בוז לתוכנית "החדר" היום

אפרת_ח

New member
בוז לתוכנית "החדר" היום ../images/Emo31.gif

התוכנית עסקה בסיפור אמנון ותמר, מתוך גישה שבעצם אולי אמנון קורבן ואולי זה לא ממש אונס... גועל נפש! מי שראה ורוצה להגיב מוזמן לאתר האינטרנט שלהם לצעוק וירטואלית. פשוט נורא

אמיר.

New member
שאלה.

יש רצח (פשע מתועב לכל הדעות) ויש נסיבות מקלות (התגרות של הקרבן למשל). יש אונס (פשע מתועב לכל הדעות). האם תתכנה נסיבות מקלות ? אם כן - מה הן ? אם לא - למה ומה ההבדל מרצח ? ---------- אין בשאלות בכדי להביע דעה. סתם שאלה לאוויר.

טל קר

New member
אני לא רואה נסיבות מקלות לאונס,

אם כי לצערי השופטים רואים לרוב... הבדל אחד למשל בין אונס ורצח הוא שאין דבר כזה אונס מתוך הגנה עצמית. אונס גם יותר מתמשך מרצח, האינטראקציה עם הצד השני בזמן הפגיעה יותר ארוכה מאשר ברצח. כמו כן המניעים שונים.

הבעייה עם אונס והטרדה היא

שבחברתנו מחנכים בנות להיות "פתייניות" (לעשות "חנ´דלך, להיות חמודות וסקסיות, לחייך כל הזמן, להציג את עצמן לראווה בפני אורחים חרמנים, לשבת על הברכיים של אבא´לה), ואחר כך, בגיל 4, 14, 24, או יותר, מאשימים אותן בכך ש"הן פיתו" את התוקף. גם בנושא של גילוי עריות (אמנון ותמר?), או בנושא של תקיפה ע"י האב (עוד גילוי עריות), הבת תואשם בפתיינות - ואלו נסיבות מקילות - האם לא כך? damned if you do - and damned if you don´t...

בנושא של גילוי עריות?

האם ידוע לך על מצב שבית משפט ראה נסיבות מקלות מהסוג הזה במקרה של גילוי עריות כלפי ילדה או נערה? בתי משפט מוצאים לפעמים נסיבות מקלות במקרים של אונס אבל לא זכור לי מקרה של גילוי עריות בו בית משפט מצא נסיבות מקלות של פתיינות.

אונס לא בהכרח יותר מתמשך מרצח

יש רציחות בהן הקורבן נאבק(ת) עם הרוצח(ת) וזה לא מכה אחת וגמרנו. כמו כן מקרה אונס יכול לקחת זמן קצר(למשל אם ברגע האחרון אחרי ששני הצדדים היו עירומים היא שינתה את דעתה).

אמיר.

New member
ביקורת המקרא ???

לא בחנתי לעומק את הקישור ואני סומך על דבריך. מי שמנסה להפליל את תמר - הוא ממש רשע. אמנון - נענש קשות על מעשהו ונרצח ע"י אבשלום (גם לא צדיק תמים)

למעלה