בולע טונות של אוויר

בולע טונות של אוויר

התינוק שלי בן חודשיים וינק מצויין עד לאחרונה, אני יודעת שתנוחת ההנקה שלי נכונה ועם זאת הוא בולע המון המון אוויר ונשנק תוך כדי ההנקה...למה זה קורה ואיך אני יכולה להפסיק את התופעה המעצבנת הזאת? אני מנסה להוציא לו גרפסים תוך כדי וזה לא תמיד עובד...לעוד מישהי זה קרה?
 
בליעת אוויר בהנקה

הי,
יש כמה דברים שאת צריכה לנסות לשים לב:
1. האם במהלך ההנקה את רואה שחלב נשפך מצידי הפה, שהוא צריך להתנתק ולהתחבר מחדש, שהוא משתנק במהלך ההנקה (קולות של טובע), מחליק מהפיטמה? האם זה קורה רק בתחילת ההנקה או לאורך כל ההנקה?
אם כן ייתכן ומדובר בתפוקת חלב מוגברת או ברפלקס שחרור מוגבר של החלב ואז יש צורך לעשות שינויים קלים בניהול ההנקה בכדי להקל עליו.
2. האם יש הנקות בהן הוא כן יונק בנינוחות? מתי זה קורה במהלך היום? מה פרק הזמן בין ההנקות שבהן הוא יותר נינוח?
לפעמים יש מצבים שהאם מתרגמת את ההתנהגות של התינוק כרעב ובעצם הוא זקוק למשהו אחר ואז ההתנהגות על השד יכולה להיות חסרת מנוחה. מצב של האכלת יתר.
בגדול אם עד גיל חודשיים ההנקה הייתה תקינה יש פחות מקום לחשוב על מבנה אנטומי של פה התינוק, לשון קשורה, חיך גבוה אלו סיבות שכבר היו באות לידי ביטוי ומשפיעות על ההנקה בתקופה מוקדמת יותר.
אם יש לך עוד נתונים שאת רוצה לשתף ושיתנו לי כיוון יותר מדוייק לסיבה, בשמחה.

ליאת ארנון
חג שמח ושנה טובה
 
לגמרי 1

לאורך כל ההנקה (אלא אם אני ממש מרוקנת) הוא די נאבק בכמות החלב שיוצאת...ככל שעובר הזמן והוא גדל הוא לומד להסתדר עם זה יותר טוב, אבל אני שמה לב שזה עדיין מפריע לו. אני משתדלת להשען אחורה ולחבר אותו מעליי כנגד כח הכובד אבל זה הקלה מינורית לבעייה. מה עוד אפשר לעשות? תודה רבה!
 
אני גם משתדלת לא להניק כשאני מלאה

אלא לרוקן קצת בהתחלה וזה עדיין לא עוזר.
 
תפוקת חלב מוגברת

Skate And Destroy, בהמשך לשאלתך..
מצב כפי שאת מתארת נקרא oversupply, מצב בו קיימת חוסר התאמה בכמות או בשטף בו החלב יוצא לבין היכולת של התינוק להישאר מחובר ולהתמודד עם הקצב.
ישנם כמה דרכים להתמודד עם המצב שאת חלקם את כבר מכירה ועושה,חשוב לדעת אין פתרון קסם זה הכל הצעות שנועדו להקל על המצב:
1. שחרור לחץ לפני הארוחה עם ע"י שאיבה קצרה או סחיטה ידנית.
2. הנקה בשליטה של התינוק - תנוחות מוגבהות, שכיבה של האם לאחור כשהתינוק בתנוחה מוגבהת על שד האם.
3. הנקה מצד אחד בכל ארוחה, הרעיון הוא שככל שההנקה תימשך לאורך יותר זמן על שד אחד כך הקצב והעוצמה ילכו ויתמעטו ולתינוק יהיה יותר קל.
בזמן הזה חשוב לרוקן במעט את השד השני כדי לא להגיע למצב של מלאות/גודש עד הארוחה הבא.
4. block nursing - מספר הנקות מאותו השד לאורך היום, בלי להגביל או לרווח את הארוחות, את הצד השני לשאוב להקלה ולא לריקון מלא (המלאות היחסית תודיע למערכת להפחית את כמות תפוקת החלב).
5. שימוש בקומפרסים קפואים לאחר ההנקה בכדי לעקב במעט את הייצור של החלב לקראת ההנקה הבאה. את יכולה לקחת פדים או חיתול בד להרטיב ולהקפיא ולהניח על השד.
לרוב ייצור החלב של האם יילך ויתווסת עם צורכי התינוק.
חשוב לדעת את כל ההמלצות צריך לבצע בזהירות יחסית בכדי להימנע ממצב בו תפוקת החלב תפחת בצורה שאינה רצוייה.
תנסי את ההמלצות, תראי אם זה אכן מביא לידי הקלה.
במידה ותזדקקי לעוד ייעוץ והדרכה אשמח לענות.
ליאת ארנון
 
למעלה