בובות שכאלה...

dtsyw

New member
בובות שכאלה...

בס"ד.
שלום רב לכולם. זו הפעם הראשונה שאני בפורום ואני שמח על כך.
אני בונה בובות בסגנון "החבובות" ורציתי לדעת אם יש עוד כאלה פה שבונים בובות שכאלה?

אני מצרף מסמך וורד שיש בו כל מיני תמונות של בובה בשלבים שונים של בנייה, לפני סיליקון וצבע, כח אין לי אפשרות להעלות לפורום כמה תמונות.
פשוט נתקלתי בבעיה שאולי מישהו מכם יוכל לפתור לי אותה (סביר להניח שמי שבונה בובות בסגנון הזה יוכל לעזור...)

בכל מקרה, אשמח לתגובות...

רביב

הי, ברוך הבא לפורום... הקובץ לא נפתח.

תנסה להעלות תמונה באמצעות המערכת של תפוז: ב"הוסף תגובה" יש אפשרות להוסיף קובץ- ושם אתה בוחר תמונה ומעלה אותה.

מה השאלה שלך בנוגע לבובות?

dtsyw

New member
ניסיון נוסף...

בס"ד.

קודם כל תודה.
שנית, הנה רק תמונה אחת מיני רבות. בגלל זה ריכזתי את כולן במסמך וורד.

ולהלן פירוט הבעיה:
אני בונה את הצורה מספוג, מדביק בדבק מגע רשת יתושים, מה שנותן חוזק לבובה, מורח הכל בסיליקון, מה שנותן מרקם ולבסוף צובע.
הבעיה שלי היא בשלב הסיליקון. בחרתי אחד מאד זול, והוא באמת מתייבש מאד מהר, אבל הוא כל כך שומני (כנראה זה לאמבטיות או משהו כזה), ששום צבע לא נתפס עליו.
הסיליקון דוחה את הצבע כיוון שהוא מבוסס על מים, ומרכז אותו לטיפות.
השאלה היא: איך אני מסיר סיליקון מספוג, מבלי לפגוע בספוג?

רביב

נעים להכיר

שמחים שהגעת לפורום שלנו

לא אוכל לעזור לך בתשובה לשאלתך מאחר ואני לא עוסק בעיצוב ובניית בובות, אלא בהפעלה שלהן.
לאחר שפירטת את מהות הבעיה, אני מאמין שחבובית תוכל לסייע לך, אם ניתן לעשות בעניין.
למרות שאני לא עושה בובות, היו לי כל מיני התנסויות בעבר, גם ביצירת אביזרים וחלקי תפאורות ויצא לי לעבוד עם סיליקון...
אבל מעולם לא נאלצתי להסיר אותו...אגב, אם אתה מתכוון לסיליקון השקוף אז הוא באמת מיועד להדבקת מראות ואביזרים באמבטיה.

האם למדת\אתה לומד את התחום? ואם כן, איפה?
אתה בונה את הבובות לעצמך? לאחרים? גם וגם?
כמובן שנשמח לשמוע, להכיר אותך טוב יותר ולראות תמונות של הבובות שאתה יוצר!

רביב ודודי - תיקון טעות....

סליחה שאני מתפרצת אבל את העוגה שלי (מספוג) ציפיתי בסיליקון שקוף - כן, כן זה המסריח של האמבטיות....

שבת שלום
חגית

dtsyw

New member
תשובות...

בס"ד.

היי דורי.
ראשית, נעים להכיר.
שנית, הנה כמה תשובות:
1. לא למדתי את התחום. בין יתר כישורי כתסריטאי, ממציא, שחקן, במאי ועוד ועוד ועוד... אני גם בונה בובות. בגיל 15 הייתי בחוג כזה במסגרת בית ספר שם בנינו בובות ענק של קרנבל. הבנתי את העיקרון, והשאר...בובה...
2. אני בונה לעצמי, בדרך כלל למטרה לעשות עם זה משהו. פעם הזמינו אצלי אריק ובנץ מ"רחוב סומסום", אבל זה היה חד פעמי. הלוואי שתהיה לי סדנא לבניית בובות כמקצוע...
3. אני שולח לך תמונה של שמריהו, כבש חמוד שגם מדבר. אני לא יודע איך אני מעלה כמה תמונות...

רביב

נראה לי שפשוט תכין בובה חדשה

להסיר את הסיליקון מהספוג יהיה מאוד קשה כי ספוג זה חומר שסופג אליו נוזלים...

אם שמרת את הגיזרה- תכין את הבובה מחדש מספוג
ולאחר ההדבקה- אפשר לצפות אותה בבד פליז (להדביק ולתפור בתפר נסתר).
זה שומר על הבובה ונותן לה מראה רך יותר.

לגבי הסיליקון:
יש אפשרות לקנות סיליקון איכותי יותר בחנות חומרים מיוחדים בפלורנטין בת"א- יש שם גם לטקס ועוד חומרים. הסיליקון שם לבן וצמיגי יותר ויכול להיות שהוא התשובה שאתה מחפש לציפוי.
לא צריך לשים ממנו כמות רבה.

בהצלחה

dtsyw

New member
תגובה לכל אלה שניסו לעזור...

בס"ד.

אלפי תודות. במשפטים פשוטים עזרתם לי מאד.
חבובית - אלף תודות לך אישית.

זרקתי את הבובה. לא יכול לזרום עם מה שאני לא מתחבר.
אז אני מראה לכם מה בכל זאת יצרתי. ואיתה כרגע אני רץ.
אני מפסיק לעבוד עם סיליקון לגמרי וצובע ישירות על הספוג.

מצ"ב תמונה של שמריהו...עדיין לא הבנתי איך אני מוסיף הרבה תמונות...

רביב

למעלה