בוז לתוקבקיסטים !

בוז לתוקבקיסטים !

יש לאנשים תחושה שהם יכולים לכתוב הכל ומה שלא יהיה הם מסתתרים מאחורי כינוי, ושכולם יקפצו להם.

שיא המנוולות היתה היום כאשר הנשיא הודיע שיש להימנע מחקיקת חוקים במקום בו לא חלשה הריבונות הישראלי.
דברים נכונים גם חוקית גם משפטית וגם בינלאומית.
ואז כל הפושטקים של האינטרנט התנפלו עליו בשצף קצף.

סבא שלי אמר פעם: כשאומרים את האמת, יש אנשים נחותים שכועסים.
רק נשיא אחד בעל הדרת כבוד וגם עממי וגם עם רגליים נטועות בקרקע, זה היה נבון וכעת ריבלין.

הוא הוכיח לגמרי שאפשר לשלב הדרת כבוד עם אמירות בגובה העיניים. ומבלי להיות נהנתן וחולה פעילויות ראווה כמו מי שהשתדל למנוע את היבחרו לנשיא.

יוליקה

Member
מנהל
בוקר טוב מאיר, גם אני שמעתי את ריבלין

ואני תוהה....
הוא הסביר שהחלת הריבונות על יהודה ושומרון, צריכה לתת זכויות שוות
לכל התושבים...
כלומר לתת להם אזרחות...
א. למה לנו לתת אזרחות לכל כך הרבה פלשתינאים - מישהו שאל אותם
אם הם חפצים בזה??
ב. האם מובן שאם יקבלו אזרחות תהיה להם זכות הצבעה לכנסת??

הרשימה המשותפת תרכיב את הממשלה הבאה???

ממש נכון זה בלתי אנושי לספח שטח בלי האנשים

וסיפוח אנשים כולל את כל הזכויות.
ראי רמת הגולן ומזרח ירושלים שסופחו לישראל והיושבים בהם הפכו לאזרחי המדינה.

חוק ההסדרה הוא חוק בלתי אנושי ובניגוד לכל הגיון ובניגוד לחוק הבינלאו, להשתלט על האדמה ולהשאיר את התושבים תלויים באויר.

זה הענין, הממשלה הזו וכל הממשלות שלפניה סרבו להחליט אם לצאת ולספח. למתנחלים לובי חזק מאוד והיום איש לא יוציא אותם מהגדה.
בכוונת תחילה הממשלות הביאו למצב הזה כדי להשתלט על הגדה, וכעת פוכרים ידיים עם פתיחת עיני עגל בתמהון מעושה.

גם הטיעון הדמיוני שלהם שזו הארץ המובטחת על ידי אלוהים לאברהם, זה קישקוש מארץ הקישקושים וטיעון של גזלן.
א.
אף אחד לא הוכיח שהחבר הדמיוני קיים בכלל. וברור, כי הוא המצאה לצורך שליטה בהמונים.
ב.
כתוב שאלוהים נתן את הארץ לאברהם ולבניו. אז כל מה שכתוב נכון ? רק בגלל שמישהו כתב ?
ג.
החרדים בעצמם לא מצייתית לתורה "הקדושה", למה לגבי הארץ הם "ייהרג ובל יעבור", אבל בצבא ישראל הם מסרבים לשרת
ד.
כל הדתיים ללא יוצא מהכלל מבצעים מהתורה רק מה שמתחשק להם, אז בנושא שטח ישראל הם מתעקשים על מה שכתוב בתורה, אבל בנושא הוצאות להורג בגלל עבירות שונות נגד החבר הדמיוני וכלה בכל יתר החוקים , זה לא.
למה?

אם הממשלות לא היו עושות הכל במגמה לספח שטחים בלי אנשים, לא היו היום מחבלים בכמויות כמו היום והיה שקט יחסי באיזור, ואולי בכלל.
שאלת אם שאלו אותם אם הם רוצים אזרחות?
1- אזרחות זה הליך אוטומטי של סיפוח
2- מישהו שאל אותם אם הם רוצים למכור את נחלותיהם?

בשורה התחתונה - המצב הנוכחי הוא בלתי נסבל, וסופו שיהיה מרד כזה עצום שישטוף את המדינה במלחמה מלבר ומלגו עד ותוצאה עגומה ביותר.
כמה זמן אפשר לדכא אנשים בלי שהם ימרדו ?

יוליקה

Member
מנהל
מאיר, אתה צופה במקרה בסדרה בערוץ 1

...והארץ היתה תוהו ווהו??
אתמול נדמה לי היה הפרק האחרון....
ראיינו שם אנשי דת מכל הדתות... ודיברו על עקידת יצחק על הר המוריה
הרי הוא לדתנו הר הבית...
בין השאר דיבר שם פרופ' ערבי שהסביר שאברהם אבינו הוא קדוש
למוסלמים לא פחות מליהודים...
ועוד נאמר בו... ששלוש הדתות היהודים, הנוצרים והמוסלמים - שלושת הדתות נולדו על אותה חלקת ארץ....
מדברייך:..."גם הטיעון הדמיוני שלהם שזו הארץ המובטחת על ידי אלוהים לאברהם, זה קישקוש מארץ הקישקושים וטיעון של גזלן..."
הרי כתוב בפרוש : בפרשת לך לך... הבטחת הזרע והארץ תפתח את הקישור....
אז נכון שאני לא דתייה... אבל אני יהודיה, ואני צריכה להאמין במשהו...

נימה3

New member
הנשיא שלנו מבין שבמה שהוא מאמין

זה בלתי אפשרי ליישום. הוא מאמין בארץ ישראל השלמה אבל מבין גם שאי אפשר לשלוט על שני מליון בני אדם בלי לתת להם זכויות אזרח כמו לכל אחד. ונכון אמרת שאם כך נהיה מדינה מוסלמית עם רוב מוסלמי ויתכן מאד שגם ראש ממשלה מוסלמי אלא אם כן נשליט שם משטר אפרטהייד. אי אפשר לאחוז את החבל בשני הצדדים אבל המתנחלים שלנו שאלוהים שומר עליהם ושומע כל פיפס שלהם וממלא כל בקשה שלהם לא איכפת להם בכלל מבני אדם אחרים גם לא מאנשים שלא חושבים כמוהם תהיו בטוחים.

התנ"ך איננו מסמך מחייב על פי החוק.

זה ספר שמתיימר להיות ספר היסטוריה של עם ישראל, אבל למעשה הוא "המיתולוגיה היהודית".

אין שום ראיה שמה שכתוב בו הוא נכון, ויתרה מזאת, אף אחד לא דתי ולא חרדי לא מקיים מה שכתוב אלא מה שמליוני פרשניו ברוב חוצפתם מרשים לעצמם להחליט מה הפירוש במיליארדיי פרושים, למרות שברוב המקרים הפירוש הוא שיקרי ואין לו שום קשר למה שכתוב, וכבר הצגתי מספיק דוגמאות כאלו.

הדבר המטורף הוא לקחת את "המיתולוגיה היהודית" ולהפוך אותה לספר קדוש.
מעולם לא הסינים ולא היוונים לא חלמו לקחת את המיתולוגיה שלהם ולהפוך אותה לדת, ובטח לא להפוך את זאוס או אפולו או הרה ואחרים לאבות האומה הקדושים.

עובדה שאת המיתולוגיה היוונית לא לומדים בשיעורי דת [כי אז החרדים ישתוללו] אלא לומדים בספרות , כשרוצים להצביע על מנהגים או חיים או הלך מחשבה באותה תקופה , וכדומה.

כל המסבירים והפרשנים למינייהם שממציאים מליארדים של פרשנויות הם קישקוש מוחלט, כיוון שהיום גם אנשים מהשורה מפרשים באופן הזוי לחלוטין, ולכל רב הפירושים שלו, כאשר לכל פרט כתוב יש מליוני פרשנויות, ואפילו המטורפות ביותר.

כתוב גם שמעשים מסויימים נושאים עונשי מוות בתליה,שריפה, סקילה, בחרב וכו - אז זה לא נחשב ? כבר אמר מישהו חכם:
"אם אתה מאמין, תאמין עד הסוף".
לא רק מה שמוצא חן בעיניך.

לא יתכן שאנשים מציגים עצמם כדתיים או חרדים , מהדתי לייט ועד פינטו וחבר מרעיו ואחרים, שיש צו של הרמב"מ שמי שיוצא מארץ ישראל מותר לו רק בארבע נסיבות מסויימות ולפרק זמן קצר.
אבל כולם נוסעים הלוך ושוב, נוסעים לטייל בכל העולם ונוסעים להתגורר בארה"ב או ארצות אחרות ובאים לביקור מידי פעם, למרות דינו של הרמב"מ שמי שיוצא לחו"ל דינו כדין עובד עבודה זרה , אז מה יש להם לדבר על כשרות ?
הכל הצגות נחותות לחלוטין.

את רוצה להאמין במשהו ? ואני לא מאמין ? -
אני בהחלט מאמין באנשים (בזהירות הנדרשת), מאמין בבני משפחתי, ומאמין במדע שמשך מספר מועט של מאות שנים תרם לנו יותר מהמיתולוגיה היהודית הדורסנית והחשוכה משך אלפי שנים.

במשפט שהארץ מובטחת לאברהם מפי החבר הדמיוני אני בהחלט משתמש בחו"ל כשמישהו טוען שאנחנו גוזלים את אדמות הערבים (והם הרי מאמינים בברית הישנה), וזה כדי לא להיכנס לויכוח שלא נגמר למרות שיש לי במחשב ספריה שלמה שמבהירה הבהר היטב את המתרחש.

עובדה שאפילו בנושא יסודי ובסיסי שהוא ליהודי מאמין - "עשרת הדיברות", ההנהגה הדתית משקרת בעזות מצח מה הן עשרת הדיברות שכן ניתנו לבני ישראל, והכל כדי לשלוט בהמונים בהטלת פחד מעונשים נוראיים.

הטיעון שאברהם קדוש למוסלמים זה נכון והוא קוראים לו "אל-חאליל", אליהו הנביא נקרא "אל חיידר" וכנ"ל משה ואהרון ואחרים. אבל המוסלמים מנכסים אותם לעצמם.

הקוראן - הוא הומצא בערב הסעודית במכה בשנת 614 לספירה ולא בישראל, למרות זאת הקוראן משתמש בחוקי התנ"ך כדי לתקוף את היהודים.

הנצרות - בוודאי, היא נולדה אצל ישו שהיה יהודי והחליט להמציא דת חדשה כשהוא חי בין נצרת לבית לחם הגלילית (לא מה שחשבו שמדובר בבית לחם הצרויה, ואז המציאו אתרים שהוא עבר בהם כביכול בדרך לבית לחם הצרויה).

למה כל כך קשה לאנשים להתנתק משטיפת המח של הדבר שנקרא דת ?
אחרת תהיה תחושה של חוסר שייכות ?
אז למה הוקמה המדינה כאשר 95% מאלו שהגיעו לכן היו חילוניים גמורים ???

פשוט לגמרי - הדתיים ניצלו את כוחם באחדותם שנובעת מהטלת פחדים למאמינים באמונות הטפלות, אלו שנשארו התפתחותית אמות שנים בפיגור, וכך הם מצליחים להכניע את הממשלות לרצונם , ולכפות את הכפיה הדתית על כלל הציבור - שעל אחר שעל , בסבלנות אין קץ , עד שלא יישאר חילוני אחד, כן , גם מי שטוען שהוא יהודי וצריך להאמין במשהו, הוא יוכרח לפעול לפי דרכם , אחרת, הוא יהיה מוקצה מחמת מיאוס וימאס בחייו.

אני יודע שאחרי מאות שנים של שטיפת מח, זה קשה לשכנע אנשים לצאת מהתלות הזו בחבר הדמיוני וחבר מרעיו, אבל חייבים לעשות זאת, או פשוט, לקחת "חסקה" ולהפליג מעבר לקו האופק.....

superman1234

New member
למרות שאנ מסכים עם חלק גדול ממה שכתבת, אני חולק עליך

ועל ההתעקשות שלך כשאתה כותב " שמליוני פרשניו ברוב חוצפתם מרשים לעצמם להחליט מה הפירוש במיליארדיי פרושים, למרות שברוב המקרים הפירוש הוא שיקרי ואין לו שום קשר למה שכתוב," בתנך יש הרבה תאורים של מאורעות שכתובים בצורה סתומה. תיאורים אלו ניתן להבין (ולפרש) בכמה אופנים. אין כאן נכון או לא נכון, כל זמן שהפרוש צמוד לטקסט והפרשנות היא הגיונית בהתאם לתקופה שבה נכתב המקור.
ברגע שאתה אומר על פרשנות מסויימת שהיא שיקרית, למעשה נתת פרשנות אחרת לאותו ארוע ואתה הופך בעל כורחך לפרשן.

אתה יכול לחלוק כמה שאתה רוצה

העובדות הן חד משמעיות:
1. המשפט מדוייק לגמרי ומשקף את המציאות בה כל אחד פרשן, מהרב הראשי ועד העיתונאי הקטן.
2. אם התורה קדושה, איך מעיזים לפרש אותה?
3. מי מסמיך לפרש?
4. בשורה התחתונה, מה שהרב מבין כל אחד מבין, ומה שלא מובן לרב לא מובן גם לאחרים, בהבדל שהרב לא מהסס להמציא סיפורים ובדותות אין קץ.

תצא מתוך הנחה שאני מכיר את התורה היטב (כמו את הברית החדשה והקוראן), ומה שאני אומר אלו תוצאות של מחקר ארוך המובא בספרי:"התנ"ך כתוב בעברית שכל אחד מבין".

אני לא פרשן וזו סתם אמירה. אני באופן חד משמעי נגד הפרשנים מטעם עצמם.

כשרב ראשי לשעבר אומר שכאשר יוסף "ינהלם בלחם" התכוון לברית מילה,
כאשר רב ראשי לשעבר טוען שאת וושתי תלו ערומה כיוון שלא יכלו להלבישה כי גדל לה זנב.
כאשר רב ראשי לשעבר טוען שאיסור שמיעת שירת נשים הוא מהתורה,
כל אלו ועוד מיליוני פרשנויות הן הזויות , ובמקרה הטוב יותר, רק הונאות.

הונאה?
ישנה הונאה בינלאומית שמספרת לאנשים על עשרת הדיברות, סיפור שהוא שיקרי בעליל, וזה מוטבע מאנשים כבר מינקות.
קראתי את תכנית הלימודים לכתה ג' בנושא מתן תורה, שם משרד החינוך (מי היה שר החינוך רוב הזמן ? לא דתי ? ברוב המקרים היה השר דתי או נוטה לדת, ועוזרו דתי...) מורה במפורש למורות מה ללמד, ומתעלם מהאמת.

וכך אני נקלע לויכוחים עם אנשים שאין להם מושג על מה מדברים, כאשר בסף הכל צריך לקחת תנ"ך ביד ולקרוא באופן מסודר ולגלות שכל הזמן הציבור הדתי משקר לחילוני במצח נחושה (לגבי הדתיים עצמם, ממציאים להם פרשנויות הזויות כדי שיאמינו בדיברות שמשה שבר, לפי הסיפורת).

superman1234

New member
מאיר ידידי. כבר דנו בנושא הזה.

אני מודע לרגישותך לביקורת למרות שאינך מסכים עם זאת. גם אין למה שכתבתי שום קשר לבקיאות בתנך. הבעיה שלך (לדעתי הלא מקצועית) היא ההתעקשות שרק מה שאתה חושב - זה הדבר הנכון, האמיתי והצודק.
אתה מתעקש לא לקבל (ולכן גם לטעות) שכאשר אתה למשל כותב "ישנה הונאה בינלאומית שמספרת לאנשים על עשרת הדיברות, סיפור שהוא שיקרי בעליל, וזה מוטבע מאנשים כבר מינקות." זה ממש פרשנות שלך !!.
עד שלא תצא "מהקופסא" שננעלת בתוכה ותבין שזו פרשנות לכל דבר ועיניין , אין אפשרות, ולכן גם אין טעם לדון איתך על כך.
כפי שכתבתי לך קודם, בתנך ישנם המון ארועים וסיפורים, משפטים ופסקאות שניתנות להבנה בכמה אופנים ולכן ניתן גם לפרשם בכמה אופנים. אין כאן גם סתירה לגבי קדשותו של התנ"ך מפני שנותנים פרשנות למשהו שלא מובן
straightforwardly.

;

בוא נגיע להסכם :

אני לא אגיב כיוון שגם לדבריך כבר דנו בנושא הזה.

שב וקרא את סיפור מתן תורה מהתנ"ך, מהתחלת הסיפור מההקדמה לפני העליה להר והסתירות שבה, ועד שמשה פניו קורנים והוא יורד מההר ומוסר את התורה לראשי השבטים, ואחר כך לכל העם.
אבל לקרוא לפי סדר למרות שבאמצע הסיפור מישהו הכניס את נושא תיאור המשכן, להמשיך ולא לעצור עד שתקרא את עשרת הדיברות, ושם במפורש כתוב שאלו עשרת הדיברות !

אם עדיין תעמוד על דעתך, אז זה מה יש והדיון תם.

איך זה ?

superman1234

New member
כבר עשינו בדיוק מה שביקשת בספר שמות בפרקים שכרגע אינני זוכר.

וכמובן שלדעתי אתה טועה. אבל החמצת את הנושא העיקרי של הפוסט שלי. אנא היה פתוח קצת יותר לשמוע מה שאחרים אומרים, כוונתי לאלו שיש לך לפחות איזו שהיא הערכה להבנתם, ליכולתם להסיק מסקנות שהן שונות משלך ולא לפסול הכל על הסף.

superman1234

New member
כאן בדיוק מתחילה הבעיה שלך לדעתי.

אתה החלטת שזה כתוב במפורש. (שים לב שגם אתה משתמש במילה מפורש - שזה סוג של פרשנות). אני הראתי לך בזמנו, שאתה טועה. אתה כמובן , "בעקשנותך כי רבה היא", סרבת לקבל את ההסבר שלי (פרשנות), בדיוק כפי שאני סרבתי לקבל את ההסבר המפורש (פרשנות) שלך....

ד"א, מעניין שרוב הפרשנים של נושא מעמד הר סיני חושבים (מפרשים) כמוני את המעמד ולא כמוך. ....

יוליקה

Member
מנהל
פרשנות או לא...

עשרת הדברות נתנו לעם ישראל עם הלוחות הראשונות או השניות...
אני לא מבינה את העקשנות שלכם להתווכח על זה.

הויכוח בין מי שמכיר את הנושא ומי שלא, פשוט.

אני לא מתווכח לשם הויכוח.
א. מי שמתעלם מהעובדות, לא מכיר ולא קרא וסתם נכנס לויכוח לשם ויכוח , זה נקרא בעברית "דו-שיח של חרשים".
ב. אף אחד לא הוסמך לפרש ואפשר להבין מה שכתוב בדיוק כמו שזה כתוב בעברית ברורה.
ג. ההבדל הוא שהדיברות שלא ניתנו לאלו שניתנו שהן אחרות לגמרי, מרוככות יותר ומרוב שטיפת מח מכיתה ג' והלאה, מסרבים לפקוח עיניים,

כיוון שגם את כמוהו לא קראתם את התנ"ך בנושא הזה, אני כותב תמצית שבתמצית של ההבדל ויותר אני לא מתכוון להתייחס לנושא הזה בשום אופן, נמאס לי.

הדיברות שלא ניתנו לבני ישראל 10 הדיברות שניתנו לבני ישראל
1. אנוכי ה אלוהיך הישמר לך פן תכרות ברית ליושב הארץ
2. לא יהיה לך אלוהים אחרים אלוהי מסיכה
3. לא תישא את שם ה לשוא חג המצות
4. זכור את יום השבת כל פטר רחם
5. כבד את אביך/אמך ששת הימים תעבוד
6. לא תרצח חג שבועות
7. לא תינאף שלוש פעמים בשנה
8. לא תגנוב לא תשחט
9. לא תענה ברעך עד שקר ראשית ביכורי אדמתך
10. לא תחמוד לא תבשל גדי בחלב אמו

אחרי הדיברות הראשונות לא כתוב שום דבר אלא רק שמשה לקח אותן והחל לרדת מההר . לא כתוב שאלו עשרת הדיברות ולא שום דבר אחר. לא כתוב !

אחרי הדיברות שכן ניתנו כתוב במפורש בעברית ברורה בלי שום צורך בפרשנות הזויה (!) :

וַיֹּאמֶר יְהוָה אֶל-מֹשֶׁה, כְּתָב-לְךָ אֶת-הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה: כִּי עַל-פִּי הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה, כָּרַתִּי אִתְּךָ בְּרִית--וְאֶת-יִשְׂרָאֵל. וַיְהִי-שָׁם עִם-יְהוָה, אַרְבָּעִים יוֹם וְאַרְבָּעִים לַיְלָה--לֶחֶם לֹא אָכַל, וּמַיִם לֹא שָׁתָה; וַיִּכְתֹּב עַל-הַלֻּחֹת, אֵת דִּבְרֵי הַבְּרִית--עֲשֶׂרֶת, הַדְּבָרִים.

וַיְהִי, בְּרֶדֶת מֹשֶׁה מֵהַר סִינַי, וּשְׁנֵי לֻחֹת הָעֵדֻת בְּיַד-מֹשֶׁה, בְּרִדְתּוֹ מִן-הָהָר; וּמֹשֶׁה לֹא-יָדַע, כִּי קָרַן עוֹר פָּנָיו--בְּדַבְּרוֹ אִתּוֹ. וַיַּרְא אַהֲרֹן וְכָל-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, אֶת-מֹשֶׁה, וְהִנֵּה קָרַן, עוֹר פָּנָיו; וַיִּירְאוּ, מִגֶּשֶׁת אֵלָיו. וַיִּקְרָא אֲלֵהֶם מֹשֶׁה, וַיָּשֻׁבוּ אֵלָיו אַהֲרֹן וְכָל-הַנְּשִׂאִים בָּעֵדָה; וַיְדַבֵּר מֹשֶׁה, אֲלֵהֶם. וְאַחֲרֵי-כֵן נִגְּשׁוּ, כָּל-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל; וַיְצַוֵּם--אֵת כָּל-אֲשֶׁר דִּבֶּר יְהוָה אִתּוֹ, בְּהַר סִינָי. וַיְכַל מֹשֶׁה, מִדַּבֵּר אִתָּם; וַיִּתֵּן עַל-פָּנָיו, מַסְוֶה. וּבְבֹא מֹשֶׁה לִפְנֵי יְהוָה, לְדַבֵּר אִתּוֹ, יָסִיר אֶת-הַמַּסְוֶה, עַד-צֵאתוֹ; וְיָצָא, וְדִבֶּר אֶל-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, אֵת, אֲשֶׁר יְצֻוֶּה. וְרָאוּ בְנֵי-יִשְׂרָאֵל, אֶת-פְּנֵי מֹשֶׁה, כִּי קָרַן, עוֹר פְּנֵי מֹשֶׁה; וְהֵשִׁיב מֹשֶׁה אֶת-הַמַּסְוֶה עַל-פָּנָיו, עַד-בֹּאוֹ לְדַבֵּר אִתּוֹ.

יותר מזה, אין לי שום סיבה להמשיך בכך מי שמסרב לקרוא את הכתוב בתנ"ך שחור על גבי לבן ומנוקד, אני מבחינתי אמרתי את מילתי האחרונה בנושא, מי שלא רוצה לראות את האמת ורק לתקוף ולהעליב (לא את,זה שמעלייך), זב"שו.
אני סיימתי. נקודה.

יוליקה

Member
מנהל
כשם ששום דבר לא ישכנע אותי ברפואה אלטרנטיבית

שום הוכחה כזאת או אחרת לא תשכנע אותי לעבור מרפואה קונווציונלית
לרפואה אלטרנטיבית... גם לא להשתמש במקביל...

שום הוכחה , פרוש, שכנוע או אפילו וודו...
לא תשכנע אותי לעזוב את מה שאני מאמינה בו!!
אינני חייבת להיות דתיה כדי להאמין במה שאתה קורא "מיתולוגיה"
אני מאמינה בחלק מסיפורי התנ"ך - כי זו ההוויה היהודית שלי.
אם לא אאמין זה הופך אותי לאתאיסטית ואני לא!!

אין לי שום כוונה להשפיע על אף אחד

כל אחד שיאמין במה שהוא רוצה - טפו,טפו,טפו, חתול שחור ודת.....
אפילו קבוצת בני יהודה מאמינים בתרנגול (שמעתי שלא מזמן עצרו אותו)...

אני מוטרד שהחרדים בכח שצברו לעצמם, עושים הכל כדי להביא לכפיה דתית על החילוניים ולהכתיב את החיים במדינה.
זה שהחרדים מאמינים בהבלים זו בעיה שלהם, הנסיון שלהם להכריח אותי לחיות בדרכם - זה פשע.

אני לא מצפה ממך שתשני את דעתך או אמונתך - זה מוטבע בשטיפת מח תמידים מגיל 8 כבר. ואני מבין שהודיה בכך שזה הכל ממבו-ג'מבו, היא קשה מאוד, ורק לפלא הוא שעד היוים המחרידים הללו לא עשו נסיונות לרצוח אותי, כי הם יודעים שהם חזקים ומקובעים היטב אצל האנשים.

אפילו הצגתי לא רק זה, אלא שאפילו הצליחו להכניס לחוק הפלילי של מדינת ישראל שמי שיפגע בדתי על ידי קול או מילה, אשם בעבירה פלילית שעונשה מאסר.

איך אמרה השרה שקד בעוד הונאה של הציבור:"ככל שהמדינה תהיה יהודית יותר, היא תהיה דמוקרטית יותר", והחרדים מגחכים, הרי אין דמוקרטיה ביהדות.....

טוב לך במה שאת מאמינה ? יופי לך, ושתמיד תרגישי טוב עם זה

superman1234

New member
מעניין, באיזה סיפור מהתנ"ך את מאמינה ?

ובאיזה סיפור אינך מאמינה ?
ומדוע לדעתך אמונה באל יחיד ללא כל האגדות, והסיפורים שמסביב אינן מספיקות בכדי להיות מאמינה טובה (להבדיל מאטיאיסטית) ?

יוליקה

Member
מנהל
מה זה מאמינה טובה??

אני מאמינה באלוהים. נקודה.
אני לא חייבת להיות דתיה כדי למלא אחרי כל האיסורים וההיתרים
שהרבנים מפרשים את את מצוות עשה ואל תעשה....
אני נוסעת בשבת ומדליקה חשמל
ואוכלת לא כשר
נולדתי להורים סבים וסבתות יהודיות - זה הופך אותי ליהודיה...
אי שמירת מצוות עדין לא מגרשת אותי מהדת היהודית.
אז אני יהודיה מאמינה באלוהים ומאמינה בסיפורי התורה והתנ"ך...
בלי להיכנס מה באמת קרה או לא קרה...
כזה, ראה וקדש. נקודה.

למעלה