בובות מרימות מחאה

בובות מרימות מחאה

בשבוע האחרון הרשת גועשת ורוחשת בעקבות החלטתו של יצחק אהרונוביץ -השר לביטחון פנים, למנוע קיום פסטיבל הצגות תיאטרון ילדים ובובות בתיאטרון הלאומי הפלסטיני אל חכוואתי במזרח ירושלים.
מצ"ב כתבה בנושא שפורסמה בעיתון הארץ
בעקבות כך קמה לה מחאת אומנים ושחקנים אשר מפרסמים בפייסבוק תמונות של עצמם עם בובות ושלט שאומר: אני סיכון בטחוני?
תמונה לדוגמה של השחקן אלברט כהן

מעבר לתמונות האומנים שתיראו בכתבה, מפורסמות מדי יום תמונות בפייס תמונות של בכירי האומנים, השחקנים ומנהלי התיאטראות הממסדיים.
מה דעתכם על הנושא בכללותו

מה אתם חושבים על ההחלטה של אהרונוביץ

האם יש מקום לדעה פוליטית וחרם תרבותי בפסטיבל שכזה
ובאמנות בכלל

את המחאה החל הבובנאי: אריאל דורון ובובנאים רבים הצטרפו אליו והשמיעו את קולם.
ומה איתנו

האם אנחנו יכולים לשבת מנגד, לשתוק או להתעלם

ולמה שלא ניתן את תרומתנו לעניין ונעלה כאן תמונות שלנו עם בובות תיאטרון אמיתיות, שאותן אני מבטיח להעביר בשם הפורום למארגנים.

גם אילן סביר תרם תמונה למחאה

והוסיף סלוגן משלו שכ"כ כ"כ מתאים ונכון

לאילן ולבוב שלצידו

יהבוליק

New member
אני חושבת

שתרבות מגיעה לכולם
לא ירדתי לפרטי המקרה אבל הבנתי שסגרו תיאטרון במזרח ירושלים
לדעתי תרבות לא רק מגיעה לכולם אלא משה שצריך להיות חובה בכל בית ספר ובכל מוסד.כל כך הרבה דברים אפשר להבין ולספוג כשצופים בהצגה/ מופע/ פעילות כזו או אחרת שמעבר לדברים הרגילים במוסדות הלימוד ובשעות הפנאי.
אני ראיתי איזה מופע מגניב בכיתה ג' בבית ספר, משהו שתופס אותי עד עכשיו וכבר כמה זמן שאני מנסה לברר מה היה המופע הזה.

וגם , דווקא במקומות חלשים, ובשכונות קשות יום אני חושבת שעוד יותר חשוב להכניס תרבות והצגות ומופעים כדי לעורר את הקהל שש עולם גדול מחוץ ל"מוכר והרגיל" שהם פוגשים כל יום.

אני חושבת שכן חשוב שיהיה פיקוח מה ההצגות והמופעים שמוצגים במתנסים ובאולמות, כי אם יש הצגות זבל, או חלילה הצגה ממש טובה עם מסר שלילי זה יכול יותר להרוס מלהועיל.

עד כאן דבריי להיום..

למעלה