בוב ואנדי וורהול

בוב ואנדי וורהול

טוב היום קראתי איזו כתבה בריטית על סרט שעושים על תקופת ה"פקטורי" עם אנדי וורהול. בין הדמויות המרכזיות בסרט נמצאת אדי סדג'וויק שלא שמעתי עליה מעולם. התסריט טוען שהיה לה ולבוב רומן , ובסרט יש דמות שמשחק את בוב ונראית כמוהו (שמשחק הינדן כריסטיאנסן ממלחמת הכוכבים) אבל בשם אחר כי התסריטאי לא השיג אישור מבוב להשתמש בשמו ולא רצה שהוא יתבע אותו על זה שלא היה באמת רומן בינהם. בכל מקרה זה מכיר לי איזשהו סרט דקומנטרי שדיבר על זה שבוב הסתובב בחבורה שם וניראה לי שהיה לו רומן עם ניקו. למישהו יש מידע בנושא?

לגבי ניקו

השמועה אומרת שהוא העניק לה את I'll keep it eith mine בעקבות רומן שהיה להם. חוץ מזה, מיוחס לאישה רומן עם כמעט כל זמר מהתקופה. בין היתר: כל הגברים בוולוט אנדגרגרוונד, ג'ים מוריסוןולאונרד כהן שכתה עליה את Take this longing ואמר שהיא הייתה מוזה עבורו ועבור כותבי שירים אחרים.

Chocoholic

New member
בוב באמת נתן לניקו

את 'I'll Keep It With Mine' , הנסיבות לא ידועות לי. זה מוזכר בכמה ביוגרפיות והכל נמצא בתחום האפור שבין שמועות לחצי עדויות אבל השניים בהחלט היו בקשר לתקופה לא ארוכה. גם על טיב הקשר בינו לבין Edie Sedgwick אין תשובה ברורה, רוב ה"עדויות" מצביעות לכיוון רומן קצר ולא רשמי. ללא ספק הם נראו ביחד לא פעם, אני חושב שזה גם מתועד בכמה מהסרטים המשונים של וורהול. הדעה הרווחת היא ש 'Just Like A Woman' ו 'Leopard Skin Pillbox Hat' , שניהם מהאלבום 'Blonde On Blonde', נכתבו בהשראתה. גם ניקו וגם אדי היו חלק מחבורה מורחבת של אנדי וורהול, אדי הייתה יותר מקורבת אליו וכמעט תמיד נראתה ביחד איתו. בוב כמובן לא השתייך לחבורה אך קפץ לביקור ב"מפעל", סדנת העבודה של וורהול כמה פעמים.

למעלה