בומב אישי פרווה

בצוש1

New member
בומב אישי פרווה

שלום לכולם.
יש לנו בר מצווה עוד שבוע וחצי ואני מחפשת מתכון לקינוח אישי- יש לי תבניות סיליקון בצורת כיפה.
בזמנו עשיתי את של קרין גורן, ומחפשת משהו אחר, לא מסובך.
אשמח לעזרתכן!
 

בצוש1

New member
אני רואה שאין המלצות, אז אבקש את עזרתכן

בדרך אחרת... אכין איזה מוס שוקולד מריץ ושוקולד. לתחתית- מה הייתן ממליצות? קורנפלקס עם שוקולד? זה ישאר פריך או שיתרכך? ולגבי ציפי הבומב- אני מתכננת להבריש את תבנית הסיליקון בשוקולד ולהקפיא ורק אח"כ למלא. איך אתן חושבות שעלי להכין את הציפוי- גנאש או סתם שוקולד עם מרגרינה? אני צריכה משהו שירד בקלות מהתבנית סיליקון...
אשמח מאד לעזרתכן!!! חרשתי כבר את האינטרנט ועדיין לא מצאתי את הדרך להכין את הבומבים....
 

bali

New member
מנהל
עונה לגבי הציפוי

השאלה היא אם את רוצה ציפוי קשיח שיישבר כשחותכים את הבומב או ציפוי רך יותר.
לציפוי קשיח, שוקולד מומס עם מעט מרגרינה או חמאת קקאו, 5-10 גרם על 100 גרם שוקולד.
לציפוי רך יותר - גנאש 1:1 שוקולד מריר ושמנת מתוקה.

בכל מקרה, עדיף להכין את הבומבים - המוס והתחתית - להקפיא את המוסים, לשחרר אותם קפואים ולהניח על רשת, ואז כשהם קפואים, לשפוך עליהם מלמעלה את הציפוי ולוודא שהכל מכוסה. הציפוי יצא חלק יותר ויפה יותר, בלי סכנה שהוא ידבק לבומב בזמן השחרור שלו.

לגבי תחתית שוקולד וקורנפלקס - לא ניסיתי להשתמש בזה כתחתית. מה שחשוב זה להוסיף לקורנפלקס שוקולד מומס נטו - בלי חמאה/מרגרינה/שמנת מתוקה. ברגע שמוסיפים לשוקולד עוד חומרים, הקורנפלקס יספוג אותם ויאבד מהפריכות.
 
למעלה