איזה יופי, ברכותיי, העיר האהובה עלי באיטליה
אני מקווה שאתה לן במרכז ההיסטורי, זה ה-דבר. וללא רכב יש לך יתרון גדול שאתה יכול להרשות לעצמך לינה כזאת ללא חשש להיכנס לאזור אסור לתנועה ולחטוף קנס רציני. כל המרכז ההיסטורי סגור כמעט לגמרי למכוניות ותענוג לטייל בו.
אני יכולה גם 7 ימים לבלות בבולוניה בלי לצאת ממנה, תוכל לראות שם מה ואיך וכמה אתה צריך. כמובן, תמיד כדאי לבדוק את אתר משרד התיירות כדי לראות מה יש, הוא נמצא בפיאצה מאג'ורה הנהדרת.
http://www.bolognawelcome.com/en
מהכנסיות, לך לראות את הקומפלקס של סנטו-סטפנו, בפיאצה סנטו סטפנו שהיא מקום מפגש בפני עצמו. לך לראות גם את סמטאות השוק מזרחית לפיאצה מאג'ורה ואת הארקו גי'נזיו והתיאטרון האנטומי שלו. גם החצר מרהיבה. כשאתה שם, נסה להיכנס לכנסיית Santa Maria della Vita כדי לראות את הקבוצה הפיסולית המאוד ייחודית שבה, אם היא ניתנת לצפיה (בשנה שעברה היתה בשיפוץ).
אם אתה צריך המלצות למסעדות שאהבתי בשנה שעברה, בשמחה. גם ג'לטריות. פארק ירוק נהדר מדרום לעיר (מחייב קצת כושר אבל מאוד מתגמל בסוף העליה) הוא Parco di Villa Ghigi, עם נוף לכל האזור ואוויר נפלא.
המוזיאון ההיסטורי נפלא, כך גם הפינקוטקה לאמנות.
בפרארה פשוט לשוטט בסמטאות, להיכנס לקתדרלה ולמוזיאון שלה, לראות מה יש ב-Palazzo dei Diamanti (תמיד יש תערוכה זמנית מרהיבה), להנות מהשקט, מהירוק של פארק מסארי, לך קצת גם על החומה (או שכור אופניים). חוויה נהדרת.
מודנה נהדרת, אתה חייב לנסות להיכנס לדואומו, אני חושבת שסוף סוף סיימו את השיפוץ לפחות החיצוני שלו, השוק המקורה אכן חובה לביקור, מקומי לגמרי. שוב, סמטאות מעניינות.
בפארמה יש מרכז היסטורי מרהיב, אל תחמיץ את התקרות המעוטרות על ידי קורג'ו ופרמיג'נינו, ולא את הבטיסטרו. אם תרצה מסעדה שאהבתי, בשמחה (אבל זה הולך אחורה ל-2011).
מאוד יתכן שאפשר להגיע לדוצה באוטובוס מבולוניה. בהצלחה. מחכה לך טיול נהדר בחבל ארץ שכמעט לא מבקרים בו תיירים.