בוחן פתע

morality

New member
בוחן פתע../images/Emo70.gif

לאחר שבוע שלם של מאמצים רבים מצד רוניקו לשכנע אתכם בנחיצותם של ניסויים בבעלי-חיים, האם מישהו מקוראי/משתתפי הפורום הזה זז מילימטר מעמדתו לכיוון נחיצותם?

Gal-Mo0D

New member
לא ../images/Emo70.gif

לא לא לא לא לא! אני לגמרי תומך בהצעה למחוק את הודעותיהן מעכשיו, הרי זה ברור שאף צד לא ישתכנע והדיון כבר מזמן ירד לפסים אישיים, שאלות במתימטיקה והודעות סרק.

Coma White1

New member
חהחה...

(מסלקת את רוניקו משולי שמלתה) יקיריי, שמרו על שפיות.

AmitKar

New member
לדעתי את רומסת את הדמוקרטיה

והפורומים של תפוז הם פורומים דמוקרטיים לדעתך כל אחד פה שלא שינה דעה של מישהו צריך שיימחקו לו כל ההודעות? לפני שאתם אומרים שלא שונתה דעתכם, תחשבו רגע, האם אתם הייתם סגורים ולא הייתם מוכנים לשנות את דעתכם בכל מקרה? אני מכיר הרבה אנשים שכמה עניינים בחיים לא ישנו דעה ולא משנה מה יקרה אנא, תיזהרו לא להיות כאלה אני לא השתכנעתי מהבחינה המוסרית ומהבחינה המדעית ממש קצת - נכון אבל זה לא אומר שלא קראתי את הודעותיהם, ניסיתי להבין מה הם אומרים בעצם ואז לשפוט מורליטי, את בדיוק מה שאת עושה אפשר לעשות לך ואפילו פעם עשו את זה לנו בפורום מדע בוואלה אז כולנו התנגדנו אך אנו לא שווים אם נעשה את אותו הדבר בניגוד לפורום בוואלה פה רוניקו וDRN דיברו בצורה תרבותית מאוד אני מתנגד בתוקף למה שאמרת נראה לי אבל שבאמת הדיונים האלה משתלטים לגמרי על הפורום רוניקו, DRN וכל השאר: אם יש לכם משהו להגיד על ניסויים, אנא בדקו בכל הדף אם אין כבר דיון על ניסויים ואם יש, שרשרו את הודעותיכם אליו. שלכם, עמית

shanty.G

New member
עמיתוש, עצור סוסים

מורליטי לא אמרה דבר לגבי מחיקת הודעות... הועלתה פה שאלה פשוטה, לגבי שינוי דעה בעקבות הדיונים ונחיצות המשך קיומם בפורום. עד עכשיו, ניתנה לגולשים משני צידי המתרס (ומה שביניהם) במה רחבה לניהול דיונים והבעת דעות לכאן ולכאן. אין בעיה שיתנהלו דיונים דומים בעתיד, אולם לכל דבר יש הגבול שלו ומידות הטעם הטוב. הגבול נפרץ זה מכבר ומידות הטעם הטוב, גם הן הוטלו בספק במקרים מסויימים. אתה צודק באומרך כי הדיונים הנ"ל "השתלטו" על הפורום, ולכן גם הופסקו. טחינת מים לא הביאה אף אחד להתקדמות כלשהי, וזו בדיוק ההגדרה לפרפורי הגסיסה של מה שקרה פה. הנקודה היא כי אילו היה הפורום נקרא "במה להתנגחות", או כל דבר דומה, רחב הגדרה וקורא לכל דיכפין לכתוב בו את הגיגיו, המשך הפולמוס היה רלוונטי ובלתי נמנע. שם הפורום הנוכחי הוא "זכויות בעלי חיים", ומטרתו היא קידום המודעות והפעילות למען זכויות בעה"ח ורווחתם. לכן אין מקום להמשך דיוני הסרק, להמשך מיחזור הודעות ולינקים, חזור ומחזר, אחרי שהגיעו למיצוי טוטאלי וכפי הנראה גם לא הושגה מטרת המבקר/ים הארעיים שלנו- לשנות דעתם של הגולשים המשתתפים בפורום. אז בואו נחזור לעניינים השוטפים, אני לא צריכה לספר לכם עוד כמה נושאים חשובים יש על הפרק, וכמה בעלי החיים זקוקים לנו, שנירתם לעזרתם במקום לשכנע את הבלתי משתכנעים בעליל, אשר באו אך לעורר תוהו בפורום. שבוע מצויין לכולם,
shanty

AmitKar

New member
הויסה!!!../images/Emo8.gif

שנטי, אני מסכים איתך מאוד הדיונים הספציפיים שהיו כבר מיצו את עצמם וגם לי אין בעיה שיהיו דיונים כאלה בעתיד בכלל לא רציתי להתקיף או משהו כזה ולכן אני עוצר את סוסי (שבכלל לא התכוונתי שיתחילו לרוץ) מורליטי, ממש סליחה מה שחשבתי שלא צודק זו ההצעה של גל ולא ההודעה שלך שני ההודעות התערבבו לי ביחד ועניתי על שניהם סליחה שוב שלכם, עמית

Tamara Avni

New member
רק עכשיו גיבשתי דיעה

אני מבקשת לציין שאני חדשה כאן ושהגעתי הנה בעקבות המלצה של שכנתי. הדיונים הארוכים כאן ריתקו אותי ולמדתי דרכם הרבה מאוד - על שני הצדדים. לפני שקראתי בעיון לא היתה לי דיעה מגובשת אם כי נטיתי לכיוון המתנגדים לניסויים בבעלי חיים, וזאת מתחושות בטן (ולב) בלבד. כעת, לאחר שסיימתי לקרוא את כל ההתכתבויות של השבועיים האחרונים, כמדומני, אני מוכרחה לומר שהתגבשה דעתי באופן ברור - אין שום הצדקה לניסויים בבעלי חיים!!! נדהמתי מהרמה הנמוכה ומהטיעונים הארכאיים של שני תומכי הניסויים - אם אלה הצידוקים שהם מביאים לציבור, מצבם (ומצבנו) בכי רע. במיוחד חרה לי שפעמים רבות כל כך הם הביאו לכאן את רשימות אגודות החולים שתומכות בהם. זהו שימוש ציני באנשים שכואב להם והם סומכים על המדענים והרופאים, והם יגידו כל מה שיורו להם לומר, והמדענים מנצלים את חוסר-אונם למטרותיהם, כמו שהם מנצלים את חוסר-האונים של החיות. לעומת זאת התפעלתי מאוד מהתגובות של מתנגדי הניסויים, מרמת הידע והמוסר שלהם, ובמיוחד לאור העובדה שרובם אנשים צעירים (אני מניחה כך). בתגובות האלה מצאתי מילים והגדרות לרחשי ליבי העמוקים. באופן כללי התרשמתי שאם ישנה תועלת כלשהי מניסויים בבעלי החיים היא כל כך משנית וחסרת חשיבות ובהחלט בהחלט לא מוצדקת! אני שוקלת להצטרף לארגונים שמתנגדים לניסויים בבעלי חיים. אודה לכם אם תוכלו לספק לי מידע לגבי ארגונים אלה וכיצד ניתן להצטרף אליהם. בברכה תמרה

Coma White1

New member
שמחה מאוד לשמוע שכך את מרגישה.

באגודה הישראלית נגד ניסויים בבעלי חיים (The Israeli Society For The Abolition Of Vivisection) ת.ד 519 גבעתיים 53104 טלפון: 03-6359014 אתר ברשת: (קישור) אני חברה באגודה, אני בטוחה שישמחו מאוד לקבל אותך. ההצטרפות עולה 80 ש"ח, אך נוער, גמלאים, סטודנטים וחיילים משלמים 50 ש"ח בלבד. (האגודה היא ללא מטרות רווח !) עוד פרטים תוכלי למצוא באתר. בהצלחה ותבורכי.

תולי 1

New member
הרהורים

לא שיניתי את עמדתי באשר לנחיצותם של הניסויים בבע"ח, אבל למדתי כמה דברים. מעולם לא היה לי דיאלוג משמעותי עם נסיין כלשהו. כשדברתי פה מהלב הוא אמר לי שאני יורה מהמותן. חבל. בכל זאת אני משערת שיבוא יום שהנסיינים לא יוכלו להתעלם מכך שחל איזה שינוי בארץ, והם צריכים לקחת בו חלק. מי שמסתיר עובדות לא נעימות, לא יכול להיות ישר וכנה עם זולתו. לכן זו תמימות מצידי לחשוב שהיום הזה כבר כאן. אבל זה גם הכוח שלנו, שאין לנו מה להסתיר, לנסיינים יש ויש. בפורום כאן, זה התבטא בכך שהם לא ענו על מה שלא נוח להם לענות. למשל, מי זה ויקטור רייהרדט? אם היו שואלים אותי שאלה כזו, לא הייתה לי בעייה לענות: כן מכירה, לא מכירה, מי האיש? אבל דממה. וזו לא שאלה שיש בה שמץ של מניפולציה דמגוגית כגון "את מי היית מעדיף?"; או הקביעה של DRN, "שכל החיות מורדמות לצורך הניסויים", כך שאנחנו יכולים לישון יותר טוב הלילה. גם כשהבאתי לו הוכחות ממקור ראשון (איטה שטיין) שאין זה כך, לא זכיתי לשום תשובה, חזרה בתשובה, כלום. להפך, הוא חזר על קביעה זו בתשובתו לדדי שי. DRN - גם אומרים שקר הרבה פעמים הוא לא הופך לאמת, להבדיל. אבל הם הלכו. אני בטוחה שיבואו אחרים, וגם אתם ננסה להדבר. בדבר אחד הם כן יכלו להודות: שיש לפחות ניסוי אחד שהוא מיותר בעינהם. אחד! האמינות שלהם הייתה עולה בעיני פלאים. כשמישהו משקר אותי, אני נאלמת לנעלמת. מה נשאר לי לומר? אנחנו כוח, ואנחנו נחולל את השינו הנחוץ. אני קוראת לכל המדענים שמתלבטים, "לצאת מהארון" ולדבר כאן. כאן זה מקום נפלא להתחיל. אנחנו מחכים לכם.

תולי 1

New member
משרשרת: בקשת עזרה - הצלתי עורב../images/Emo53.gif

השכם הבוקר הייתה מהומה רבה של להקת עורבים בחוץ. כשנגשתי לראות את פשר הדבר מצאתי עורב צעיר שוכב בשיחים, כמה חתולים סקרנים סביבו, וכל משפחתו על העצים מסביב, מרעישה עולמות בתקווה שהחתולים יעזבו אותו לנפשו. נסעתי אתו לווטרינרית בצור הדסה וזוהי אבחנתה: הוא במצב גופני ירוד, יש לו שבר ישן ברגל, שכבר החלים, ופציעות קלות מנשיכות של חתולים. הוא קיבל אינפוזיה וזריקת אנטיביוטיקה. כרגע לא מסוגל לעוף אבל הכנפיים לא שבורות, כנראה. הוא נשאר אצלה להמשך הטיפול. ההמשך לא ברור. אם יחזור לאיתנו אשחרר אותו כאן שיחזור למשפחתו האמיצה והדואגת. אם לא, צריך למצוא לו מקום מוגן בו יוכל "לחיות את החיים" בחברת "היפים והאמיצים". למי יש רעיון? מי יכול לאמץ אותו? מהו הטלפון של הגן הזיאולוגי באבו כביר? אני מוכרחה לציין שהעורב הצעיר הזה השאיר עליי רושם עמוק. הוא היה מאד רגוע בזמן שטפלנו בו, כאילו הבין שאנחנו רוצים בטובתו. יש לו מבט מלא סקרנות והייתי בטוחה שהוא יכול להתקשר למישהו. יש לי בבית חמישה חתולים (שניים עיוורים), אז אתם מבינים שאצלי לא בא בחשבון. עמית יקירי, כמעט הלכתי לבקר אותך כשהייתי בצור הדסה, אבל הייתי בדרך למקום אחר. אתה יכול לבקר את העורב במרפאה של ד"ר רויטל הררי. באם הודעה זו לא תקפוץ למעלה. העלה אותה שוב ללא שירשור ועמכם הסליחה.

למעלה