בולוניה והסביבה - המלצות

severino

New member
בולוניה והסביבה - המלצות

אני טס שבוע הבא לשבוע חופשה לבולוניה בטיסה ישירה,
בתכנית לשהות כל השבוע בבולוניה - 3 וחצי ימים כדי לטייל בעיר עצמה ובשאר הימים לצאת לשלושה יעדים ברכבת: פארמה, מודנה ופרארה.
האם 3 וחצי ימים בבולוניה הם די והותר? אפשר לקבל המלצה לאיזה כפר עתיק וציורי קרוב בסביבה? חייב לציין שאני ללא רכב.

תודה,

בולוניה והסביבה

אז ככה:
לבולוניה חייבים יומיים.
הככרות, שני המיגדלים, המוזאונים, הכנסיות
חובה !!!! לעלות גם אם זה עם מונית או עם אוטובוס או חלילה ברגל לכנסיית סאן לוקה הצופה על העיר ממרומי הגבעה שצמדרום לעיר.
מדונה חובה כולל שוק המזון המקורה. מדהים
פארמה חובה כולל הבפטיסטריום, הדאומו, והתאטרון בארמון PILOTTA.
פרארה שווה בהחלט. גם ראוונה, בירת הפסיפסים באיטליה.
כפרים קטנים ששוים ביקורף
DOZZA - עיירת הגראפיטי של האזור
MARANELLO - העיירה שך פרארי כולל המוזאון וכולל אפשרות לנהוג ברכב פרארי אמיתי
הדבר היפה באמת זה להצטרף לסיורים במחלבת פרמזן וביקב של חמץ בלסמיקו ובחווה של פרושוטו - שלושת אלה הם סמלי הגסטרונומיה של חבל אמיליה רומניה שבירתו בולוניה.
גם קורס בישול בבולוניה לא יזיק. זו העיר עם האוכל הכי טוב באיטליה.
ואם תרצה להרחיק קצת יותר אז יש את כל העיירות שקשורות במלחין ורדי (סנט אגתה ובוסטו) ובעיירת הכינורות קרמונה.
עוד מקום אחרון ליסוע אליו במסגרת לינה בולוניה היא המיני מדינה סן מרינו.

יש לך מספיק בשר לטיול של שבוע.
בכל מקרה, רכב היה עושה את כל ההבדל.

נסיעה טובה

למה בעצם? יש כאן כמעט רק ערים

לא הובע רצון לבקר ביותר מכפר אחד או להדרים לאפנינים. כדי לבקר בפרארה, מודנה, ראוונה או פארמה (אפילו ורונה ברכבת מהירה) לא צריך רכב, לדעתי הוא אפילו מהווה חיסרון כי צריך להחנות מחוץ ל-ZTL, בבולוניה קראתי שה-ZTL הוא בין המסובכים ולינה, לכן, מחוץ למרכז ההיסטורי היא פשרה.
אז אני לא רואה את היתרון. רכבת נוחה יותר במקרה הזה, ואקולוגית.

איזה יופי, ברכותיי, העיר האהובה עלי באיטליה

אני מקווה שאתה לן במרכז ההיסטורי, זה ה-דבר. וללא רכב יש לך יתרון גדול שאתה יכול להרשות לעצמך לינה כזאת ללא חשש להיכנס לאזור אסור לתנועה ולחטוף קנס רציני. כל המרכז ההיסטורי סגור כמעט לגמרי למכוניות ותענוג לטייל בו.
אני יכולה גם 7 ימים לבלות בבולוניה בלי לצאת ממנה, תוכל לראות שם מה ואיך וכמה אתה צריך. כמובן, תמיד כדאי לבדוק את אתר משרד התיירות כדי לראות מה יש, הוא נמצא בפיאצה מאג'ורה הנהדרת.
http://www.bolognawelcome.com/en

מהכנסיות, לך לראות את הקומפלקס של סנטו-סטפנו, בפיאצה סנטו סטפנו שהיא מקום מפגש בפני עצמו. לך לראות גם את סמטאות השוק מזרחית לפיאצה מאג'ורה ואת הארקו גי'נזיו והתיאטרון האנטומי שלו. גם החצר מרהיבה. כשאתה שם, נסה להיכנס לכנסיית Santa Maria della Vita כדי לראות את הקבוצה הפיסולית המאוד ייחודית שבה, אם היא ניתנת לצפיה (בשנה שעברה היתה בשיפוץ).

אם אתה צריך המלצות למסעדות שאהבתי בשנה שעברה, בשמחה. גם ג'לטריות. פארק ירוק נהדר מדרום לעיר (מחייב קצת כושר אבל מאוד מתגמל בסוף העליה) הוא Parco di Villa Ghigi, עם נוף לכל האזור ואוויר נפלא.
המוזיאון ההיסטורי נפלא, כך גם הפינקוטקה לאמנות.

בפרארה פשוט לשוטט בסמטאות, להיכנס לקתדרלה ולמוזיאון שלה, לראות מה יש ב-Palazzo dei Diamanti (תמיד יש תערוכה זמנית מרהיבה), להנות מהשקט, מהירוק של פארק מסארי, לך קצת גם על החומה (או שכור אופניים). חוויה נהדרת.

מודנה נהדרת, אתה חייב לנסות להיכנס לדואומו, אני חושבת שסוף סוף סיימו את השיפוץ לפחות החיצוני שלו, השוק המקורה אכן חובה לביקור, מקומי לגמרי. שוב, סמטאות מעניינות.

בפארמה יש מרכז היסטורי מרהיב, אל תחמיץ את התקרות המעוטרות על ידי קורג'ו ופרמיג'נינו, ולא את הבטיסטרו. אם תרצה מסעדה שאהבתי, בשמחה (אבל זה הולך אחורה ל-2011).

מאוד יתכן שאפשר להגיע לדוצה באוטובוס מבולוניה. בהצלחה. מחכה לך טיול נהדר בחבל ארץ שכמעט לא מבקרים בו תיירים.

severino

New member
תודה !

הי אורלנדה,
תודה על ההשקעה מזמנך והפירוט בתגובה,,אני חייב לציין שמרגישים את ההתרגשות וההתלהבות שיש בך מלכתוב על בולוניה.
- אני אכן מתאכסן במרכז בולוניה וזו עוד אחת מהסיבות שאני לא שוכר רכב, כפי שציינת כדי להגיע לערים המרכזיות שהזכרתי אני אשתמש ברכבות, כמובן שהליכה ברגל לא מהווה בעייה.
- אבדוק את ההמלצה על Brisighella, ראוונה כרגע לא בתכנית אבל באיטליה אי אפשר לדעת לאן הגורל ייקח אותך.
.

בחירה מצוינת. אפשר לשאול באיזה מלון? (סקרנות גרידא)

ואכן, יש בישראל קיבעון-רכב, מתוך מחשבה שבכל מקום התחבורה הציבורית גרועה כמו כאן. ולא היא. בולוניה-מודנה-פארמה או בולוניה-פרארה - אלה נסיעות קלות, לא ארוכות, לא יקרות, הגישה לתחנת הרכבת בבולוניה קלה, התחנה משולטת היטב, נמצאת במקום מרכזי, אין שום סיבה לשכור רכב.
רק דע שבפרארה צפויה לך הליכה לא קצרה עד מרכז העיר (שאני לא בטוחה שהיתה שונה אם היית שוכר רכב כי עם רכב זר, לא בטוח שהיית יכול להיכנס לחניה במרכז העיר, אם יש כזאת - זו עיר דלילה מאוד ברכב).

בראוונה הייתי לראשונה ולאחרונה עד כה, ב-2006. התרשמתי מהפסיפסים אך לא התרגשתי, חוץ מאשר בבזיליקה, שמה שיש לראות שם מרגש באמת. אבל אני כן חושבת לתת למקום צ'אנס נוסף וללמוד את הנושא לעומק - גם העיר חמודה בפני עצמה, החלקים שלא הופצצו במלחמה"ע השניה, אלה שקרובים לתחנת הרכבת ושוחזרו בצורה מודרנית לא מאוד יפה - וללון במקום לילה או שניים. בטיול עתידי.

severino

New member
מלון אסטוריה

וכאחד שהולך 40 קמ בשבוע הליכה ברגל לא מפחידה אותי.

קראתי על הפסיפסים בראוונה, אני לא ממש מחובר לפסיפסים עד כדי הקדשת יום שלם לעיירה, מה גם שארצנו התברכה בפספיסים יפים לא פחות בציפורי ובטבריה - וכן, אני יודע שמשפט כזה יכול להצית תבערה אבל זה אני.

תצטרך ללכת, כי המלון במרחק כ-200 מטר מהמקום בו מתחילה העיר

העתיקה, לנתי בשנה שעברה במלון הנחמד דל פורטו שיושב ממש על הגבול עם החלק העתיק, קצת יותר דרומה. זו סביבה מודרנית ולקראת ויה מרקוני מלאה בנייני מגורים גבוהים. אבל היא לא בלתי מעניינת, כפי שהם כותבים באתר, זה במרחק הליכה לממבו וזו דוגמא יפה להפיכה של מפעל סיגריות ישן למוזיאון עכשווי, כולל חצר וגינה יפה בהמשך. מסתבר שהועבר לשם גם מוזיאון מורנדי, על שמו של ג'ורג'ו מורנדי בן בולוניה, שהמוזיאון שמוקדש לו היה פעם בבניין העיריה בפיאצה מג'ורה (בעיני, טעם נרכש, אך לא אמנות שקשה לקלוט).

גם אמנות עכשווית - כמו פסיפסים - מחייבת אצלי הכנה מראש ולא תמיד יש לי חשק.

יהיה לך יופי. ג'לטריה אחת בדרך ממאג'ורה - האהובה עלי - היא ג'אני, Via ,Gianni Montegrappa 11. יש להם גם סניף מתחת לשני המגדלים אבל זה לא אותו הדבר: זה הסניף הראשון, השכונתי, ולשם אני תמיד הולכת. כמובן, יש כמה וכמה מסעדות בסביבתה.
http://www.gelateriagianni.com
כדי להתענג כראוי על הטעם שנקרא Bologna Ride הייתי צריכה לשבת. אני לא יודעת איך החוויה של לקחת סמים אבל...אולי זה דומה.

ולפיצה מהירה, Altero. כל העיר שם והם מוכרים מעין מרצפות קטנות רכות ושמנמנות של פיצה בכל מיני טעמים ואפשר לחבר, כסנדוויץ', פיצה לפיצה. איזה טעם.
http://www.pizzaltero.it
ממש על אינדיפנדנצה, במרכז העיר.

severino

New member
רשמתי !

תודה על ההמלצה, נפח קיבה הוא משאב מוגבל באיטליה וצריך לנצל אותו טוב, מבטיח לדווח איך היה כשאחזור

טוב, אז אני עוד אוסיף 3 מסעדות אהובות משנה שעברה

בייסנו אהובה כבר מ-2010 ולא הכזיבה, בדרך ממאג'ורה ובעיקר מרובע הסטודנטים למלון שלך:
http://www.dalbiassanot.it/Home.htm

בטיבקו מגישה יותר מאכלי ים, שניה מפיאצה מאג'ורה רק חבויה בסמטה:
http://www.battibecco.com

וסקאקו-מאטו (חשבתי מי יודע איזו מילה בדיאלקט זו, מסתבר שזה פשוט...שח-מט) מגישה אוכל דרומי מבזיליקטה, יקר יותר. רחוק קצת, על הגבול הדרום מזרחי של העיר העתיקה אבל כמובן נגיש ברגל. ותמיד יש אוטובוס.
http://www.ristorantescaccomatto.com
כן, כפי שמראה התמונה, מסתבר ששירת אותי השף מריו פרארה, שלא מדבר מילה אנגלית והאיטלקית המדוברת שלי בסיסית, ובכל זאת הסתדרנו היטב.

גגל, השלם, שנה, וכו'...כמו כן, יש בפורום ביקורת מסעדות כמה המלצות של גולש שכבר היה בבולוניה 3 פעמים. כיף יהיה לקרוא חוויותיך.

כן, שכחתי: כפר יפה נגיש ברכבת, שידוע בקולינריה

שלו הוא בריזיגלה, Brisighella. הנסיעה אמנם מחייבת החלפה באמצע ואין הרבה רכבות (בעבר היו יותר, צריך לקחת את הלו"ז המדוייק מאתר trenitalia.com) אבל תוכל להגיע ישר לארוחת צהריים ואחר כך לשוטט למשך כמה שעות.
http://www.brisighella.org/en

severino

New member
סיכום

אז חזרתי מבולוניה והיה פשוט אדיר,
סיכום קצר והערות:
- הטיסה הישירה (ארקיע) הייתה מעולה, התכנון המקורי בתחילת השנה היה לנחות במילנו ומשם ברכבת לבולוניה אבל למזלי נפתח קו ישיר,הופתעתי לראות שהטיסה היתה רק 2/3 מלאה, חשבתי שבתאריכים של אחרי החופש הגדול ומחיר יחסית זול(290) המקומות ייחטפו. טיסת הלוך יצאה בזמן וטיסת החזור יצאה באיחור קל וזניח.
- הגעה לבולוניה - אוטובוס משדה התעופה כל ~15 דקות בעלות של 6 אירו, תחנה ליד המרכז ומשם בהליכה קצרה למלון.
- בולוניה עיר יפהפייה,היה פשוט כיף לשבת בכל מיני נקודות בעיר ופשוט לחיות אותה, לדעתי הקשתות בכל דרך משרות על האדם אווירה רגועה, א"ב של כללי עיצוב.
- ביקורים מחוץ לבולוניה: פראררה, מודנה ופארמה - יפות כולן, הציורים בקתדרלה בפארמה ובמיוחד בכיפה מרהיבים ביופיים.
- קולינרית היה מעולה, הפסטה הטובה ביותר שאכלתי בבולוניה היתה אצל נאלדי (pasta fresca naldi), גם הפסטות והטורטליני שמכינים בשוק המקורה במרכז היו טובים לטעמי, המנה הטובה ביותר היתה בשר בחומץ בלסמי שאכלתי במודנה (da enzo).
- גלידות - ניסיתי כ-3 גלידריות ביום, לדעתי הטובה מכולן היתה הcremeria funivia למרות שבג'אני (עפ"י המלצת אורלנדה) ביקרתי מספר פעמים. יש גם אחת לא רעה שנמצאת מחוץ למרכז בדרך לסן-לוקה.
- הרכבת היתה סה"כ נוחה לשימוש.
זו פעם שישית שלי באיטליה (אני נוסע כל פעם למחוז אחר) ובולוניה היא אחת הערים היפות שראיתי....אני עוד אחזור אליה.
שוב תודה רבה על ההמלצות, שתהיה לכם שנה טובה.

למעלה