בומביי - אלנבי

בומביי - אלנבי

לאחרונה שואלים כאן הרבה על מסעדות הודיות טובות אז חשבתי שתהיה תועלת בדיווח - גם אם אין בו בשורות גדולות:)
אני מאד אוהבת אוכל הודי וגם בוגרת כמה חודשים טובים של טיול במדינה כך שאני שותפה לכמיהה לאוכל הודי טוב ותמיד מתפלצת כשאני מתבקשת לשלם מה שהיה קונה לי שבוע של אוכל בהודו על חיקוי חיוור.

מכל מקום, בסלאם בומבי משלמים 38 ש"ח על מנה צמחונית או 44 על בשרית. שתיה קלה מהמקרר ב- 8 ש"ח.

המקום קטן פשוט והומה עובדים מהאזור. את האוכל מזמינים ולוקחים (יחד עם הסכום ומפיות) מהקופה. במחיר הנ"ל מקבלים צלחת עם אורז צהוב, ומכל התבשילים המוצעים באותו היום. אתמול בגזרה הבשרית היו שני סוגים של עוף - טנדורי וקארי. בשני התבשילים העוף היה מעט יבש, והתיבול טיפה פשוט וחסר את הגוונים שיש לתבשילים מהסוג הזה בהודו.

המנות הצמחוניות היו מעט יותר מוצלחות, למרות שרובן היו ורסיה כלשהי של קארי ירקות - עם חומוס/אפונה/קישואים וכיו"ב, ולא היו מנות דגל כמו פלאק פניר או מלאי קופטה ובטח לא את מנות האורז המתוחכמות יותר. יוצאת דופן הייתה כרובית בקוקוס שהייתה מעניינת יותר. היו גם שני סוגים של תבשיל עדשים, אם כי גם כאן, העדשים החומות שלרגע קיוויתי שיהיו אותן דל מקהני זכור לטוב מהודו היו נחמדות אך לא מעבר.

האוכל לא חריף כמעט בכלל לחוששים, ובסופו של דבר היה לנו טעים ונעים. לא כמו בהודו ולא קרוב לכך, אבל כן עם טעמים מוצלחים ותבלינים אהובים ומספיק מזכיר את המקור בשביל ליהנות.

נשמע מקום רע

כל הפסקה הייתי משוכנעת שלא אהבתם לכן בסיכום כשאמרת שבסופו של דבר היה טעים ונעים הייתי מופתעת.

אנסה לחדד:

בזיכרון שלי האוכל ההודי הוא המופלא ביותר שיש. בינתים לא הצלחתי למצוא נסעדה שתשתווה ותמיד כשאשפוט מקום על דרך ההשוואה להודו הוא ישמע רע. אבל בסופו של דבר, אם באים בציפיות הנכונות, למסעדה מהסוג הזה, שהיא כמעט מזנון ולא ממש מסעדה - אז אפשר בהחלט ליהנות.

בטח כשמדובר באוכל הרבה יותר זול מהמנות המוגשות בהודיות היקרות ולא פחות טעימות.

מקבלת את ההערה האחרונה

אבל קשה לי להסכים עם "הכל סבבה כי באנו עם ציפיות ברצפה"
אוכל הודי בשבילי הוא אוכל נהדר, עשיר, מתובל, טעמים חזקים, צבעוני וכייפי. יצא לי להזמין צהריים מאינדירה ומטנדורי ושניהם איכזבו וסיפקו אוכל שיבייש בית תמחוי בתפלותו. כשאכלתי בערב באותן מסעדות, המצב היה טוב יותר אבל לא מזהיר (50% טעים). זכור לי גם עוד כמה מקומות זולים בתל אביב שניסו להביא אוכל הודי צמחוני (לא זוכרת מה השם...) והיה כשלון חרוץ שלא העזתי לחזור.
שלא לדבר על זה שאי אפשר למצוא מאכלים מאיזורים שונים בהודו (כמו דוסה ואידלי...)
עוד לא ניסיתי את ההודי בבאר שבע שהופיע בטלויזיה.
בנתיים, כשאני רוצה הודי אני מבשלת לבד או מנצלת טיולים לחו"ל בשביל זה.
אם עדיין יש את הקופונים של טנדורי לערב, אולי זה מה ששווה ולדאוג לקחת את המנות הטובות יותר.
לגבי המסעדה המקורית שכתבת - לא השתכנעתי לנסות...

לא ניסיתי לשכנע:)

רק לדווח על החוויה...

אגב - ההודית בבאר שבע גם לא מביאה איתה

בשורות. אני זוכרת שחשבתי שהמנות נטעמות כאילו הכינו אותן עם 1/3 מכמות התבלינים שיש בהן במקור.

התסכול נובע לא ממך כמובן

אלא מהמחסור באוכל הודי בארץ.... כמוך גם אני מאוד אוהבת ומתגעגעת ל"דבר האמיתי". סורי על ההתנפלות :)

אם תלכי מראש עם הידיעה שזו לא מסעדה -

אני בטוחה שתיהני. בכל מקרה זה פתוח רק בצהריים, הם מביאים את האוכל איתם מהבית ולא מבשלים במקום, וכשהסירים נגמרים, סוגרים.
אם זה לא היה באלנבי, הייתי הולכת לשם הרבה יותר.
יש גם לקחת בחשבון שזה מטבח הודי-יהודי.
ואני שותפה לתסכול שלך מהמסעדות ההודיות בארץ. דווקא לפני 20-30 שנה היו כמה מצויינות וזה היה לפני תקופת התרמילאים. על פניו, עכשיו כשכל כך הרבה צעירים נחשפו לאוכל המופלא הזה מפתיע שאף אחד לא מרים את הכפפה.
אם הייתה הודית כמו ההודיות בלונדון - גם זה היה מספק.
אכלתי בחודש שעבר בהודית סינגפורית בקמבודיה וזה היה ממש מעולה. גם בתאילנד מצאתי כמה טובות. זה הדבר הראשון שאני מחפשת בכל מקום שאני מגיעה אליו.

pix37

New member
אני הרבה יותר מתגעגע להודיות האנגליות...

מאשר להודיות שבהודו.
מצד שני הייתי בהודו פעם אחת בלבד ואת רובה ביליתי בהרי הצפון (חבל לאדאק) אשר די מנותק ושונה מהאוכל בדרום העשיר יותר.

1Shir

New member
(מקווה שזה במקום
) לפני שבוע הייתי

בטנדורי בערב - באתי מלאת חששות לנפילה זוועתית ויצאתי ככה -

אכלתי מרק עגבניות, פאלאק פאניר (נראה לי פעם הבאה אני מבקשת בלי גבינה/גבינה בצד
) וצ'יקן טיקה.
דווקא אחרי שיצאתי הרגשתי קצת כבד בבטן, זה תמיד קורה לי אחרי טנדורי... כנראה כי הבטן לא רגילה לחומרים.

באסה, לא ידעתי שיש קופון

puppet

New member
אכלתי לפחות 10 טנדורי צ'יקן בחיים

במסעדות הודיות ובבתים הודיים ואצל חברים הודיים בארה"ב ומה לא, ומעולם לא אכלתי צ'יקן טנדורי שלא היה יבש ופשוט לא טעים. אף פעם לא הבנתי למה ההודים בכלל מבשלים בשיטה הזאת, למען האמת.

ברור שזה לטעמה...הרי כל ביקורת היא

בסופו של דבר היא סובייקטיבית....

האם אכלת שם?...אני מחפשת הודית שיש בה מנות צמחוניות מעניינות...
קצת התבאסתי שאין שם מלאי כופתא ופלאק פניר...
ממש הייתי רוצה לטעות את המנה שהכינו במאסטר שף, הלחם הממולא בגבינה ותפח"א....

אנחנו אכלנו פעם ראשונה טנדורי בהודו

(נדמה לי שב-Karim's) וזה היה מעולה (ועסיסי!)! מאז לא מצאנו משהו כזה, ואנחנו לרוב מסתפקים ב-butter chicken (שאותו מכינים מעולה בהמון מקומות - טנדורי בכלל לא בתפריט של מסעדות הודיות רבות).

למעלה