כמה דברים(מעניין כמה פעמים נתתי את הטייטל הזה
|להשוות בין ההופעה של טורי להופעה של רג'ינה זה כמו להשוות בין פיל לנקרופיל. ותאמינו לי ששכתבתי על זה לא חשבתי על משמעויות טרגיות שקשורות לקריירה. ההופעה של רג'ינה הייתה הופעה של מוזיקאית רגע אחרי הפריצה לרדיו ושני רגעים אחרי הפריצה האמיתית לעולם המושגים האלטרנטיבי הרחב(הלו?אפשר בכלל לקנות את האלבומים מלפני סובייט קיטש איפושהו?).למרות שהיה לה בידיים להיט רדיו ענק , היא באמת הייתה מקסימה(נו,תנו לי להניח שזה קשור אליה) והמחיר היה שווה לכל נפש.בניגוד לאיזו להקה אחת שלמרות שלא היה שום שינוי משמעותי בסטטוס הנגישות שלהם לקהל הרחב או מקומה בהיכל התהילה של המוזיקן(אפילו אלבום ב4AD כבר היה להם אז,לפני ההופעה הראשונה, לא שהיום זה כזה מדד) ואחרי שהבריזו מהופעה בגלל איזו מלחמה פעוטה או שתיים,כמעט הכפילו(או לפחות הוסיפו מספר לא ייאמן של עשרות בשקלים) את המחיר שנה לאחר מכ.להופעה הזו ,גבירותיי ורבותיי,לא באתי.יש גבול לכל תעלול ולא משנה מה קורה בגבול הצפון.למי שלא מבין באיזו להקה אני רק אגיד שהשם שלה זה (קצת)כמו אפריים-והעיניים של הסולנית גיטריסטית קצת כמו של ביורק. עכשיו טורי יקירתי לעומת
זאת,למרות שעברו "רק" 15 שנה מהבכורה שלה(
זאת שמותר לזזכור,לא
זאת)וחלק גדול המאזינים איבדו משהו מיחסים אליה אחרי האלבום השלישי ב96'. ויש לה תשעה אלבומים וזה רק הולך ומתאבד.נכון,היא לעולם לא איבדה את הכישרון, והיא החדירה לא רע לרדיו את הקאבר לstrange little girl מ2001,אבל היא כבר די רחוקה מהשיא. שלא לדבר על הופעתה לא מעט כ"דמויות", ולא כטורי.ועל הפיאות.על הפיאות באמת לא נדבר.בקיצור,זו הייתה די הופעת-קהל-שבוי-כולל-קרן-פלס(בקהל). ואנחנו,הקהל השבוי ,באנו,באנו כמו גדולים. באנו בהמונים.חלקנו גם בא למפגש המעריצים כמה שעות מאוד טובות קודם וחיבק אותה עד שהיא נזכרה בטראומות עבר מפורסמות(אה,זו רק אני).ואחר כך הצפנו את איזור הפארק במשך שעות,חולקים את אהבתנו המשותפת ואת עצמנו בתיאבון ובסבלנות אין קץ .היי-אני נזכרת,היה שם מישהו עם האלבום הבדואי של ביורק,מקורי.השגתי כרטיס די באיחור. כבר לא היו כרטיסים ל"מקדימה".ניסיתי וניסיתי לרכוש באינטרנט כרטיס לשורה מוקדמת יותר ולא הצלחתי.אחרים הקדימו אותי.איפה זה ומה שקרה עם ביורק?שנים שאני אוהבת את טורי ואת ביורק ולא חשבתי שיהיה כזה הבדל מהותי בקהל שלהן בארץ;מה גם שביורק תמיד הייתה יותר מחובקת ע"י התקשורת הישראלית וגם כשלא הייתה מחובקת,הייתה מדוברת יותר. שלא לדבר על זה שהMTV האירופי לא רואה את טורי ממטר ושולח אותה לגלות בשדות הויאגרה של VH1,אבל מי לא מכיר את It's oh so quiet? אחרי הכל,יש להן כ"כ הרבה מעריצים משותפים. לכל הרוחות,שמעתי על טורי לראשונה בקבוצה משותפת שלה ושל ביורק באייסקיו.אנחנו באמת כאלה שונים?כ"כ שונים שזה יהווה גורם בכך כשהכרטיסים לטורי ייחטפו חודש מראש,והמעריצים של ביורק יחכו לראות אם מדובר באמת עד שבסוף זו לא תהיה אמת וההופעה של ביורק תחרב בעוד טורי שובעת מגדים?
). אני לא אהיה האצבע המאשימה,חלילה-אני איחרתי לקנות לשתיהן.יש לי תירוצים מן המוכן,כמובן. [ כל
זאת בהנחה שאתה *לא* מתכוון להופעה הסגורה לעיתונות של טורי בסוזן דלל בצמוד ללהיט הרדיו הראשון שלה-קרוספיי,השיר היחיד שלה שאפשר לתפוס מדי פעם רגולרי בגלגל"צ(מצד שני,ביורק כמעט אף פעם לא שם ויהי מה),אבל לפני האלבום הראשון.] באשר לבלונדי ,"שאבד עליהם הכלח שנה אחרי שנולדו", שנינות זה טוב ויפה
אבל במקרה הנ"ל ,ואני באמת לא רוצה להיות קטנונית,אין לה קשר למציאות.לבלונדי היה להיט רדיו ענק ב99 ', 23 שנה אחריי היווסדם. דבר שכמעט אין לראותו.מילא בסולו,אבל בלהקות רוק מהסבנטיז-די יוק. אני מאמינה שיש להם קהל ,בהחלט יש להם, ושבחרו במקום לא מתאים בעבורו,אבל כן מתאים ללהקה הזו באופייה של הלהקה והופעתיה בחו"ל ,והכל מכוונות טובות. לא יודעת על ההופעה הזו יותר מדיי,אז אני לא אפתח את הפה יותר מדיי.השאלה היא כמובן אם אתה טוען שבלונדי ומוריסי לא היו צריכים להופיע בכלל,או שההתאמה נעשתה בצורה גרועה.אני הייתי אתמול בהופעה של מוריסי והיו שם לפחות 4500 איש(אומנם חלק מרגיז מהם וביניהם חבריי קיבל כרטיסים במיטב המבצעים וההנחות)והרבה הרבה מאוד אהבה.אומנם חלק גדול ממנה הייתה של מוריסי לעצמו,אבל עדיין
, הייתה הופעה מוצדקת לחלוטין.בקיצור,לפי דעתי ה"בעבר "הזה די מתאים ללפני שנה, וכמה שעיתונים ינסו לומר לי שהמצב גרוע והכל פיאסקו ושוברים את הכלים ולא משחקים-אני לא אשכח את דוונדרה באנהרט ורג'ינה ספקטור, שני אמנים לגמרי רלוונטיים ומדוברים (בעולם האלטרנטיבי מחוץ לשכפולי הפוסט פוסט פאנק של MTV2)ובפיק קריירתם ,שנתנו כאן כל אחד שתי הופעות מקסימות וצפופות(בהחלט היה אפשר להעלות אותן ליגה לדעתי)שזכו לאחלה שיווק וסיקור ממש לא מזמן וכן,גם הקיץ הזה לא היה כזה פיאסקו.אנשים ראו כאן את גיבורי ילדותם,לכל הרוחות.מוריסי בא,לכל הרוחות.מצידי שיופיע בלובי של בזק ראשל"צ(ליד הגשר). אז היה תכנון קצת פחות טוב מבשנתיים האחרונות שהיו בהן לא מעט הופעות מדוברות ומתוקותקות(ניין אינץ' ניילס מישהו?אם אתה קורא מישהו אז תדע שאני לא באתי בנסיבות אולטרה מצערות.) באשר להופעה של ביורק,די לרגשי נחיתות, מגיע לנו ביורק חמימה לחורף, הכל היה נורא לא ברור ,לכל הרוחות,טענו מספיק על גבי הפורום הזה שאולי ביורק עצמה בכלל לא ידעה מההופעה הזו. ובברידרז(אם יהיה כסף?)ננוחם.