בויוס דה פיאמנטה

בויוס דה פיאמנטה

שלום לכולם ותודה על המתכונים. אני מחפשת מתכון של בויוס דה פיאמנטה

מפנה את בקשתך

אגב, אלקחי קשור לאחד מעולי הגרדום, הלא כן?

עולם קטן

אנו רואים אותם, עולי הגרדום, כמי שנתנו מעצמם למען תקומתה של ישראל, מעניין כיצד משתקפת דמותו בזכרונה של משפחתך הקרובה.

מרדכי אלקחי מעולי הגרדום - אח של אבי ז"ל

ממשלת ישראל אמצה את משפחות עולי הגרדום והזכרון שלי מילדותי היא ביקורים בכנסת, בולים עם תמונות עולי הגרדום, חנוכת רחובות על שמם וכמובן כל ביום הזיכרון אבי היה מעיר אותנו מוקדם בבוקר עלמנת שנגיע לאוטובוס בת"א ומשם בדרך לצפת לקברות הבנים ובצהרים אזכרה ליד הגרדום בכלא עכו ובשעות הערב ההינו חוזרים למסיבות יום העצמאות. בשבילי מרדכי אלקחי היה גיבור שעזב את ביתו בגיל צעיר למען המולדת. אחותו מזל בכר ואבי ניסים אלקחי סיפרו שאף אחד במשפחה לא ידע מה מעשיו ונודע להם במה עסק כאשר הוא בבית הכלא בדרך לגרדום. לצערי לא זכיתי להכירו.

הרבה חומרים על אלקחי הי"ד

נמצאים במוזיאון המחתרות שבעכו. המוזיאון שוקם, שופץ ויש בו ארכון עם חומרים. אתם מוזמנים. תמיד! לאה

אמת, אך שאלתי הייתה אודות הזיכרון המשפחתי

הזיכרון הלאומי לעומת הזיכרון המשפחתי, זה שנושאים בלב לאורך שנות החיים

מוזיאון אסירי המחתרות בעכו (2)

המוזיאון פתוח כל יום בין השעות 8:30 - 16:00 בימי ו' 08:30 - 13:00 .המוזיאון הוא אחד מהמוזיאונים של משרד הבטחון ואינו פתוח בשבת. בכל שעה שלמה לכשמתהווה קובצה ניתנת לה הדרכה מלאה. אם מבקר מעדיף, שלא לקבל הדרכה הוא מוזמן לסייר באתר לבדו, יש חומרי הסברה שהכנו. לך בוודאי יהיה מעניין, כי יש המון חומרים על אלקחי, שגם אני הייתי שותפה בהכנתם. אם תרצי תוכלי אף לצלם. לבד מכך עבודת הד"ר שלי היא על עצורי ואסירי המחתרות. אם תרצי לשוחח בשמחה! רק כיתבי לי מייל או דרך מסר. את מוזמנת תמיד לבקור, כל טוב, לאה

למעלה