בוחן בר-אור

Casus Belli

New member
בוחן בר-אור

לפני הכל, אני מצטער שאני שואל בקשר לבוחן בר-אור, שבעיני רבים בפורום כבר מאוס, אבל יש משהו שמאוד מסקרן אותי. באתר idf2000 נמצאת רשימה של הנתונים הדרושים כדי לקבל 100 בבוחן: ריצת 2000 = 6:48 שכיבות סמיכה = 76 עליות בטן = 86 עוד פרט רלוונטי לשאלה הוא חלוקת הנקודות בבוחן: 70% לריצה, 15% לשכיבות סמיכה וה-15% הנותרים לכפיפות בטן. דהיינו, כל הנתונים פרט לריצה הם בגדר ``בונוסים``. השאלות שלי הן: 1. כיצד אפשר לחשב ציונים קטנים מ-100? איך הולכת ה``נוסחה``? לדוגמא: עשיתי 77 כפיפות בטן, כמה נקודות אני מקבל על זה? 2. האם אתם מכירים מישהו שירד מ-6:48 והוא אינו אלוף אולימפי?! 3. החלק האינטגרלי בבוחן הוא, כאמור, ריצת ה-2000. השאלה מופנית לאלו שהיו בגיבוש כלשהו ועשו את הבוחן: היכן רצים את הריצה? בדיונות על חוף הים, או במסלול מקצועי בוינגייט? או שמא על אספלט בבסיס? תודה, Casus

בוחן בר-אור

היי קסוס מה המצב? (וואו אני במצב רוח פצצה הערב!!) בקשר לשאלתך: ביום סיירות עושים ריצת 2000 על מסלול חולי (לא חול ים שמקשה אבל על חול סתם ולא מסלול מקצועי). בגיבוש מטכ``ל לא עושים בוחן בר אור אלא בוחן אחר שנקרא ``בוחן אסון טבע`` על שם הצוק המפורסם שמהווה חלק כאוב במיוחד במסלול הריצה. בנוסף לריצה הרגילה (שהיא לדעתי מסלול של 2-3 קילומטר, כולו בחול טובעני (זיפזיף) ורובו המכריע בעליה, יש גם אלמנטים רבים של מעבר מיכשולים (כל מסלול המיכשולים של ווינגייט.

Stick

New member
תגובה

אני גם מכיר אחד שעושה 6.00 דקות, אבל אמרת בלי אלופים [הוא אמנם לא אולימפי אבל עדיין אלוף] אז... כעיקרון זה לא כל כך קשה... אני אומר לך תצטרף לקורס הכנה לצה``ל והם ידגו לזה. הוכחה: לפנישהתחלתי להתאמן עשיתי 8.48 באלפיים. עכשיו [למרות שהפעם האחרונה שמדדתי הייתה לפני שלושה חודשים] לאחר שעברו שבעה חודשים ני מעריך שהתוצאה שלי היא בסביבות 7.10. אפשר גם לרדת מתחת ל7 אבל זו פונקציה של התמדה והגברת תדירות האימונים. הכל אפשרי, תלוי אם רק רוצים!

רפאל 17

New member
בקשר לבר אור

מה נשמע קסוס? תקשיב גם אני הייתי בדיוק כמוך עד שאנשים נחמדים כאן בפורום עזרו לי להבין כמה דברים. הדבר הכי חשוב: בר אור לא קובע כלום!(אולי רק את הקבוצות בימי סיירות ובגיבושים). זה מה שהכי חשוב...בניגוד למה שהרבה אנשים חושבים אתה לא צריך לרדת מ7:40 באלפיים....לא מזיק אם כן, אבל לא הכי נחוץ... גם אני חשבתי שוואי....חבל לי על הזמן...תמיד יהיו אנשים יותר טובים ממך בבר אור..אבל שוב..זה לא קובע. בכל מקרה, הבר אור משקף את הכושר הבסיסי שלך, לכן כדי להגיע לציון בסביבות ה 75-80. זה אומר שהכושר שלך טוב ולפי מה שאמרו לי, לא צריך יותר

למעלה