בוטלה הפסיכיאטרית

בוטלה הפסיכיאטרית

של ביה"ס שלנו. להזכירכם, בי"ס לאוטיסיטים (דיאנה, מותר לכתוב שם ביה"ס?) איך בבתי ספר אחרים שבהם הרבה ילדים שמקבלים תרופות פסיכיאטריות.? בתי ספר חנ"מ כמובן.

Diana M

New member
פסיכיאטרית

שיריתה יקרה, שמחה לשמוע ממך אך לא שמחה לשמוע כי החליטו להפסיק את שרותי הפסיכיאטרית בבית הספר. איני יודעת באיזה בית ספר בתך לומדת (אין שום מניעה לכתוב את שם בית הספר, על פי שיקולך) אך במרבית בתי הספר לחינוך מיוחד אין שרותים של פסיכיאטרית. במסגרת סל שח"ם בתי ספר לחינוך מיוחד זכאיים לשרותי רופא, לרוב זה רופא ילדים. ושרותי אחות. במקום בו אני עובדת מגיעה לבתי הספר גם פסיכיאטרית כי ביקשנו והתעקשנו על כך. קיבלנו מפני שהרופא האחראית בנפה אליה אנו שייכים קשובה ומוכנה ללכת לקראתנו אך במקביל גם ציינה כי משרד הבריאות אינו מעודד זאת. מדוע..? אין לי תשובה. אני ממליצה להציע למנהלת בית הספר לפנות למנהלת המתי"א אליה שייך בית הספר ולבקש ממנה לטפל בנושא שכן שרותי משרד הבריאות לבתי ספר לחינוך מיוחד אמורים להיות מטופלים על ידי המתי"א. אם הפסיכיאטרית חיונית לבית הספר, יתכן וניתן לפעול בנושא. ספרי לנו מה קורה .

גן תקשורת ללא קלינאית תקשורת

האם שמעתם פעם דבר כזה???????. שנת הלימודים החלה ללא הקלינאית תיקשורת שיצאה לחופשת לידה ארוכה ואולי תחזור בינואר. מה עושים???.. כבר נעשו המון נסיונות למצוא קלינאית מחליפה אך בינתים לא זז כלום. בשביל הבן שלי זה ממש עוול משום שכרגע השפה ממש בפריצה אצלו והצוות בגן לא יודע איך לנצל את זה.

נ ג ה 33

New member
ברבורית בוקר טוב!

אני מציעה לך לא להמתין אפילו יום! יש מכונים פרטיים שעובדים עם קופות החולים, שם תוכלו לקבל טיפולי דיבור בעלות של השתתפות עצמית בלבד. חבל על הזמן שלכם ושל הילד. במקביל, כשתימצא קלינאית לגן, הרווח יהיה כפול.

נונינה

New member
קלינאיות תקשורת הן ממד נדירות

וגם בגן של בני לא היתה קלינאית במשך חודשים ארוכים. ממש מרגיז אבל האמת היא שהן כל כך מעטות שלגנים לפעמים פשוט אין פתרון....

nama11

New member
קלינאית תקשורת

ומה דעתכם על גן שפה ללא קלינאית תקשורת? בני בגן שפה והסבירו לנו שהגננת תעבוד עם כל ילד על השפה, ללא קלינאית תקשורת.

דורי 7

New member
טוב נו אז מה דעתכם....

על כיתת P.D.D בלי קלינאית תקשורת , ככה זה היה שנה שעברה השנה יש בשעה טובה...

../images/Emo10.gifאני ממש בשוק עכשיו

מכל מה שסיפרתם. ואני לתומי חשבתי שבית ספר חנ"מ בלי פסיכיאטרית זה השיא... פשוט לא יאומן, לא יאומן!

נונינה

New member
השיא ? רוצה עוד סיפורים...

הבן שלי השתלב שנה שעברה בגן רגיל בשכונה לידינו. את הגן "מצא" לנו השירות הפסיכולוגי של עירית תל-אביב. זאת לאחר 3 שנים בגן של חינוך מיוחד ברמת חן. כאשר ראינו שהשילוב אכן מצליח, פנינו כבר במרץ לעיריה על מנת לשריון לו לשנה הבאה מקום קבוע בגן. התשובה של מנהלת מחלקת גני ילדים היתה אוטומטית שלילית !!!! כי הגן מבוקש (הרי הגננת נהדירת ולכן מוכנה לשלב ועושה זאת בכשרון מדהים) ואנחנו לו מהשכונה..... לשמחתי התערב השירות הפסיכולוגי וענין סודר.

galit37

New member
גן ללא קלינאית!!!

שנה שעברה הגן עבד שנה שלימה ללא קלינאית תקשורת בגלל חוסר, ואני לקחתי את הבן שלי לקלינאית באופן פרטי מחוץ לגן, אין ברירה, זה מה יש! אבל מה שכן קופ"ח הכירה בכך שאין קלינאית בגן והשתתפה ב-79 ש"ח כל שבוע טיפול.

Diana M

New member
סידרי עדיפויות בפיזור משאבים.

אני קוראת את מה שאתן כותבות והאבסורדים רוקדים להם ומפזזים. זה לא אמור להיות כך. לצערנו זה קורה. בחינוך המיוחד יש שישה סלים. סל משמעו תקציב. מרבית התיקצוב "הכבד" של החינוך המיוחד יושב במוסדות לחינוך מיוחד על פי דרגת החריגות של אותו מוסד. ילד במוסד (בית ספר/גן) לחינוך מיוחד מתוקצב פי ארבע יותר מאשר ילד בעל צרכים מיוחדים הלומד במסגרת רגילה. תפיסה זו של "מוסדות חינוך מיוחד קודמים תמיד" נכונה גם כאשר משבצים כח אדם. כלומר לא יתכן מצב בו אין קלינאית תקשרות בגן של ילדי פי.די. די אך באותה עיר יש קלינאית תקשורת בגן או בבית ספר רגיל. מרבית המפקחים מקפידים מאוד בנושא זה. אך עדיין שווה תמיד לפנות לפיקוח על החינוך המיוחד ולברר כיצד זה יתכן ומה ההצדקה להפנות ילד לגן כזה אם אינו מקבל את השרותים להם הוא נזקק ועליו להגיע לקופת חולים לשם כך. והרי כל המטרה בגן מסוג כזה היא להעניק את כל הטיפולים הנדרשים בגן. ועדיין, ישנם מצבים בהם פשוט אין כח אדם. למשל בדרום הארץ יש בעיה קשה מאוד של כוחות פארה-רפואיים. פשוט קשה להשיג קלינאיות תקשורת, מרפאות בעיסוק ואחרים. כמעט בכל הארץ יש בעיה של קלינאיות תקשורת. כעת כאשר נפתחה מגמה גם באונטברסיטת חיפה המצב אמור להשתפר. אני מסכימה, גם מצבים מסוג זה הם ברי פתרון, ניתן לעודד הכשרה בתחומים אלא, ניתן לתמרץ אנשים בשכר. יש מה לעשות.

דורי 7

New member
אני חייבת לציין

שאצלנו זו לא היתה בעית תקציב אלא פשוט לא מצאו קלינאית יש מחסור חמור בקלינאיות תקשורת ,והטובות ממש עובדות רק פרטי.

doritmor

New member
זה כן בעיית תקציב

אם היו משלמים להם כמו שצריך, הן היו עובדות בגן. למרות שהעבודה שלהן היא לא סתם עבודה אלא שליחות ממש, כל אחד צריך להתפרנס - הכל שאלה כלכלית של היצע וביקוש. גם בגנים שפתיים שכן יש קלינאית, הקלינאית מגיעה ליומיים בשבוע וכל ילד מקבל בערך חצי שעה. בקופת החולים לא מוכנים לתת החזרים לטיפולים פרטיים שבאים כתגבור וההורים נופלים בין הכסאות (או המשרדים) במקרה הזה.

Diana M

New member
דרוג אחיד בכל מוסד

בעיית תקציב ניתן לומר על כל תחום במערכת החינוך וכנראה בתחומים נוספים הקשורים בשרותים ממלכתיים. קלינאית תקשורת מקבלת שכר על פי המקובל במשרד החינוך ואין זה משנה האם היא עובדת בגן, בית ספר או מרכז טיפולי. דרוג השכר אחיד בכל המוסדות הללו. אמת. ילד המבקר במסגרת של חינוך מיוחד אינו זכאי לטיפולים נוספים במסגרת קופ"ח. (אלא אם כן יש לו ביטוח משלים?, לא בטוחה אך שווה בדיקה) קלינאיות תקשורת הן בעיה ארצית. מאוד יתכן שאם היו משלמים להן על פי חוזים אישיים סכומים חריגים הן היו באות לעבוד במגזר הציבורי. בפועל זה לא קורה.

doritmor

New member
תקציב... תקציב...

בדקתי. הביטוח המשלים כלל לא קשור לעניין. בכל מקרה לא מחזירים . צריך לבקש ושוב לבקש, לשלוח מכתבים, לקיים פגישות ונראה.. אנחנו מחכים אולי כן יאשרו לנו משהו ... ונכון, התכוונתי שישלמו לקלינאיות לפי חוזה אישי, לפחות לשנים האלו שהן כל כך קשות (עד שיוכשרו מספיק קלינאיות) וכך אולי תפתר הבעיה.

למעלה