפות במופעי הענק בהיכלים... חגיגה של הצגות וסדנאות חווייתיות 14-16/12/09 לרגל חג האורים מציע מרכז תיאטרון בובות חולון חגיגה בת שלושה ימים של הצגות לילדים וסדנאות חווייתיות של בניית והפעלת בובות, המשלבות אורות, בובות וצלליות. בין השאר תועלה ההצגה המקורית "תיבת הקסמים" של מרכז תיאטרון בובות ו"תיאטרוני" וההצגות "החיות המאולפות בתיאטרון בובות" (תיאטרון הקרון) וכן "נסיכת הירח" (תיאטרון הרחוק), "החתול במגפיים" (תיאטרון חובק עולם), "דן ושלג עוברים דירה" (אירית בשן), "פיצי ועץ התפוזים" (תיאטרון קשת בענן) - הצגה מלווה בסדנה לפעוטות והגיל הרך. עוד ב"בובות וסביבונים" - הסדנאות "נסיכות, אדונים ומכשפות" ו"מציץ מעציץ" בהדרכת הבובנאיות של המוזיאון לאמנות תיאטרון הבובות וגם... סדנאות מיוחדות לחנוכה - "סביבון שבשבת" ו"תמונה תלת מימדית" עם חומרי היצירה המיוחדים של AMOS בהנחיית רחלי גזית, מגישת תכניות הטלוויזיה: "פשוט ליצור" בערוץ "בית" ו"הופ! כתמתמים" בערוץ הופ! למבוגרים מציע המרכז תיאטרון בובות ב-17/12 את "תעצרו את הבובה" יום עיון על הקשר שבין אנימציית Stop Motion והפעלת בובות. (במסגרת פעילויות ביה"ס לאמנות תיאטרון הבובות). אירועי החנוכה ינעלו בטקס הענקת תעודות לבוגרי המסלולים "תיאטרון בובות ככלי טיפולי" ו"אמנות הקרנבל בקהילה". במסגרת הטקס תופיעה בובנאית יעל רסולי עם "How Lovely" (מופע איתו הופיעה בפסטיבל האחרון בשרלוויל-מזייר, צרפת). מחירי כרטיסים (אירועים לילדים): 25-45 ₪. יום עיון (למבוגרים): 35 ש"ח המוזיאון לאמנות תיאטרון הבובות יהיה פתוח חינם לציבור בימי האירוע (14-16/12) בין השעות 10:00-13:30 ו-16:00-19:00 למידע והזמנת כרטיסים: טל' 03-6516848 03-6516848

תגיד, אתה גם קורא מחשבות בשעות הפנאי../images/Emo35.gif ../images/Emo2.gif

כידוע לך אני לא תמיד מחכה למידע ומשוטט באתרי האינטרנט ולמרות שהאתר של המרכז חדש כבר הספקתי לבקר בו כמה פעמים ונתקלתי בידיעה על " סביבונים ובובות " ( שם שבעייני לפחות נשמע קליט יותר מהקודם ) רציתי לבקש ממך אתמול שתעלה הודעה בנושא ובטרם הספקתי - עשית זאת היום רציתי להוסיף שאלה מתי יצא לוח האירועים המפורט והופס אני מקבל ממך מייל עם התוכנית... זה מה שגרם לי לתהות על יכולותייך המיסטיות...אם כן אני מקווה שאתה לא קורא את כלללל המחשבות שלי, לפחות לא את אלה הקשורות לצינעת הפרט
לעומת זאת אמרת שתעלה אותה גם בפורום ואת זה לא זכרת אז אני אעשה זאת במקומך קורא מחשבות שלא זוכר את של עצמו?

תוכנית האירוע " בובות וסביבונים " חנוכה 09

מצ"ב קובץ המכיל פרטים, שעות, מחירים וכל המידע הדרוש על כל ההצגות, המופעים והסדנאות שיתקיימו באירוע מבחר מעניין ומסקרן של הצגות ישתתפו... את ההצגה " תיבת הקסמים " כולכם מכירים או לפחות שמעתם עליה וחלק גם צפה בקטעים ממנה באתר המרכז כך שאין צורך שאספר לכם שוב. את הבובנאי הוותיק והמוכשר: יצחק פקר ואת ההצגה הלא פחות וותיקה ממנו: " החיות המאולפות בתיאטרון בובות " ראיתי לפני שנים רבוווווווווווות מאוד באולם שנקרא היום: תיאטרון חולון ובזמנו היה מבנה שונה עם אולם אחד ( הקטן ) ואז נקרא בית יד לבנים. העלילה היא לא הצד העיקרי של ההצגה ( למרות שאני לא זוכר את העלילה לפרטים, בכל זאת עברו עשרות שנים ומאות הצגות בראשי ובזיכרוני ) אבל קיסמה של ההצגה הקטנה הזאת הוא בהפעלה הנפלאה של הבובות, בהגשה ובמשחק של יצחק פקר שמצליח להחיות את הבובות, הבמה והצופים ויוצר אווירת קרקס אמיתית עד היום אני זוכר היטב את בובת הקוף הגדולה, העורבים המזמרים, הכבשים המרקדות ושאר החיות וכאמור את עבודתו של יצחק אני באופן אישי גם אוהב את סגנון הבובות המשתתפות בהפקותיו ונוצרו ע"י רעייתו אסתר פקר. * למי שמכיר הזוג פקר אחראי גם להצגה המצליחה שגם היא רצה שנים: " פזיזון האווזון " והעלה גם הצגת יחיד למבוגרים של בביצוע יצחק ובובות שבעייני היתה הצגה מצויינת, בביצוע מצויין עם מגוון בובות מדהימות ורבות והיתה חוויה מרתקת, מרגשת ומשעשעת, שמה אם אינני טועה: " אלה החיים " אם לא אילן בוודאי יתקן אותי... את " נסיכת הירח " ( הצגת צלליות ) בביצוע תיאטרון הרחוק של מזל מרציאנו לא ראיתי אבל יכול לספר לכם קצת אודות התיאטרון שהוקם כמרכז לאומנות הצלליות לפני 27 שנים ובתחילה העלה רק הצגות ת' צלליות: " דרקון אין דבר כזה ", " זהבה קטנה גדולה " ו " בארץ סין גר צ'אן סולין " ובהמשך העלה גם הצגות ת' בובות בשילוב שחקנית: " שמוליקיפוד " , " כיפה אדומה מברשת סגולה " - הצגה שהופקה במיוחד לפסטיבל הבובות במרכז בחולון וזכתה להצלחה ושבחים רבים , " הסנדלר והגמדים " שגם היא תופיע באירוע בחנוכה ולאחרונה " הצייד והציפור " שגם היא הוצגה בבכורה בפסטיבל בחולון הצגות התיאטרון מופיעות בפסטיבלים בחו"ל ולכן ניתן להציג אותן בשלוש שפות: עברית, ערבית ואנגלית בהתאם לקהל היעד. את שלושת ההצגות ששמרתי לסוף קיוויתי שאצליח לראות בחג ברגע שראיתי את תמונתן באתר המרכז: " דן ושלג עוברים דירה " עוד הצגה מצליחה שהוצגה פעמים רבות וזכתה לביקורות טובות ולשבחים שחוזרת לבמות לאחר חופשה די ארוכה למען הריון ולידה של היוצרת, מפעילה והשחקנית של ההצגה: אירית בשן. " החתול במגפיים " עוד הצגה שאני מנסה לתפוס כבר מזמן... את ההצגה כתבה, יצרה, עיצבה והציגה: בלה שקטוב שלפני פחות משנה העבירה את ההצגה לחברתנו לפורום: הילה - הילולה וטרללה שהציגה אותה מספר פעמים, יצאה לחופשת לידה וכמו שסיפרה לנו לא מזמן,היא חוזרת לאחרונה לעניינים זו הצגה מסקרנת שגם היא זכתה לביקורות מעולות ועכשיו יש לנו עוד סיבה ללכת לראות אותה וזה כדי לפרגן ולעודד אחת משלנו
ו " פיצי ועץ התפוזים " שאותה מעניין אותי לראות דווקא בגלל היוצרת והמפעילה שלה: ולרי שיקלי מתיאטרון קשת בענן שעל עבודתה ועליה שמעתי לא מעט, היא גם אחראית יחד עם נועה בקר להצגה " סמי השטוח " ולתיאטרון שלה יש אפילו אולם בית בצריף ממוזג במקום מגוריה בקיבוץ ניר אליהו ( איזה כייף לה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ) לצערי הרב
דווקא בתאריכים ובשעות בהן מתקיימות שלושת ההצגות אני מופיע בעצמי אבל אני מתנחם בעובדה שלפחות אולי מישהו מכם יראה את ההצגות הללו ( וכמובן גם את האחרות ) ויספר לי איך היה והכי חשוב: תהנו

למעלה