בוטוליניום

x פ ר ת

New member
בוטוליניום

שלום דר' קרני
הפעם שאלה עבור בעלי שגם הוא חולה בטרשת נפוצה. מוגדר כסקונדרי פרוגרסיב, 6.5 EDSS , נעזר בקביים וכסא גלגלים אבל למרות זאת (ואולי בגלל) עובד הרבה, עצמאי מאוד ובניגוד אלי לא סובל מעייפות קשה (ו/או ממצבי רוח
) אלא מרגיש חזק ואופטימי רוב הזמן. טפו!
. אבל מה שמשגע אותו כבר שנים זו הספאסטיות... במיוחד ברגליים (בעיקר בשוקיים אבל גם בחלקים אחרים בגוף כולל תוסיק!). לא עוזרים בקלוסל/קלונקס ושות' והכאבים לפעמים נורא חזקים. כעת קיבל אישור לטיפול בבוטוליניום. מה דעתך? בזמנו היתה לו הרגשה שיתכן שהספאסטיות היא דווקא זו שמאפשרת לו "ללכת" עם קביים ובמיוחד מסייעת לו לעמוד כמה שניות ללא תמיכה (מה שמאוד עוזר לו כשהוא צריך ללבוש תחתונים, למשל
) מכיוון שהנוקשות של הרגליים מסייעת ל"תמיכה". האם הבוטו' יעשה מהרגליים שלו "ג'לי"? האם לבוטו' יש תופעות לוואי? מה דעתך האישית על טיפול בבוטו' לספאסטיות קשה כמו של בעלי? תודה ובוקר מצויין!

בוטולינום לספסטיות

בוטולינום יכול להקל על קשיון שרירים ספסטי. ככל שגודל השרירים שנדרש לטפל בהם גדול יותר כך מידת יעילות הטיפול פוחתת. כמובן שתופעת הלוואי העיקרית של טיפול זה הוא רפיון יתר של השרירים , דבר שיכול להפריע לתפקוד. כמו שציינת לפעמים החולים "נהנים" ממידה מסויימת של ספסטיות היות שנוקשות זו תומכת בעמידה והליכה. בסיכומו של דבר היכולת לעזור לבעלך על ידי טיפול זה הינה מוגבלת ויכולה גם להפריע. לא הייתי מפתח ציפיות גבוהות, אך יתכן שנסיון טיפולי חד פעמי שהשפעתו מס' שבועות- חודשים בודדים יבהיר אם יש בטיפול תועלת כלשהי עבורו.

x פ ר ת

New member
תודה! ואין תופעות לוואי נוספות

חוץ מרפיון שרירים? לא יודעת... נמנום? עצבנות? התקפי עליצות, לא עלינו? בחילות? טיקים? ועכשיו שאלה בשבילי
לפעמים נורא שורפים לי הקרסוליים... כאילו נתפס וצורב. אין לי תיאור אחר. זה קשור לטרשת? יש לזה שם? תודה רבה!

בוטולינום ותופעות לוואי

לבוטולינום מספר רב של תופעות לוואי אפשריות חלקן שכיחות ואחרות נדירות יותר. עקב הרשימה הארוכה איני מפרט. לגבי תלונותיך - קשה לי להחליט באופן וודאי. בעיקר חסרים נתונים לגבי משך התופעות ופיזורם המדוייק ברגליים.

x פ ר ת

New member
אז לגבי התלונה שלי

מדובר בתחושה של "צריבה" בעקבים בלבד. בשניהם. כאילו "תסיסה" כזו... זו תופעה שהיתה מתחילת המחלה ובזמנו, נוירולוג אחד קרא לזה בשם שאלוהים יעזור לי, אבל אנ'לא זוכרת אותו. משהו כמו פרסטזיס? ונא לא לצחוק עלי אם אמרתי משהו טיפשי ו"פרסטזיס" זה בכלל ציפורן חודרנית בלטינית! זה היה לפני לפחות 5 שנים
תודה!

פרסטזיס

פרסטזיס או פרסטזיה -בקיצור תחושה חריגה או בלתי תקינה , אם זה ממושך ולא בא לדקות ספורות זה אכן יכול להוות "תזכורת" מהטרשת - אין מדובר בהתקף.

למעלה