בודפשט

סהר12

New member
בודפשט ../images/Emo107.gif

יש למישהו המלצה? חיובית או שלילית מסלול? רעיון?

חיננית

New member
בודפסט-עיר אהובה עלי ומולדת אימי

אז ככה מה כדאי לראות? 1-כל איזור המצודה -בבודה למעלה ויש שם הרבה מהלראות. 2- בנין פרלמנט מאד מרשים.3 3- מדרחוב ואצי אוצה עם המגדניה המפורסמת ז´רבו. 4- לעלות למעלה לגלהרט בלילה ולהשקיף משם על כל העיר מראה נפלא. 5- מרחצאות סצ´ני חוויה מאד נעימה -מקום יפהפה באזור הפארק ליגט שגם בו יש מוזיאונים ופרק שעשועים -לונהפארק וגן חיות . 6-אנדרטת הגבורים בסמוך ממש לפארק הקודם. 7-שוק מקורה,בנין יפהפה מחירים של נקניקים זיל הזול ומתנות עממיות שוק נקי שקט משהוא שלא מעולם השוק שאנו מכירים פה למעלה יש גם מסעדה לא יקרה עם מאכלים עממיים הונגרים 8-כל 2 הגדות של הדנובהעם הגשרים והאי מרגיט הירוק לשבת על ספסל מול הדנובה ולשים לב לשקט. 9- מסעדה עממית שאסור להחמיץ -מנות ענקיות נקראת פאטאל והיא בצד הלא מתויר של הואצי אוצה יש שם שניצל בגודל פיצה משפחתית למשל והמנות ההונגריות נהדרות להזמין מקומות מראש. 10- סנט אנדרה מרחק של כ25 דקות בחשמלית-כפר אמנים יפהפה .ממיוחד מוזיאון מרציפן אני החמצתיו, אבל שמעתי שממש מתוק . נראה לך שזה מספיק? שיהיה לך בהנאה אוהבת את העיר . נ.ב יש פה בהמשך תמונה ששלחתי, ושאלתי מי יודע היכן זה? אז זה במצודה-בוואר- בבודפסט הכנסיה העתיקהוהיפהפיה במרכז התמונה .

סהר12

New member
../images/Emo51.gif נפלא!

למעשה הייתי פעם אחת בבודפשט, ליום אחד, בדרך לוינה. אבל התרשמתי מאוד ואהבתי את העיר ועכשיו אני חוזרת. מכירה פחות-או-יותר את המקומות כך שיותר קל לי להבין. אבל: באיזה חלק של ואצי אוצה נמצאת המגדניה. בפעם קודמת לא הצלחתי למצאה.. תני איזה נ.צ. שיהיה לי קל.. איך מגיעים למרחצאות סצ´ני - ואיפוא זה בכלל? בעיר? מחוצה לה? ליד אנדרטת הגיבורים ישנו אגם עם מסעדה נהדרת!! - יש לך מושג איך קוראים למקום על מנת שאוכל להגיע לשם ( למסעדה או לככר) שוב?? סנטאנדרה - הייתי שם והיה חורף, הכל היה מושלג וקפוא, וחוץ ממסעדה עם גולש מטריף לא הספקנו לראות הרבה. אחזור לשם! האמת היא שיש לנו מלון ממש על הואצי אוצה ( מלון טברנה אם את מכירה יש לו בית קפה עם עוגות פרג ושטרודלים מ-ה-מ-מ-ו-ת!!) ולכן כל המלצה לגבי מסעדות/מעדניות/גלידריות וחנויות באיזטר זה - יתקבלו בברכה. האי מרגיט בהחלט בתוכנית כמו גם המצודה וכל איזור בודה. ראיתי את בודפשדט בלילה - וזה היה מהמם!!!!!!!! איך אוכל למצוא את מסעדת פאטאל? סליחה על השאלות שאולי נראות דביליות, אבל, כאחת שעומדת להתאהב בבודפשט אני מבקשת טיפת התחשבות. תודה ענקית!!

סהר12

New member
חיננית, איפוא את??

כתושבת באר שבע לשעבר - אל תעלמי לי!!!

carolin

New member
אולי אוכל לעזור!

אני כרגע חיה פה בבודפשט אז אם תרצי עוד עזרה אז ברצון! המגדניה נצמאת 5 דקות מהמלון שתלוני :כשאת יוצאת מהמלון פני ימינה ,תמשיכי ישר כ 400 מטר וממולך תראי את המקום יש ליד פסל ענק של אנשים,נ.צ:vörösmarty tér או בעיברית וורוש מרטי טייר. מהשאלות שלך רק על זאת יכולתי לענות בכל אופן אם תרצי עוד משהו רק תשאלי

סהר12

New member
../images/Emo39.gif תודה

האם יש לך גם כמה טיפים לתת לי? כאלו שלא מופיעים בספרים? תודה מראש!!

חיננית

New member
היי סהר אקס ב"שית ../images/Emo13.gif

טוףףףףףף...פרה פרה ..אכן צרור שאלות לך חביבתי. בואי נראה מה שאלת.. 1-לגבי המגדניה קבלת תשובה כאן ורש מרטי טאר יש שם תחנת מטרו נדמה לי של מטרו מס 1 הראשון בבודפסט .את יורדת בתחנה ואופס למולך ז´רבו והכיכר הגדולה . 2-ממה שזוכרת מאותה כיכר יורדת בחזרה למטרו מס 1 התחנה של ליגט שזה הפארק וסצ´ני היא בין האחרונות-יורדת בתחנת סצני והמרחצאןת- בנין בצבע אוקר צהוב כתמתם כמו ארמון לפניך ,ולצידו מצד אחד כל הפארק עם האגם הנאה ו50 מטר בערך משם כיכר הגיבורים עם האנדרטה המפורסמת הכל באותו מקום ברגל. המסעדה ליד האגם ההוא שם נחשבת הטובה ביותר והיקרה ביותר בעיר. לא יודעת אם זה כדאי אבל נסי. אם יש לך כמה דולרים מיותרים לשפוך.. כי בבודפסט כידוע האוכל יחסית מצוין-והמחירים סבירים מאד לכן אני שם לא מבלה ביוקרתיות ממש (כי בכל מקום למי שמבין כמוני במזון הונגרי יען אימי ילידת העיר,) האוכל מצוין. 3-המלון במיקום מעולה דודי היו שם לפני כשבועיים. יש לך קרוב גם קזינו אם את מהמהמרים, שנקרא טרופיקנה די קרוב לכיכר האמורה בסמטה מהואצי לכוון הדנובה. היכן שמוכרים כל מיני שטויות ומזכרות ממול. 4-לגבי פאטאל - זה הליכה ממלונך אולי 300 מ´, איני בטוחה במטראג´ אבל במלון תשאלי בקבלה וישר יתנו לך את המספר בואצי ששם המסעדה ואת הטל´ ואולי אפילו אם יהיו נחמדים יעשו לך רזרבישן. 5 בינתיים נזכרתי בעוד מסעדה טובה (קצת יוקרתית) ברחוב המוזיאונים יפה מאד מיוחדת- נקראת מוזיאון. די קרובה לאזור היהודי -הגטו לשעבר והבית כנסת ששכחתי להמליץ עליו שהוא אחד הגדולים ביותר באירופה יפהפה שווה ביקור ,ובחצרו מוזיאון לשואת יהדות אירופה נקרא המוזיאון היהודי. ה. חשוב לראות הופעה בבית האופרה-מרשים לא הרבה פחות מהלה סקאלה במילנו שהייתי בו עכשיו בסוכות. ראיתי שם במאי השנה בלט אגם הברבורים -יותר ממומלץ. אם את אוהבת בלט. מחירי התיאטרון והאופרה מצחיקים ממש ,רק יכול להיות שבחורף לא פתוח האופרה . תבררי .

סהר12

New member
את ענקית!!!

והמון תודה! כמו שכבר כתבתי זו לא הפעם הראשונה שלי בבודפשט ואני פחות או יותר מזהה את המקומות והכיוונים שאת נותנת. אגב - בפעם הקודמת שהייתי שם - ארח אותנו בחור ישראלי שעובד שם אצל יזם ישראלי שמקים קניונים בבודפשט - והוא הזמין אותנו למסעדה הזו על האגם1 חוויה קולינרית (עבדד אווז עם חבושים ויסלחו לי כל שומרי הכשרות..) לא ידעתי שזו ה- מסעדה בבודפשט - ועכשיו אני אעריך אותו יותר על כך שדהזמין אותנו לשם. עשית לי חשק לחזור לשם . זה כל כך יקר שם?? ובכלל - אני אוהבת את האוכל ההונגרי (במיוחד כבד אווז..בעוונותי..) ובכן, הנסיעה שלנו ביום רביעי הקרוב. עכשיו גם המליצו לי בעבודה שכדאי לנסות שם טיפולי קוסמטיקה. אני לא בדיוק בענין אבל...- מה דעתך?? ואם תרשי לי עוד שאלונת- מה זה ואיפוא זהרחוב המוזיאונים??? (אני מכירה את איזור הרובע היהודי וביהכ"נ, מכירה את אזור השוק המקורה וכמובן את הגבעה. מקבלת גן את ההמלצה על ביקור באופרה. תודה רבה לך ודרישת שלום חמה בבאר שבע!!!

חיננית

New member
חןחן על הקומפלימנט-נהניתי ליעץ בכיף

אז תשובות-שמעתי שבמלון טרמאל באי מרגיט יש טיפולים למיניהם וקוסמטיקות תבררי. רחוב המוזיאונים נקרא מוזיאון קורט -ויש שם כמה מוזיאונים כמו מוזיאון להסטוריה או משהוא כזה,מוזיאון לטבע , והמוזיאון הלאומי שזה בנין ענק עם דגל הונגריה מתנוסס לתפארת בחזיתו.בטח לא תפספסי אותו . באותו רחוב בצד הקרוב מהלך 5 דקות מהבית כנסת הגדול יש מסעדת המוזיאון שהיא מיוחדת ביפיה. הדורה כזו והאוכל טוב מאד .(מומלץ כרוב ממולא הונגרי, לא כשר אבל ללקק ת´שפתיים ,ויש שם גם כבד אווז שאבי אכל ונהנה, (אני לא נוגעת בכבדים).שיהיה לך בהנאה . מהבארשבעית החיננית.
נ.ב אם תחפשי אותי לדווחים דחופים מהשטח , תמצאי אותי בפורום טריוויה והגיון אותו אני מנהלת.

סהר12

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif

בכרטיסים כבר אצלי, והטיסה ביום רביעי. אם יש לך עוד כמה טיפים ( חרשתי כבר את כ-ל האתרים באינטרנט שיכולים לתת מידע נוסף על בודפשט, טבל אין כמו המלצה אישית..) אשמח לכל שביב מידע. תודה!!

zar

New member
עוד קצת טיפים

מוניות - לא לקחת מוניות מזדמנות אלא רק כאלה שמזמינים גם לא להכנס למונית שחונה ליד המלון שהבל-בוי מנחה לתוכן, המחיר פי 3. (500 פלורין לעומת 1500) כרטיס נסיעה פתוח לשלושה ימים מאפשר תחבורה חופשית בכל העיר במחיר אפסי נדמה לי כ- 12 ש"ח. נסיעה חד פעמים בין 70 ל- 100 פלורין. לא להתפלח, יש בדיקות פתע ביציאה!!! במלון מריוט יש בר עוגות פתוח במחיר מצחיק, משלמים על הקפה ויוצא סה"כ כ-15 ש"ח. במלון הייאט יש קזינו בשם לאס-ווגס שלא גובה דמי כניסה כמו בטרופיקאנה, גדול ושווה יותר. אין מציאות בקניות. יש קניון ענקקק בתחנת ווסט-אנד בצמוד להילטון עם כל החנויות והרשתות הבינלאומיות. מכיוון שהאכל זול שווה לנסות מבלי לפחד להשאיר אם לא טעים. על מנת לסבר את האזן, עוגה בג´רבו עולה כ- 6 שקל. מנה עיקרית עד 20 ש"ח. בתאבון. יאללה שתהנו ותחזרו בריאים

carolin

New member
לדעתי

לגבי המוניות אתה בהחלט צודק. לגבי הקזינו,טעות קטנה,בשניהם יש לשלם דמי כניסה של 10$ שאחר כך ניתן לשחק איתם,בן זוגי עובד כדילר בלאס וגאס ואני עדיין מעדיפה את טרופיקנה, אווירה יותר כיפית! שוב צודק לגבי התחבורה תמיד לדאוג שיש כרטיס ,אם קניתם כרטיסים בודדים אל תשכחו להחתים אותם,אםלא החתמתם כאילו לא שילמתם!!!

למעלה