בודהיזם?

Hell is beige

New member
בודהיזם?

אני לא מבין את הבודהיסטים. עצם האמונה שלהם היא שהחיים שלהם חסרי חשיבות ולכן הם צריכים להעריץ את האלים 24 שעות, רגע רגע רגע - אם אין שום דבר מעבר לקיום פה זאת לא בדיוק סיבה לעשות את ההפך? לחיות כמו בן אדם? שמישהו יסביר לי אותם

Tulula

New member
ממש לא

אני לא מבינה גדולה בבודהיזם, אך יודעת אני כי מה שבודהה אמר במקור הוא שהחיים הם סבל, ולסבל יש פתרון. הפתרון שלו לסבל היה לשבת על התחת (סליחה על המילה) ולעשות מדיטציה כל היום. אני חושבת שצריך להשלים עם זה שהחיים הם טוב ורע ואי אפשר אחד בלי השני אצל כל אחד מאתנו, ואז הדברים נראים לך אחרת.פשוט לקבל את הדברים ככה ותמיד להיות אופטימיים. B-p

העצלנית

New member
זה היה יותר מהיר ממה שחשבתי

והמבין יבין. החיים הם לא חסרי חשיבות הם פשוט סבל. אין אלים בבודהיזם המקורי (של הנזירים ) רק בקרב העם. וגם אז לא מעריצים אותם כמו במקומות אחרים. יש אפשרות להשתחרר מהסבל של גלגולי הנשמות= הקארמה. דרך המוקשה=השחרור, ולהגיע לנירוונה השחרור המוחלט. אגב מי שמוציא אתך לשחרור הזה שהוא שחרור מ ולא אל הוא לא האל שלא קיים אלה אתה עצמך. ע``י הפסקת התשוקות שלך. ולזה מגיעים רק הנזירים מתוך בחירה אישית. מתנה- ``מי לא מוכן להקריב את עצמו בשביל לעשות רושם``-ניטשה

elik

New member
מעניין.....רק מי מתנזר מגיע להארה?

ומהאגו שכל כך משמין ומסריח בעקבות ההתנזרות ומהטפשות האיומה שהגאווה גוררת על גבה מאלה גם משתחרר הנזיר......נזיר זה עניין פנימי לחלוטין........זו דעתי בכל אופן.....מי שמתנזר מאשליות הוא הוא הנזיר האמיתי לטעמי...ואשליות = מחשבות ומעשים המפריעים לראות את האמת......והאמת.....אין לה סוף....כמה שתראה אותה עדיין תהיה מושלה גם אם קוראים אותך בודהה או משה.....כי הכאוס ישטה בך מלמעלה....אז כמו שאמר הצדיק החכם רבי בונם מפרשיסחא אנו לא לומדים כדי להיות חכמים.....אנו לומדים כדי לא להשאר טפשים גמורים.......

העצלנית

New member
רק מי שמתנזר

מגיע להארה מהסיבה הפשוטה שהוא רוצה להגיע לזה. ההתנזרות היא העלמת התשוקות שלך. ואגב מהי האמת?

elikbelik

New member
אמת =ראייה של הדברים מיותר זוויות

לכן האמת היא יחסית כי הזוויות אין סופיות...

morning star

New member
בודהיזם על קצה המזלג

שלום לך ידידי, אמנם איני מומחה לבודהיזם, אך כמה דברים אוכל להגיד. ראשית, אין לשכוח כי בודהא עצמו היה נסיך אשר חיפש שנים רבות ``משמעות`` כזו או אחרת. כנראה היה קודם מאמין בהינדו. (בקשר להערצת אלים. כמו שהזכירו קודם, הנזירים לא רואים באלים ממש אלים במלוא מובן המילה, אלא אספקטים מסויימים של המציאות האלוהית. פשוטי העם? בכל האמונות, רוב פשוטי העם לא מסוגלים להתמודד יותר מדי עם דברים מופשטים ולכן צריכים דברים יותר ברורים). בודהא הגיעה להארה כי העולם שלנו הוא בעצם ``מאיה``, אשליה ושמי שבאמת מחפש צריך לראות מעבר לאשליה - וזוהי בעצם הנירוונה. מצב בו אדם מודע (ולא רק ``יודע``) כי העולם הוא אשליה ולכן הוא מעליו ומתחבר לאלוהות שהיא האמת היחידה. זה באמת על קצה המזלג, בלי להכנס יותר מדי. איני יודע אם איני חף מטעויות, אך זה מה שהוסבר לי על ידד מישהו שקצת חקר את הנושא. שלך חי באשליות הנווד

העצלנית

New member
סיפורו של בודהא על שלושת הטיולים

הוא הבסיס לכל התורה הזאת. כמו כן הוא גם ניסה כמה וכמה סוגי פרישות(מהמילה פרושים). הנירוונה היא האהרה שתבוא רק עם השחרור מתשוקות. ומי שמשחרר אותך מהדרמה או אתה ולא האל. שכמו שאמרתי לא קיים בצורה שיש לו במערב

העצלנית

New member
4 המיתות הנאצלות

הדרשה הראשונה של בודהא לפני תלמידו: 1 הכל סבל 2 הסיבות לסבל 3 את הסבל ניתן להפסיק 4 הדרכים להפסקת הסבל.

למעלה