בוגרי המכללה בהנדסת חשמל ומציאת עבודה

TomaC

New member
בתור בוגר של המכון, בהצטיינות ועם קצת ניסיון

אני אומר לך שיש הרבה חברות שלא מקבלות בוגרים של כל מוסד אקדמי שאינו טכניון\אוניברסיטה. נכון שיש למכון שם טוב ביחס למכללות אחרות, אבל עדיין התואר לא משתווה לזה של אוניברסיטה. בקשר לבקשה לפירוט- הפתרון האופטימלי הוא להכנס לאתרים של חברות השמה ולראות כמה אחוזים מהחברות דורשות תואר אוניברסיטאי. מהניסיון, רוב החברות שדורשות תואר אוניברסיטאי גם לא ממש טורחות להתקשר אליך בתגובה למשלוח קורות חיים. אני בטוח שבעבודה השניה (לא בתור בוגר) מקור התואר יהיה פחות משמעותי, אולם לעבודה הראשונה הוא משמעותי מאד.

innocent hatred

New member
בוגרי המכללה בהנדסת חשמל ומציאת עבודה

האם בוגרי המכללה מבוקשים בשוק? רוב הבוגרים מוצאים עבודה בזמן קצר?

TomaC

New member
עוד לציין (למען ההגינות) שאני מכוון למשרות

מאד ספציפיות ולא הולך על כל דבר שיש. אם הייתי הולך על כל משרה אפשרית- החיפוש היה נגמר ממזמן.

TomaC

New member
לא אמרתי שהמצב נורא...אבל ../images/Emo26.gif

אני חושב שצריך להעמיד דברים על דיוקם. משרות רבות, במיוחד בתחומים שיותר מעניינים אותי (לגבי תחומים אחרים אני לא כל כך יודע כי אני לא מחפש) דורשות תואר אוניברסיטאי (ולמען הכנות- קשה לי לומר שאני לא מבין את מקור הדרישה). התחום שאני מחפש הוא תחום האלגוריתמים, עיבוד אותות או תכן לוגי(על כל גווניו). אלו 3 תחומים שדרישות הקבלה אליהם אינן נמוכות ואני מודע לזה. זאת הסיבה העיקרית שבגללה אני מחפש עבודה כבר קצת יותר מ-4 חודשים. להערכתי, הרבה יותר משרות פוטנציאליות היו פתוחות בפניי אם התואר היה של אוניברסיטה ולא של המכון. לזכות המכון אני חייב לציין שהמגמה הנוכחית יכולה לשפר פלאים את היחס כלפי הבוגרים. ההקפדה (שהתחילה עכשיו ובאיחור) אחר התקנון- קורסי קדם, ועדות הוראה לנכשלים וכו', תשפר לדעתי את היחס שיקבלו בוגרי המכון בעוד כמה שנים.

dandin73

New member
כאחד שעובד בהיי טק אני יכול להעיר

שהרבה חברות בשוק ולא רק מעט כמו שאומר פה מישהו מעדיפות קודם כל: תל אביב, טכניון או בן גוריון ממספר סיבות: 1) רמת הקושי יותר גבוהה --> אנשים עם יותר יכולות 2) יודעים שיש בלאגן וסף כניסה נמוך במכללות --> הן רוצות כסף כדי להתקיים לכן גם אם אחד מצטיין מכללת HIT אבל מישהו עם 75-80 מאוניברסיטה, קודם כל יסתכלו עליו. למה ? אם הוא עמד ברמת הקושי של אוניברסיטה יש לו פוטנציאל - את העבודה הוא כבר ילמד.. מה שכן יכול לעזור זה נסיון - הרבה מקומות כן יקחו מכללות אם יש לך נסיון שהרי כשבודקים קורות חיים רואים איזה נסיון יש לך... בשורה תחתונה הכל תלוי במנהלת HR של אותה חברה..... לשים לב גם שהצעות שכר קצת שונות אם אתה מהנדס מכללה וכו' היתרון של HIT זה ה ג מ י ש :) יאללה ביי

dandin73

New member
הקב"ה, הצטיינות בהנדסאים וקצת נסיון

בתחום האלקטרוניקה בצבא - זו היתה משרה של VLSI בתחום ה - EDA אבל לאחר חצי שנה של הוכחה מה אתה שווה כבר התחלתי לעסוק בדברים יותר רציניים....לנהל צוות וכו'... לכן כמו שאמרתי, יש מקומות שילכו לפי הספר בעיקר חברות גדולות כמו INTEL, DSPG,SAIFUN,MARVELL וכו ויש חברות שקודם כל יחפשו נסיון מעשי ואז יחפשו את הקידומת שלך - ז.א. מהנדס באבא בובה וכו'.... יום טוב

sribnikov

New member
מניסיון שלי

כל מי שלומד במכללה חייב לעבוד במשרת סטודנט החל משנה שלישית של התואר לכל המאוחר אם יעשה זאת הוא יכפר על כך שהתואר מהמכללה ולא מהאוניברסיטה על ידי צבירת ניסיון, ואפילו מעדיפים בוגרים עם ניסיון ותואר ממכללה מאשר בוגרים בלי ניסיון ומאוניברסיטה

innocent hatred

New member
אבל איך אני אמצא עבודה בתור סטודנט

אם אני לומד מכללה ואתם אומרים שיש העדפה ברורה לאוניברסיטאות?

erezk9

New member
לוח הדרושים שנמצא במכון מלא בהצעות

לעבודות סטודנטים בחברות היי-טק יש שם עבודות לסטודנטים משנים ב' ו-ג' כמעט ואין בעיה למצוא עבודה בחצי משרה בתחום... זה רק תלוי בך, ובממוצע הציונים שלך. (מישהו אמר ממוצע 85 ומעלה??? )

TomaC

New member
לוח הדרושים במכון מלא בהצעות

שלחקן נמצאות שם מאז שאני הייתי בשנה ב'.

innocent hatred

New member
אני כל הזמן שומע השמצות

לגבי לימודים במכללה, אם כך הדבר אז כבוגר המכון אני לא אמור להיות "נחות" בשוק יחסית לבוגרי אונ'?

erezk9

New member
לצערנו, זה נכון רק באופן חלקי

ישנן מספר חברות שעדיין לא מוכנות לדבר עם סטודנטים של מכללות. למזלנו, היום הן במיעוט

TomaC

New member
על איזה מיעוט אתה מדבר? חיפשת עבודה לאחרונה?

למעלה