בולן הפסיד בקרב הראשון!

PRINCER

New member
בולן הפסיד בקרב הראשון!

גולן פולק בין 22 הראשונים!

ככל הנראה מפנה מקום לטומי ארשנסקי... יכול להיות שהועד האולימפי יקל על 3 ספורטאים בג'ודו כך שמשלחת הג'ודו תהיה הגדולה בהסטוריה?

usr

New member
לא מדויק

באתונה היו
אריק זאבי , גל יקותיאל , יואל רזבוזוב , אודי וקס ומיכל פיינבלט

PRINCER

New member
צודק. שכחתי את מיכל...

אולי בריו ישבר השיא (שלזינגר/ג'רבי, ארשנסקי, פולק, סוסו, ששון, שחר לוי ועמרי קניון עשויים להיות שם על פי הישגי השנה האחרונה. ויש עוד כמה כשרונות בגילאים הצעירים - לי קוכמן, אלכס רסקופין, בר פרין).

usr

New member
בגברים הייתי מוסיף

אסף חן - 81 ק"ג , ב73 את שגיא מוקי

ב 90 ק"ג יש את אלון ששון (אולי) ופיטר פלציק.

אצל הבנות אני לא רואה כרגע כוכבת בהתהוות.

BentzWatchJudo

New member
כל מה שאתה מוכן לספר...

בעיקר בכל הקשור לרקע שלך בג'ודו ואיך אתה קשור לענף.

PRINCER

New member
נראה שבגברים אפשר להרכיב נבחרת

60 ק"ג: ארשנסקי
66 ק"ג: פולק (ובקרוב רסקופין אולי יתן פייט)
73 ק"ג: פללשוילי (מוקי)
81 ק"ג: אסף חן
90 ק"ג: אלון ששון, פיטר פלצ'יק (ואולי בעוד שנתיים-שלוש לי קוכמן)
100 ק"ג: לאחר הפרישה של אריק יווצר חור. אולי ממיסטבלוב הצעיר יגיע להישגים לאחר ההצלחות בגיל הקדטים או לי קוכמן אם יעלה משקל.
100+ ק"ג: אורי ששון

וממש כיף לראות שכולם צעירים. מצד שני זה קצת עצוב כי זה מציג את החור שנוצר בין אריק, גל יקותיאל, רזבוזוב ואודי וקס לבין הדור הנוכחי.

usr

New member
בשנת 2005 ישראל זכתה באליפות אירופה לקבוצות

אריק לא השתתף.

האמת היא שחל שינוי גדול מאז החילופים באיגוד. הרבה יותר ספורטאים מקבלים הזדמנות , ומכאן התוצאות.

יצא לי להכיר בנסיבות של מפגש לוחמים

עם הספורטאי שאול סמדג'ה, מדובר בחלוץ ג'ודו ישראלי כמו יעל ארד.

לדעתי עצם הנוכחות שלו היא בעלת משמעות רבה.

usr

New member
אתה מתכוון לאורן סמדג'ה

אכן כן - בשיאו הוא היה פנומן , לא פחות מאריק.
באולימפיאדת ברצלונה סך כל הקרבות שלו היה בערך 5 דקות.

אם אתם מתעניינים תצפו בקרב גמר שלו באליפת העולם ב 1995 נגד קוגה , אחד הג'ודאים הגדולים בהסטוריה.

במקרה לפני מספר שנים התאמנתי באנגליה ושם עדיין שאלו אותי עליו.

כן, כמובן אורן- "שאול" קפץ

בגלל שמו של שוער הכדורגל.

למעשה הביצועים של אורן בברצלונה לדעתי האישית עולים באופן ברור על אלה של זאבי באתונה.
כמובן שזאבי התברך בקריירה ארוכה ומכאן לחשיפה והפכיתו המוצדקת לאייקון ישראלי.

בכל מקרה אורן הוא אישיות יוצאת דופן שגדל בעיר מרוחקת קטנה, והפך לאישות ספורט שמקרינה מעצמה בימים אלה גם על רוב הספורטאים בנבחרת.

PRINCER

New member
אני יודע

אז יואל רזבוזוב היה בגדולתו, אדריאן קורדון היה למיטב זכרוני מדליסט ארד באליפות אירופה וגם גל יקותיאל היה מהטובים במשקל שלו. לפי מה שאני זוכר, איתם בנבחרת היו צבי שפרן, אבישר שיינמן(או גיא וסרדם?) ורוסטיק ליס שהבטיח המון ולדעתי פרש אחרי שלא הגיע לבייג'ין. מי היה הישראלי ב90-? אלון ששון?

usr

New member
כן - אלון ששון היה ב 90

גל גם זכה במקום שלישי באליפות אירופה.

ראשית, צריך לגשת לטבלה פיסית

ולבדוק האם ארשינסקי הוא בין 2 האירופאים הבכירים למשקלו מתחת ל 22 הראשונים(בכפוף לשיטה המוכרת).

אם כן, תעלה השאלה האם היחידה לספורט הישגי תנפק ל 3 ספורטאים שונים, שהם מתחת לקריטריון הישראלי מאותו ענף כרטיס. באולימפיאדה הקודמת דיון כזה אפילו לא היה עולה על הפרק מאחר שהוא שובר במידהמסוימת את הרעיון שעומד מאחורי הקריטריון הישראלי, שהמנהלים עצמם קבעו.

אבל לאור ההעלמות של סייפים, לוחמי טוואקנדו או אפילו גורמים מדרבנים כמו אנדיוני שכנראה לא יגיעו לאולימפידה האפשרות הזו ריאלית.

PRINCER

New member
גם באולימפיאדה הקודמת היו הקלות

צעירים - היו, כך שלפולק וארשנסקי היה סיכוי גם אם הסגל האולימפי היה גדול יותר.

ובנוגע לסוסו - עשו הקלות גם לספורטאים שלא היה להם קריטריון אבל היה להם הישג משמעותי. לדוגמא - תום בארי.

שים לב למה שכתבתי

היו הקלות באופן מבוזר לענפים שונים.

האפשרות שמאותו ענף ספורט 3 ספורטאים חסרי תקנון ישראלי יעלו, אפילו לא עלתה על הפרק דאז.

אבל היום זה היום, כפי שהוסברו הנסיבות.

נראה שגם היו"ר מכוון לממכסה של 35-36 ספורטאים בסך הכל שתצא ואז ב 10 ביוני יעשו את החשבון הסופי.

PRINCER

New member
באופן כללי אתה צודק

אגב את החשבון הסופי בנוגע לג'ודו יצטרכו לעשות לפני סוף מאי. עד אז חייבים להחזיר תשובות לIJF בנוגע לניצול הכרטיסים.

לגבי ארשנסקי - אם הוא היה מפסיד בקרב הראשון אולי באמת הייתי מבין אם לא היו שולחים אותו. אבל טומי ניצח בשנה האחרונה הרבה מאוד ספורטאים שיהיו בלונדון וגם בקרב הראשון באליפות הזו הוא ניצח מישהו שיהיה בלונדון. הוא הביא מדליה בכל תחרות גביע העולם שהוא השתתף בה חוץ מאחת(!) ולא הצליח רק בתחרויות גדולות יותר - גרנד פרי בבריטניה, סין והולנד (תחרות הבוגרים הראשונה שלו) וגרנד סלאם ביפן. כספורטאי צעיר מגיע לו לנסוע ללונדון!

למעלה