בובות חדשות...

בובות חדשות...

טוב, אז עיבדתי עיבוד מעניין לסיפור המקסים של שלמה אבס "העכבר ששאג". גיבור הסיפור הוא ג'ורג' העכבר, שסובל קשות מהצקותיו וממכותיו של ציקו החתול האלים והמישקפוף. יום אחד הוא חוטף כאלה מכות, עד שאוליפנטוש הפיל טוב הלב נחלץ לעזרתו. הוא מוצא פתרון יצירתי (במקום כל הנזיפות של האריה והשועל, שלא עזרו) ומבקש מסיסי הקוברה, שתכין לציקו משקפיים עם זכוכיות מגדילות מאד, במקום משקפיו הרגילים. כשציקו ישן את שנת הצהריים, הם מתגנבים ומחליפים לציקו את המשקפיים, וכשהוא מתעורר... אתם יכולים לדמיין באיזה מימדים מטורפים הוא רואה את ג'ורג' העכבר! כמובן הסוף טוב, והוא בורח ולא חוזר לעולם... הכנתי את הבובות כ"סיפור מתלבש": לכל דמות יש כיס ממנו היא צצה במהלך הסיפור, ותוך כדי ההתרחשויות יש יחסי גומלין משעשעים בין הכיסים. אוליפנטוש הפיל, אגב, מתלבש לי על הזרוע כשרוול אפור, והיד שלי משמשת כחדק שלו. הנה תראו בעצמכם: ראשון - ג'ורג' העכבר

והנה כל החבר'ה ביחד

כאן רואים את ה-וסט, עם סיסי הקוברה, שממש תפורה לכיס, את ג'ורג', ציקו ואוליפנטוש. בנימה אפולוגטית אומר, שזו לא הצגה, אלא שעת סיפור. -הרבה יותר קטן, הרבה יותר פשוט וקליל, ולכן הבובות כאלו פשוטות.

לא שוכחת גם את צבטוש הצב

צבטוש הוא גיבור הסיפור מ"יש מפלצת באגם", סיפור מקסים ונוגע ללב כל אחד, על צב שמאד לא מרוצה מאיך שהוא. הוא מקנא באריה, בזברה, בפיל ובשאר החיות ביער, ומנסה להידמות להם בעזרת חפצים שונים (לקול צחוקם של הילדים בקהל...), עד לסוף המפתיע. זהו עוד אחד מסיפורי המופת של שלמה אבס, שאני ממש אוהבת, ואת צבטוש כבר הכנתי די מזמן. הפעם רק שיפרתי מעט את התפאורה, בזכות מה שלמדתי במפגש -הפורום ממורתי ורבניתי הדגולה, דבי זריהם... אז הנה לכם צבטוש, כמו שהוא:

את מגניבה! והחזרת את הוסט לאופנה!

הבובות מתוקות להפליא והרעיון של הפיל מעולה!

את מגניבה! החזרת לאופנה את הוסט!

הבובות מתוקות והכי אהבתי את הרעיון של הפיל!

יהבוליק

New member
נעמה, זה פשוט מדהים!

איזה יופי , אני ממש אוהבת! ואיך בכלל יש לך זמן כשאת "בית ספר" במשרה מלאה? לייק :) יהב

יהבוליק

New member
עכשיו ראיתי

שהבית ספר- חזר לבית ספר העיקר הרווחתם חוויה :) ועכשיו יש זמן להכין מלא בובות !

אהבתי את רעיון הכיסים-ושאלה?

האם הכיסים הם בבגד שאת לובשת? או סינר? אנא פרטי כי הרעיון יפה בעיני ורוצה לאמץ אם אפשר.

שחרזדה יקירתי,

הכיסים הם בווסט עצמו, מה שנקרא "בילט אין".. חשבתי להוסיף עוד כיסים בעצמי, אבל עוד לא הגעתי לזה. אשמח לראות את התמונה של היצירה שגם את תכיני ברוח זו!

למעלה