בובות יד

barak97

New member
בובות יד ../images/Emo40.gif

שלום לכם! היום החלטתי לעשות בובת יד של אלמו. למה? כי הוא חמוד XD חיפשתי באינטרנט מדריכים (בעברית ובאנגלית) ומה שמצאתי זה סדרה של סרטוני יוטיוב על בובות בכללי אני מחפש אם יש למישהו מדריך ליצירת בובות בסגנון רחוב סומסום או במיוחד של אלמו (למרות שהבסיס של כל הבובות שם דומה)? ובנוסף - האם מישהו כאן מכיר חנות שבה מוכרים חומרים ליצירת בובות כאלו? (בד פרוותי, ספוג דחוס, המילוי צמר-פרוותי שכזה של הבובות) אשמח לתשובות!
ובמידה שיש פורום יותר ממוקד שקשור לבובות שכאלו (למרות שאני בספק, אחרי הכל זה פורום תאטרון בובות) אשמח אם תפנו אותי אליו

יהבוליק

New member
היי barak97

ברוך הבא! דבר ראשון אתה במקום הנכון. החלטה נבונה להתחיל להתעסק בבובות! בכל חנות חומרי יצירה יש את החומרים הדרושים, וגם בחנויות בדים ( הם גדושות עכשיו במלא סוגים בגלל פורים) טובים ממני בתחום יוכלו לייעץ לך , אני בטוחה שהם יעשו את זה בקרוב :) בהצלחה, ו.. מחכים לתמונות יהב

../images/Emo24.gifברוך הבא

האם יש לך ניסיון בבניית בובות? אני מתכוונת לפיסול בספוג,ציפוי בבד,תפירה ידנית , צבע..... קצת קשה לתת הדרכה וירטואלית מהבסיס .....בו ספר מה אתה יודע והאם יצרת בובות וכך תוכל לעזור לי לנתב את תשובתי. החומרים לרוב נמצאים בנחלת בנימין וכמובן בבתי חרושת שונים ...מרפדיות, נגריות.....ועוד. חג שמח דבי

barak97

New member
האמת שממש לא ../images/Emo40.gif

וזה למה רציתי לשאול אם יש למישהו מכאן מדריך בסיסי שהוא ראה באינטרנט... מצאתי מדריך בוידאו שנראה די פשוט, בו האדם מראה איך הוא מצייר את הדמות על הבד, תופר, הופך את הבחוץ לבפנים ומכניס סוגשל פרווה סינתטית ליד, מכין את הפה מקרטון דבק חם ובד שמודבק אליו וכו' וכו'...

שלום ברק וברוך הבא לפורום שלנו ../images/Emo45.gif

ראשית מתנצל שרק עכשיו מברך אותך על הצטרפותך לפורום שלנו ( הייתי עסוק בהצגות במהלך החג ) אחרי שתיקנו את זה נעבור לנושא שאלתך... לצערי אינני יכול לתת לך תשובה מניסיוני מאחר ואינני מעצב ובונה בובות, אני שייך לבובנאים מהצד המפעיל, הכותב והמביים כמו שכתבה לך דבי שהיא בובנאית ( מעצבת ומפעילה ) בעלת ותק, ניסיון וכישרון רב ואף ניהלה את הפורום במשך שנים, קצת קשה להסביר כאן את הידע הבסיסי שבובנאי אמור ללמוד ולדעת... לשם כך יש את בתי הספר כמו: המרכז לתיאטרון בובות חולון ודבורה צפריר במכללת לוינסקי שם אתה לא חייב להרשם דווקא ללימודים מלאים אלא לקחת את הקורס\קורסים המתאימים לך בלבד אני לא אומר שאין כאלה שיש להם כישרון טיבעי ובתחילת דרכם מעצבים ובונים בובות ע"פ כישרון אינטואיטיבי, תמונות וצפייה אבל האמן לי שבהמשך כולם לוקחים קורס כזה או אחר או אפילו שיעורים פרטיים השאלה היא האם אתה בכלל מתכוון או רוצה לעסוק בכך בחייך כתחביב או כמקצוע? או שסתם מתחשק לך לבנות בובת אלמו ובזה מסתיים העניין שלך בתיאטרון בובות?? נשמח לשמוע עליך ולהכיר אותך טוב יותר. מעבר לזה אני מציע לך להמשיך ולחפש באינטרנט, יש שם הרבה דברים רק שצריך להשקיע בחיפושים הצעה נוספת היא שאם טרם הצצת בהודעות הנבחרות של הפורום אני מצרף לך קישור יש שם סדנאות שונות ליצירת בובות שהעלו חברי הפורום יכול להיות שצפייה בהן יתן לך כיוון בכל אופן שיהיה בהצלחה

barak97

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif../images/Emo40.gif

כעיקרון כרגע אני רוצה להכין בובה של אלמו, ואם אגלה שהתהליך מהנה אולי אפילו אכין עוד כמה דברים... אבל זה לא בגדר התמקצעות, אלא תחביב נוסף לתחביביי הרבים (צילום ועריכת וידאו, דיבוב, קריינות, תאטרון וכו'...)

בכייף ../images/Emo45.gif

שמחתי לעזור ואנחנו פה בכל שאלה ונושא אם תזדקק לכך גם בהמשך. איזה יופי לשמוע שיש לך מגוון רחב של תחביבים אומנותיים
לך תגיד, אתה באמת בן 13 כמו שכתוב בכרטיס שלך בתפוז?

למעלה