בומביקס מורי, ואיך שכתבה אחת יכולה להרוס

Vegeterian123

New member
בומביקס מורי, ואיך שכתבה אחת יכולה להרוס

אתמול היינו בבומביקס מורי, (חדשה בקריית אונו, שהתפריט בה הורכב בעזרת סבינה ממשחקי השף), לחגוג יומולדת לאמא, ולבת דודה, באירוע שכלל 10+תינוק
הגענו למסעדה לאחר שהבנו שיש תריאטלון בתל אביב, והדיפולט התמידי הוא תל אביב, ולאחר שקראתי ביקורות (ספק ממומנות) במאקו, על המסעדה שהיא "דרך המשי"
הגענו, התיישבנו, בסה"כ באמת נהנינו, והמנות היו טעימות.
לא תכננו לכתוב ביקורת פה, כי זו בעינינו "עוד מסעדה" ולא חוויה שהיתה מחייבת ביקורת פה, ולכן אין צילומים, ואין רפרנסים לשמות המנות מהתפריט, אז אולי אוכל רק לתאר מה שהזמנו, כדי שבכל זאת תהיה פה ביקורת
הצד שלנו של השולחן התחיל עם לחם נאן הודי עם גבינת פאניר וממרחים, אחלה מנת פתיחה ואפילו הילדון בן השנה נהנה ממנה :)
הוזמנו לראשונות עוד מנת 2 לחמניות באן עוף שהיו מאוד טעימות (היו מתפריט הספיישלים היומי), מנת מרק גוז'גוזה (או שם אחר כלשהו של בוכרה, מרק חומוס עם כיסונים), שדווח כטעים מאוד ובעל טעמים יחודיים,
ודים סאם צמחוני שהוזמן לאישתי, שסה"כ היה דיי רגיל, לא חושב שאפשר לטעות בדים סאם, ולא מאמין שהוכן ביד, אלא אולי מהסוג הקפוא.
לעיקריות (שוב, הכל מהצד שלי של השולחן הארוך), קארי פירות ים, שהיה מעולה חריף במידה, וממש נהנתי לאכול אותו.
עוד הוזמנו לידי אטריות בקארי אדום עם טופו וירקות לאישתי, שנהנתה מהמנה, וגם, החריפות היתה בול לפי הציפייה.
הוזמנו גם פאד תאי עוף שהיה דיי סתמי, וקבבי טלה שהיו ממש טעימים. בצד המרוחק של השולחן היו מנות נוספות, אבל אני לא זוכר ממש תיאור מדוייק...
אוסיף ואציין שאחד הסועדים הזמין בירה, המלצר בדק ואמר שלא נשאר, ואז הזמין מנה עיקרית מהספיישלים, ולאחר בדיקה של המלצר לא היתה גם היא. אותו סועד פיצוי מנה אחרת במקום על חשבון הבית.
בסה"כ המנות היו טעימות, והאוירה הכללית בשולחן (גם בצד המרוחק) היתה חיובית ומהנה.
כמו שאמרתי לא התכוונתי לכתוב ביקורת על המסעדה, אבל בשלב הזה, כשהעיקריות פונו, ניגשה אלינו אחראית המשמרת, ושאלה אם נהנינו, ובדקה אם הכל בסדר, אם השרות היה לטעמינו, ואם הכל תקין.
הסבירה שלפני כמה ימים קיבלו ביקורת מאוד לא מפרגנת http://www.mako.co.il/food-weekend/restaurant-reviews/Article-a9f7e9f81e75551006.htm
שגררה גל ביטולים, ובלאגן שלם במסעדה.
מיד נכנסו לקרא את הביקורת, ודי הזדעזענו.
בקצרה אוכל לתאר את הביקורת כלא עניינית, שכוללת בין השאר לגלוג על השם של המסעדה (השם טופולופומפו יותר טוב? נראה לי שהיא מצליחה "למרות" השם), ועל הרכבת המנות, "גיוון" המנות ה"בעייתי", שכן דרך המשי היא דרך ארוכה וכו כו וכו, אשאיר לכם לקרא ולהתעצבן (או לא...)
בסופו של דבר, הרגענו את אחראית המשמרת שנהנינו נורא, וקיבלנו 2 קינוחים על חשבון הבית, כדי לחגוג את ימי ההולדת עם סוף טוב.
לטעמי, המסעדה מעולה, ואשמח להמליץ עליה, היא מהווה אלטרנטיבה מעולה למסעדה מחוץ לתל אביב (רק אציין שאין לי יד וחצי דבר במסעדה).
אפשר להעלות תהייה האם מסעדה צריכה לקבל "הנחות" על היותה מסעדה מחוץ לטירוף התל אביבי ולהישפט בצורה שונה, או סלחנית, אבל בסה"כ הארוחה היתה טעימה לכל השולחן.
ניסינו אח"כ להבין מאיפה הגיעה ביקורת כ"כ ארסית ונוקבת, וזה נע בין "לובי מסעדות ת"א" ש "רכש" ביקורת ארסית כדי למנוע מסעדות מצליחות ב"פריפריה", והפלגנו לנו בדמיון בין השערות כאלו ואחרות.
בשורה התחתונה, מברכים על מסעדה ברמה כזו מחוץ לתל אביב, ושמחים לחלוק את החוויה הטובה.
 
יש לאחרונה גל מפתיע של ביקורות שבאופן מוזר עסוק בלהתנשא

על הקהל המיועד של המסעדות.
הביקורת על המסעדות מנסה בכל הכוח להתאים את התיאור לעלילה.
מצער מאוד שיש קוראים שאינם מבינים שמשהו מסריח בביקורת וממהרים לבטל.
 

salo22

New member
מוזר שביקורת מקושקשת כזו

של אותו ביצה עלומה, קרוב לוודאי אלוף ישראל בטחינת שכל לפני התייחסות עניינית לאוכל עצמו, יכולה להיות בעלת השפעה כזו על אנשים, עד שיבטלו למסעדה ולא ינסו בעצמם, אם זה נכון, אז פשוט הזוי, אופי של קלקר יש למי שיבטל הזמנה למסעדה בגלל ביקורת כזו, או ביקורת כלשהי, בלי לתת הזדמנות ולנסות (הרי הזמנה כבר יש..).
תודה על השיתוף והביקורת, לא נראה לי שיצא לי להיות באיזור ולאכול שם, אבל היה נחמד לקרוא.
 

Geralt of Rivia

New member
מפתיע אותי שמישהו לוקח את "ביצה עלומה" ברצינות

הביקורות שלו תמיד עוסקות יותר באידאולוגיה שלו עצמו ופחות באוכל.
גם בביקורת הזו, ניכר שהוא הגיע מראש בגישה שלילית כיוון שלא מצא חן בעיניו שהמסעדה לא מתמקדת במטבח מסוג מסוים אלא היא מנסה ללהטט בין מטבחים שונים על דרך המשי. למה? ככה, כי זו המוסכמה הפלצנית השולטת. נכון שככלל אצבע, מסעדה שמתפזרת על יותר מדי סגנונות כנראה לא תהיה טובה במיוחד באף אחד מהם ואין לה זהות מגובשת. אבל לטעון טענה כמו "איך אפשר [...] לבשל אוכל בוכרי, פרסי וסיני, במידה שתהיה ראויה וטובה? התשובה טמונה בשאלה: זה בלתי אפשרי" - זו פשוט שטות. רבים מאתנו כאן הם בשלנים חובבים שמצליחים, הפלא ופלא, לבשל מאכלים ממגוון עדות וארצות בצורה מתקבלת על הדעת בהחלט. למה שאנשים שעוסקים בבישול בצורה מקצועית לא יצליחו?
 

FiReBall

New member
אנחנו היינו לפני כחודש

והביצוע של כל מה שאכלנו היה רשלני.
&nbsp
הערתי ביוזמתי מספר הערות לאחראית המשמרת. מעיון בביקורת של ביצה עלומה, אני רואה שלפחות חלקן לא זכו להתייחסות.
 

erezavn

New member
אכן ביקורת ארסית ולא עניינית

עצבנה אותי עד כדי כך שהגבתי גם בטוקבק. הוא איבד אותי כבר בפסקה הראשונה והחופרת בה הוא ברבר בלי סוף על כמה השם של המסעדה הוא הכי גרוע שאפשר לבחור. נו באמת. זה קשקוש היות והשם ממש לא כזה גרוע ויתרה מזו - יש לו משמעות שמתחברת לקו הקולינרי של המסעדה: פירוש השם הוא המונח המדעי של טוואי המשי, ויש לזה כידוע קשר הדוק לנושא הקולינרי של מנות מדרך המשי.
כנראה שהוא בא עם ג'ננה מהבית על זה שהוא צריך לצאת מגבולות תל אביב ולא סתם - לקרית אונו האפורה. ולא סתם לקרית אונו - לקניון קרית אונו, לא עלינו. ולא פעם אחת כי אם פעמיים. מבקר מסכן.
ובאותו נושא - כתבתי על בומביקס מורי כאן בפורום על ארוחת צהריים שהייתי בה קצת אחרי שהם פתחו. היה די בינוני, אבל מקום בסה"כ נחמד, ובהחלט משדרג את ההיצע הקולינרי של האזור. ודאי לא גרוע כמו שהמבקר העלום טוען.
 

oreldi

New member
אל תנסי להבין את האיש הזה

אני לא יודע מי יותר גרוע- שגיא כהן המרושע או "ביצה עלומה" שהייתי מתאר אותו כנרקיסיסט חולני.
יותר מחצי התוכן שלו אני לא קורא כי זה בכלל לא קשור לביקורת. זה קשור לאלף ואחד דברים אבל לא למסעדה ולביקורת מסעדות. לא יודע איך נותנים לו את הבמה הזו.
אני רק מקווה שאת מה שכן רלוונטי וכן קשור לאוכל, הם יתייחסו וישפרו. מהגישה שלהם כלפייך נראה שהם עושים מאמצים לשפר.
 

galnachum

New member
היינו השבוע ומסכים עם כל מילה


 
למעלה