בודדה נפשית

cvbty

New member
בודדה נפשית

שלום אני נשואה ויש לי ילד ובנוסף סובלת ממחלות אסטמה וגסטריטיס דלקת בקיבה וירדתי 10 קילו במשקל סובלת מכאבי בטן וחוסר ספיגה וצריכה לעבור קולונוסקופיה וכל הזמן אני דוחה את הבדיקה כי אני מפחדת ואני בבית לבד סובלת בעליי לא בן אדם שתומך לא מרגישה טוב והוא לא מבין את זה אני אומרת שקשה לי וזה כמו לדבר לקיר בנוסף גם אין לי משפחה תומכת איבדתי הורים בגיל צעיר אחים שלי גם לא הכי תומכים ואיני מרגיה לבד אני בטיפול פסיכולוגי ולא מרגישה שזה הכי תורם לי גם לי היו חברות טובות שהייתי עוזרת להם וברגע של מחלות ורגעים לא טובים אנשים מתרחקים ממני
ואני כרגיל לבד בוכה המון ומרגישה שאף אחד לא מבין אותי מה לעשות במצב כזה ? איך לחזק את עצמי ? והאם מישהו עבר בדיקת קולונוסקופיה ? כי חושדים שאולי יש לי קרוהן גם לא יכולה להנות מאוכל כמו פעם תודה לכל מי שמבין

ערב טוב לך וברוכה הבאה!

אני עברתי בדיקה כזאת.כעיקרון מזריקים לך חומר מרדים.בזמן שאת ישנה מוחדרת לך מצלמה לתוך מערכת העיכול.
את לא מרגישה שום דבר!!!
אני עברתי את זה פעמיים! והכי חשוב אל תלחצי מההרדמה.
שאת מתעוררת לא מורגש משהו חריג.את צריכה אגב מלווה.כי תהי קצת מטושטשת מחומר ההרדמה,אבל זה בקטנה.
לרוב אסור לנהוג אחרי בדיקה כזאת.
לגבי בן זוג לא תומך זה בעיה.לא תוכלי פתאום לשנות את זה.
מאחל לך רק טוב.

עוזי

alona 27

New member
גם אני מאוד בודדה מאז שבריאותי החמירה

זה מפריע לגברים שחושבים לצאת איתי או שיוצאים איתי, המשפחה מאוכזבת כי זה פגע ביכולת שלי לעבוד, לחברות קשה להסתדר עם זה, ובאופן כללי משהו דרמטי קרה לנושאי השיחה שלי ולכישורי השיחה שלי. הכל השתנה בגלל זה, זה לא משהו שמשפיע רק על הגוף.

אני מאוד מבינה אותך, זה משפיע על הזוגיות כי אנשים לא מבינים, זה משפיע על פעילויות הפנאי הרבה פעמים, אם זו מחלה שמגבילה אז זה משפיע באופן כללי גם עלייך וגם על יחס הסביבה, שמצידה אפילו לא יודעת שזה משנה לה. זה בהחלט יכול לגרום לבדידות עצומה.

cvbty

New member
ותגובה לאלונה

כן מבינה אותך מאיזה מחלות את סובלת אם מותר לשאול ? האם את יוצאת בכל זאת קצת מהבית לבלות לקניות לקנות בגדים
בשבוע האחרון יצאתי קצת לקניון וקניתי בגדים אבל זה לא כל כך שיפר את ההרגשה כי הרגשתי ריקנות כאילו למלא את עצמי בדברים חומרים וזה לא הכי שיפר לי את מצב הרוח
ולגבי גברים שסיפרת יש לי בת דודה שהיא סובלת מטרשת נפוצה ויש לה מגבלה בהליכה ובכל זאת היא עושה הכל עובדת משרה חלקית יוצאת בחורים רגילים למדה לתואר ולא נתנה למגבלה להפריע לה בחיים והיא ממש מעוררת השראה בעיניי ששום דבר לא שובר אותה למרות שבטח זה לא היה קל ובטח הסביבה די צוחקת ומשפילה את החלש אבל היא חזקה ולא נותנת לאף אחד לשבור אותה
ואני לא כזאת אני צריכה חיזוקים חיוביים תמיכה נפשית שאני לא מקבלת וזה מאוד מקשה עליי אז אני מבינה אותך שאין הרבה חברות אמיתיות שנשארים איתך שקשה ואין הרבה גברים שירצו אותך
אבל בכל זאת אסור להתייאש כי בכל זאת אף בן אדם לא מושלם ולכל אחד יש את החבילה שלו וצריך לנסות להמשיך ולנסות לחפש מי שירצה אותך באמת ויקבל אותך כפי שאת וחברות מי שעזב אז הם לא חברות אמיתיות יבואו חברות חדשות
אז תודה על התגובות ואשמח לדבר איתך על כל דבר ומי יודע אולי זה יקל עלינו לדבר אחד עם השנייה ולשתף על מה עובר עלינו
ותודה גם לעוזי טל אשמח לדעת עלייך יותר ומה גרם לך לפתוח פורום כזה ?

קודם

כל רק לציין שמשה רון מנהל הפורום הקודם הקים את הפורום.אני הצטרפתי כגולש בתפוז,חיפשתי פורום לכתוב בו ומצאתי את עצמי פה.בהמשך הצטרפתי למשה כמנהל.

alona 27

New member
לcvbty

אני סובלת מדלקת פרקים כנראה, אבל עדיין מחכה לתור שלי לראמטולוג. אני יוצאת קצת מהבית, אבל בעיקר כשמביאים אותי, הליכה מרובה לא בריאה לסחוסים שלי, יכולה גם לצאת לקניות כל עוד אני מודדת רק קצת. מסכימה איתך לקנות זה לא ממלא את הנפש, למרות שאת יכול להיות מרוצה מהבחירות שלך ומכמה שהן מתאימות לגוף שלך ולהיות מרוצה.
טרשת נפוצה זאת מחלה חמורה מאוד, אבל בכל זאת אני חושבת שלהפעיל את הגוף לא יזיק, אלא אפילו יכול להטיב עם המחלה. אני לא מבינה בזה הרבה, אבל הבנתי שפעילות גופנית טובה לכל הגוף חוץ מהפרקים.
אם המחלה שלה לא חמורה והיא לא משפיעה על התפקוד של כל הגוף שלה ולא מאוד נראית אז יכול להיות שהרבה בחורים רגילים ירצו לצאת איתה. זה גם לא כל כך משנה רגילים או נכים, העיקר שיקבלו ויתחשבו.

ולא צריך לתת לאנשים לשבור אותה, אותי מה ששובר זה דברים שאני מאוד אוהבת לעשות שלא בריאים לי יותר, ושכל עוד אני לא מאוזנת עלולים להזיק למפרקים שלי. אבל כן, גם אנשים שהיה אכפת לי מהם ונקשרתי ועזבו. בכלל שאדם באמת רוצה משהו שהוא לא יכול או לא טוב בשבילו זה כואב.

וגם אני תמיד האמנתי שמה שאחרים חושבים לא משמעותי, אבל כשהמצב מחמיר ושאת מאבדת הרבה פתאום אחרים כן משמעותיים, את מבינה כמה חשוב להיות ביחד, להבין אחד את השני, לנחם. את רוצה לחשוב שלפחות את זה יש לך, אנשים שאוהבים אותך.

אבל זה תלוי גם במה שהם חושבים, כי אם הם ישפטו אותך או יחשבו שאין לך סיבה להתנהג אחרת מהם, או שאת מפונקת או עצלנית הם לא יהיו שם. לכן בנסיבות כאלה אני חושבת שזה כן משמעותי. לעומת מתי שאת חזקה ובריאה שאז את גם יכולה להחליף חברים יותר מהר וגם לא ממש צריכה אותם.

פריאל12

New member
cvbty

ברוכה הבאה

תגובות מקסימות כמו אלו של עוזי ואלונה, כבר יגרמו לך להרגיש פחות בודדה (אלונה - את מקסימה!)
החשש מפני בדיקה לא מוכרת מובן, אך עוזי בהחלט תרם מניסיונו. אל תידחי!
אזרי כוחות ועשי את שעלייך לעשות למען בריאותך ולמען בנך.
בהצלחה

למעלה