בוטנים מקורמלים לשבת!

Anna begins cc

New member
בוטנים מקורמלים לשבת!

הבטחות צריך לקיים, ולכן- לכבוד שבת (בחיי שרציתי להעלות את הפוסט הזה בחמישי בלילה..)
בוטנים מקורמלים!

אני חובבת גדולה של נשנושי קטנים כאלה (ציינתי זאת בעבר) וזה מבחינתי נשנוש אולטימטיבי,
לצערי הרב- אותו אולטימטיבי עולה במחיר של כליה וחצי כשבאים לרכוש אותו בחנות הפיצוחים הקרובה למקום מגוריכם,
ומה הסיבה, בעצם?.. אין לי מושג. לוקחים את אותו בוטן פשוט, מוסיפים לו 2 מרכיבים בלבד, סוכר ומים, וגובים 5 שקלים יותר על כל 100 ג'.. שוד לאור יום, אני אומרת!

אז הנה מתכון להכנת בוטנים מסוכרים (באמת שזה יעבוד לכם ממש עם כל אגוז, קשיו מקורמל הוא החביב עליי ביותר)
שאפשר לשמור בפריזר למשך לא מעט זמן, ולהגיש כשבאים חברים או כשרואים סרט.. נורא כיף.

לוקחים סיר עם תחתית עבה ומניחים על האש (אש קטנה!)
שמים בסיר 2 כוסות של בוטנים עם קליפה
כוס סוכר
חצי כוס מים
מערבבים מעט עד שהמים והסוכר מכסים את כל הבוטנים
ומפסיקים לערבב.
עומדים ליד הסיר, לא מפסיקים להשגיח, אבל לא מערבבים,
עד שמתחילות להווצר בועות לבנות,
מערבבים שוב בעדינות.
ממשיכים להשגיח על הסיר, נותנים לנוזלים להתאדות
לא לפחד!
הבוטנים מתחילים לתפוס צבע לבן, הנוזלים מתייבשים, זה מה שאמור לקרות :)
מגבירים את האש מעט, ומחכים.. (המהדרין עושים הפסקה בשלב הזה ומחלקים את הכמות לשניים. כלומר, מוציאים חצי מהבוטנים החוצה ומקרמלים רק חצי מהכמות בכל פעם)
לאט לאט הסוכר מתחיל לתפוס צבע קרמלי, כשזה קורה- חוזרים לערבב, להזיז את הבוטנים ממקום למקום,
חשוב מאד- לא לתת לסוכר להשרף.. אם הוא נהיה כהה מדי- מיד להנמיך את הלהבה.
קרמל הוא כיפי וטעים כשהוא זהוב עד חום בהיר,
ברגע שהוא מתחיל לתפוס צבע חום כהה מאד או שחור, רחמנא לצלן,
להוריד מיד מהאש- זה כבר מר.

ברגע שכל הבוטנים מצופים בקרמל נחמד חום וקראנצ'י כזה, מוציאים מהסיר היישר על נייר אפייה.
תנו לזה כמה דקות להצטנן,
ואז, בזהירות רבה תפרידו את הבוטנים אחד מהשני, כדי שיהיו אחד אחד ולא מקשת בוטנים מסוכרת.

זהו, מעבירים לקופסה אטומה ומנשנשים בשמחה :)

בהצלחה.
 
את מבינה, אנושקה

פוסטים מהסוג הזה אהובים עלי במיוחד.
אז נכון שהעדרותה של תמונה להמחשה מעט פוגמת
אבל הכל יסולח, ותעיד על כך הציפיה הנבנת בלשון
ככל שגומעים מהשורות.

אגב, מוכנה להתנדב במסירות רבה לחלק האחרון
הפרדת הבוטנים זה מזה. האחד לקופסה, האחר לפה.
גרציה, ענוגה.
 
אני אומרת תעשי שרשור מלא מתכונים

ושרינתי תתטגלן בהודעות נבחרות,
כך נוכל לשמור את זה כולנו.

ולהשמין מנחת
 
למעלה