בובת האייל שלי גמורה סוף סוף!

ננהננה

New member
בובת האייל שלי גמורה סוף סוף!

צריך רק לתפור את הזרועות ולחבר להם מקלות ועוד כמה דברים קטנים אולי. ענת

מאוד יפה!!!

למדת לפני כן? ממש יפה... תמשיכי ככה ותזכי לתוצאות מדהימות מבובה לבובה

ננהננה

New member
תודה רבה רועי :)

איזה כיף עידוד כזה. לא למדתי לעשות בובות וזאת הבובה הראשונה שאני עושה. אבל אני מתעסקת כל החיים בערך בציור, צילום, ומתפרנסת מאנימציה, אז יש לי רקע באסטטיקה ועיצוב אבל לא ידע טכני ספציפי לבניית בובות. אני מנסה לחפש מידע על טכניקות, סוגי חומרים וכן הלאה. (אשמח לטיפים) הזמנתי ספר מאמאזון על תיאטרון בובות ואני כל יום בודקת בתיבה פעמיים (!!) אם הוא כבר הגיע.

ooommmr

New member
../images/Emo205.gifכל הכבוד!

עיצוב מקסים! * תכתבי איזה טיפים את רוצה ע"מ שנוכל לעזור. שבת שלום, עומרי

ננהננה

New member
הי עומר תודה רבה :)

למשל בבובה של האייל, השתמשתי בבד פליס ואחרי המתיחה של הבד על הספוג, נהיו די הרבה "גולגלך" מכוערים. מצאתי סוג פליס אחר שהסיבים שלו קצרים יותר, אבל הוא גם פחות גמיש.. אני אנסה אותו. יש עוד סוגי בדים שיהיו נוחים למתיחה? חשבתי על טריקו, אבל בגלל שזה בד דק מאוד, אז אני חושבת שיראו את הדבק מגע מבעד לבד. שאלה נוספת, בבובות שאני רואה בטלויזה הרבה פעמים אין שום תפרים נראים לעין למרות שזה נראה לי לא הגיוני כל כך, אז אין תופרים בעצם כך שלא יראו את התפרים המחברים? עוד שאלה זה לגבי איזה מנגנון פשוט לסגירה של העפעפיים העליונות ותחתונות ביחד. במיוחד בעייתי בבובה שהעיניים לא נפתחות אופקית אלא בזווית, כמו בבובה הזאת. תודה :)

שלום לך...

סוגי בדים שנוחים למתיחה הם אכן פליז וטריקו. אני דווקא יותר ממליץ על פליז שנמתח יותר כי יותר קל לעבוד איתו. אם את עובדת עם טריקו מרחי שיכבה דקה של דבק או תשתמשי בספריי דבק. בדים שטובים לציפוי ספוג הם בדים שהם חזקים אך נמתחים אבל לא יותר מדי (כמו לייקרה לדוגמא) עם זאת היתרון בפליז שהוא גם נעים למגע, גם קל לגזור אותו, הוא נמתח, חזק- קל וכיף לעבוד איתו. לשאלתך השנייה- אין קסמים! וודאי שיש טפרים על הבובות האלו. לא רואים, נכון- זה בגלל שזאת אחרי הכל טלויזיה. ויש מיליון ואחת דברים שאת לא רואה מהטלויזיה (לדוגמא אני הלכתי לסט צילומים ומקרוב התפאורה נורא מלוכלכת, לפעמים יש בה פגמים אבל לא רואים). התפרים נעשים במקומות שרוצים להבליט משהו- אז זה יתרון. בד"כ לא בכל הבובות תפרים נעשים בפה בשני צידי השפה התחתונה של הבובה- התפר הוא לא פנימי ולא של מכונה לפי דעתי הוא נעשה מבחוץ בחלק החיצוני בתפירה צמודה קטנה וצפופה- זה יכול לקחת הרבה זמן למתחילים אבל זה שווה את העבודה תאמיני לי- מניסיון. לגביי השאלה השלישית אין לי תשובה. אני לא מבין עדין במנגנונים לצערי.. מקווה שעזרתי, שבת שלום, רועי

תראי אני עצמי לא למדתי אף פעם בנייה ובכל זאת

אני מסתדר. כל יום אני לומד דברים. כל הזמן תנסי דברים חדשים, רעיונות חדשים וסגנונות שונים. הכי חשוב זה באמת להתנסות עם כמה שיותר חומרים. זה הטיפ הכי גדול שאני יכול לתת לך. מעבר לזה, צריך לאהוב את זה הכי הרבה. להסתכל על בובות שונות, על תמונות של בובות, על חומרים שונים. טוב מאוד שקנית ספר, אני מאמין שהוא יעזור לך. אני מאמין גם שההתנסות לבד היא הכי חשובה (אני לא סותר את הצד של הלימדה עם מורה) ככל שאת עובדת לבד, את מפתחת לעצמך טכינקות שונות לבד. ומטעות לטעות בכל בובה את מיישמת לבובה הבאה. אני מאחל לך המון בהצלחה!! והכי חשוב תזרמי עם זה, אם בובה לא יצאה בדיוק כמו שרצית תנסי לחשוב איך לשפר מבלי לקלקל יותר ממה שהיא. תמיד קורה לי שאני לא מרוצה מהתוצאה ב-100% . אבל אני יודע שתמיד תהיה לי אפשרות בבובה הבאה לתקן את אותה טעות- ואז יש טעות אחרת.. חחח. זה לא נגמר. לא רק אצל מי שלא למד, אצל כל אחד. לאט לאט משתפרים יותר ויותר. שבוע טוב
כיף
ומהנה
רועי
---- סופסוף אני יוצא לחופש.....

ננהננה

New member
תודה על העצות

הי רועי, תודה על ההצעות. אני אוהבת ללמוד לבד תוך כדי עבודה. אתה מציע להתנסות בחומרים שונים, אז אני אשמח אם תתן לי כמה שמות של חומרים שמעניין לנסות אותם.

למעלה