Traveling Wilburys בקצרה
החמישייה שהפכה כעבור זמן קצר לרביעייה עקב מותו הפתאומי של רוי אורביסון קמה די במקרה. Jeff Lynne, מפיק ידוע ומצליח שרכש מוניטין תחילה בשנות השבעים עם הרכב חביב שנקרא 'Electric Light Orchestra',עבד על הפקת אלבום לג'ורג'. למעשה האלבום יצא וג'ורג' היה מחויב לפי חוזה להוציא שיר אחד מתוכו כסינגל. בנוסף, הוא היה צריך שיר עבור הצד השני של הסינגל. ג'ף עבד במקביל גם על הפקת אלבום של רוי (שהיה גם האחרון שלו), והוא זה שהפגיש בינו לבין ג'ורג'. ג'ורג' הציע לרוי להקליט איתו את השיר ורוי הסכים. ג'ורג' לא רצה לשכור אולפן הקלטות מקצועי בשביל שיר אחד, לכן הציע את האולפן החצי-מקצועי שבביתו של בוב; הוא התקשר לבוב וזה הסכים מיד. לא ברור לי איך ומתי טום פטי נכנס לתמונה, אני חושב שג'ף פשוט צירף אותו לעסק, באותו זמן הוא גם עזר לטום והלהקה שלו בהקלטת כמה שירים. בסופו של דבר החמישייה מצאה את עצמה בחדר ההקלטות של דילן, כאשר הם הבחינו בקופסאת קרטון שעליה מדבקה "Handle With Care"; זה היה לשיר הראשון שהם כתבו. הם הקליטו את השיר, שבכל העת הזו הם עדיין לא חשבו על הקמת להקה; רק לאחר שג'ורג' לקח את השיר הזה לאולפן מקצועי במטרה שיכלל בסינגל, עלה בו הרעיון של הקלטת אלבום שלם, וכך הרעיון הועלה בפני כולם, שהסכימו פה אחד. השם Traveling Wilburys היה במקור 'Trembling Wilburys' , אני חושב שג'ורג' פשוט עלה עם השם "Wilbury", הוא גם הציע שכולם יזוהו ע"י כינויים ולא בשמותיהם האמיתיים... משמאל לימין: George Harrison - Nelson Wilbury Jeff Lynne - Otis Wilbury Tom Petty - Charlie T.Junior Wilbury Roy Orbison - Lefty Wilbury Bob Dylan - Lucky Wilubry