בולמים קשים - כאבי גב

• פותח הנושא dptnl
  • פורסם בתאריך

dptnl

New member
בולמים קשים - כאבי גב ../images/Emo53.gif

אז סוף סוף החחלפתי את האופנוע שלי בקטנוע אני מרוצה ממנו עד הגג (פג'ו speedake - נראה כמו הבקסי) תאוצה מעולה,תאוטה טובה, ומהירות סופית יפה בהחלט (כמעט 90 ראיתי היום על המד מהירות, אמנם אופטימים אבל אני מאמין שהוא נסע 85 אמיתיים) רק בעיה אחת ... הבולמים,מסוג שואה (עם קובוץ,אפשר גם בלי...) פשוט קשים מדי,יותר מדי.אני לא יכול להרשות לגב שלי להמשיך ככה, כל זעזוע בכביש עובר ישר לגב שלי, וכבר היום ברכיבה הרגשתי קצת כאבים בגב. השאלה שלי היא ... מה עושים? אני מעריך שהבולמים לא גמורים אחרת אם היו אמורים לעשות את הפעולה ההפוכה אז מזה יכול להיות? ייתכן שיש פשוט לחץ אויר גבוה מדי בצמיגים? איך גורמים לבולמים להיות רכים יותר? כמה עבודה אצל מכונאי אמורה לעלות? הגב שלי כואב ...

בדוק אם ניתן לכוונן עומס קפיץ.

לחץ אויר נמוך יותר יעזור אולי במעט - בגבולות הסביר והבטיחותי. אם כל זה לא יעזור - לדעתי אין ברירה אלא לחפש בולם חליפי אם יש חיה כזאת. קשה לי להאמין שניתן לשחק בקרבי בולם קטנוע - הם חד-פעמיים בד"כ.

dptnl

New member
דרך אגב

אני רואה על שני הבולמים מריחות של שמן זה בטוח מעיד על כך שהם גמורים?

טלסקופים קדמיים אין בעיה לסדר

ולרכך ע"י החלפת השמן לצמיג פחות, ברר במוסך. הצעתי להחלפת בולם התיחסה לאחורי - שם תמצא לרוב יחידה סגורה.

ixmix

New member
דווקא הפוך של שואה בעייתי.

הבנתי כי ישנה בעיה לסדר את מחזירי השמן בטלסקופ ההפוך של הטייפון, והתיקון הוא דחיפת גריז במקום שמן והחזרת מחזירי השמן או החלפת כל הבולם. כך לפחות מסרו לי בזמנו במוסך תל אביבי בעל שם.

עוד אופצייה...הישיבה שלך לא נכונה

וגורמת לזה שכל הזעזועים יעברו לגב. קצת קשה לי להסביר איך בדיוק צריך לשבת(ואני גם לא מומחה גדול)אבל קימור קל של הגב התחתון(אתה בעצם דוחף את האגן למעלה וקדימה מעט)משפר מאד את נוחות הנסיעה. אולי הכריש(או מישהו אחר שמבין על מה אני מדבר...) יוכל להסביר את זה במילים קצת יותר טוב ואם תגיע לאיזה מפגש אני אוכל להראות לך במגבלות הידע שלי...

yaircccc

New member
../images/Emo91.gifהרב צודק

לפני שרצים לבדוק את המיתלים קודם כל משפרים את צורת הישיבה. סבלתי בכאבי גב בגב תחתון בנסיעות ארוכות (דינק 150). אך לאחר ששינתי את צורת הישיבה הכאבים נעלמו. היום אני מניח את רגלי קרוב למושב. ואני מייצב טיפה את הגב התחתון. לדעתי שיפור מיידי מובטח. אגב. בנסיעות קצרות עדיין אני מניח את רגליי גבוהה כפי יכולתי, פשוט אני אוהב את הרגשת הסתלבט הכרוכה בכך.

למעלה