בקשר לפסטיבל בומבמלה
שלום לכולם. אכן, שאלה מעניינת. אז ככה: אני כבר 3 שנים ברציפות משתתף בפסטיבל (כמעט) רק בגלל "פשוטי העם". מדוע? שם אני מרגיש בנח (יחסית) שם אני לא קשור לאף אחד, לא מחוייב, נהנה עם השקט והחופש, מהאוירה הבדר"כ נפלאה!. יש שם בעיה קטנה של "ערסים" ודומיהם המנסים לפעמים להכנס בקבוצות, לעשות "סיבוב" לפעמים זורקים מילה פה ושם, אך לא מקיימים את כללי השהייה בחוף. לזה מנסים למצוא כל מיני פתרונות, בשנה שעברה בישיבה מוקדמת עם צוות הכפר הוחלט לעמוד בתוקף על נושא העירום במתחם ולא לאפשר לאף אחד ואחת להכנס לבושים כך שההתפשטות תבוצע מיד בכניסה ללא אפשרות טיולים בפנים, וכך כולם ירגישו בנח עם כולם ולא יפריעו זה לזה/לזו. אך כידוע, לא כל מה שרוצים הולך (ואם לא הולך כמו שרוצים - צריך לרצות כמו שהולך) הייתי כחלק מהצוות בשנה שעברה שעמד על כך שכל הנכנסים יתפשטו וברוב המקרים זה הצליח יפה. כך צונזרו ה"ערסים" ושאר ירקות. כיון שיש בעיה קטנה אחת. בדר"כ כשמגיעות בנות שרוצות להכנס, ומסבירים להם על החוף והשהייה בו ושאין להסתובב לבושות בחוף, לפעמים הן מחליטות שלא מתאים להם ויוצאות (וזה בסדר) לפעמים קשה להם מיד להתפשט. לכן היינו מבקשים להכנס ולעמוד בסמוך ולא לשוטט! עד שמתפשטים כיון שלא נעים להסתובב בחוף כאשר אנחנו לבושים בין אנשים עירומים. זה ממש מציק ולא נעים בלשון המעטה. הבעיה עם הבנות היא בתקופת המחזור - בנות אומרות לך "אני במחזור עכשיו ולא נעים לי להוריד הכל" ואז מתפשרים איתם על "טופלס" בלבד, והבנות אחריהן לומדות את ה"טריק" וחלקן מנסות את מזלן בתירוץ הידוע ולפעמים הולך להם. מה קורה אח"כ? באות עוד בנות ואמרות לי למה ההיא לא ערומה? והנה עוד אחת, והנה עוד.... וזה מתחיל להיראות מבחינתי מגעיל כאילו שאני לוחץ עליה. שלא לדבר על הבנים (הצדיקים) שטוענים לקיפוח ולא תמיד אפשר להסביר להם את הבעיה. בשנה שעברה היו עוד 2 מקרים של מטרידנים - אבל הם טופלו בעדינות (בדרך כלל) באופן כללי, אני חוזר משם מלא אנרגיות, מאושר ושמח מהאוירה הכללית ואני חושב לכל מי שמתלבט/ת בעניין הנטוריסטי, לנסות שם בפעם הראשונה. שם קשה לזהות! החברים שלכם מכירים אותכם בלבוש ולא עירומים! ואם תיתפסו שם, אני מניח שגם לצד השני יהיה מאד נחמד. קשה מאד להסביר באמת - אבל אני אישית נהניתי מכל רגע. חבל שאין דבר כזה 5 פעמים בשנה. תבלו ותהנו נ.ב. אם יהיו עוד שאלות אשמח לענות מנסיוני. (אני לא עובד במתחם ולא קשור לצוות ההפקה)