בוןקר אור ליום שישי לפני החג

הדסהש1

New member
בוןקר אור ליום שישי לפני החג

הכנות אחרונות...אני רואה אצל שכני תכונה מיוחדת...
אצלינו זה עוד חג..חוץ מליל הסדר...שנהייה אצל הבת...
שתהחחה שבת נהדרת כל כולם...

יוליקה

Member
מנהל
THIS IS MY LAND

אני רוצה רק להזכיר לכם למי יש זכות על הארץ הזאת!!! ממתי "תנאי לשיחות" זה שחרור מחבלים.... זה צריך לבוא כפועל יוצא של השיחות ולא תנאי לקיום שיחות!!! אנחנו לא מקבלים כלום - רק נותנים !! לנו כבר יש מדינה - להם אין והם רוצים אותה...בכל זאת הם לא משלמים כלום כדי לקבל אותה!!! ראו כאן את הקטע מהסרט אקסודוס שנכתב והוסרט לפני הקמת אש"פ לפני מלחמת ששת הימים - THIS IS MY LAND!!!

וזאת הסיבה שבאתי לגור בגלבוע....
קטע הסרט באדיבותו הרבה בעריכתו של פזי.

עמיקם10

New member
אני הולך הרבה יותר רחוק..במאה ה-7 הערבים כבשו

את כל אירופה כולל ספרד תורכיה ויוון וגם את ארץ ישראל. היורשים שלהם שנשארו כאן אחרי הצלבנים שרוקנו את הארץ אלה באים כעת בטענות.
הם בטוחים שליהודים בכלל אין זכויות כאן. אולי מי ששלט כאן הממלוכים והעות'מאנים הבטיחו להם משהו ? אז הם לא העיזו לחשוב בכלל על מדינה. היהודים הגיעו מסוף המאה ה-19 ואחרי כמה עשרות שנים אצל הבריטים התעורר לו עם חדש- ושמו פלשתינאים. הכינוס הראשון שלהם היה ב-1929 בגלל גל העליה הרביעית.
כל מה שעניין אותם היה שלא תהיה עליה. שום מדינה ושום נעליים.ב-48 הם קראו למצרים ולסורים לעזור להם לזרוק אותנו לים. ישראל פשוט טועה בעצם הליכתה למו"מ על הארץ שלנו.

הערבים שכחו את מנהיגיהם

המלך פייסל שהיה נציג הערבים בפני העולם בתחילת המאה העשרים, הצהיר כי גם אם היו פה יהודים פעם, הרי מטבע הדברים שאומה אחת תופסת את מקומה של אומה אחרת וכעת הארץ היא של האומה החדשה, קריא , הערבים.
בדיון באוניברסיטה העברית הובאו הדברים הללו על ידי סטודנט ערבי וכל הסטודנטים הערבים חייכו בהסכמה.

אני קמתי ואמרתי לו שאני מסכים עם דבריו.
כל הסטודנטים הערבים השתוממו והיהודים זעמו.

הסברתי- אם זו דעתו של המלך פייסל, אני מוכן להסכים איתו בלי לעסוק בשאלה זכותו של מי על הארץ הזו.
והפואנטה - דן בן אמוץ צוטט חכמים שאמרו שמי שיש לו אמונה במשהו, שילך איתה עד הסוף.
נו ? - תהו היהודים והערבים כאחד, לא מבינים.

הסיכום- אם מטבע הדברים שאומה אחת עוזבת ואחרת באה במקומה וזו כעת ארצה, הרי הגירת היהודים לארץ ישראל התחילה לפני כ-120 שנה, והיהודים תפסו את מקומם בארץ והקימו מדינה , הרי לפי משנתו של המלך פייסל הערבי, כעת זו המדינה והארץ של היהודים כי זהו טבע הדברים בין האומות.....

דממה שררה באולם, כשכל צד מנסה לעכל את הדברים.

עמיקם10

New member
לא ראיתי את הקטע מאקסודוס

לפי ההפניה-
אז לגבי האניה שניסתה להגיע ב-47..בשם 'יציאת אירופה תש"ז' אם מראים בסרט משהו עתיק- את לא יכולה לבוא בטענות לאףאחד על מה שהיה כאן לאחר יציאתמצרים- ומי שהיה כאן לפני אלפי שנים. שהרי אברהם יצא מחרן..אז יגידו לך תשובי לשם.
הבעיה כעת היא שהערבים נמצאים.כאן בגלל כיבוש ואותנו גם מאשימים בכיבוש. וחברה שלנו מדברת על שליטה בעם אחר. מה שהם רוצים זה את הארץ ואם אפשר גם שליטה עלינו.זה מה שהם ניסו וכנראה מנסים ועלינו למנוע את זה.
לדעתי אין עם מי ואין על מה וגם לא צריך משא ומתן עם עם שמדבר על השמדתנו. ועל מלחמה עד הסוף. לזה הם מחנכים, מאידך אנחנו מחנכים להגנה.
וב-68 כששרו את שיר השלום..אז קצת התנגדו לו אבל זה חלחל ומחלחל..כנראה קצת יותר מדי.

בת אל751

New member
יוליקה כל הכבוד אני מורידה את הכובע בפניך והי

והיום במקרה אני כן חובשת כובע,

זאת הארץ שלנו, אבל ביבי

מוכר אותה למתנחלים ולפלשתינים. למה לשחרר רוצחים? אולי יתחילו לשחרר גם רוצחים יהודים? ולמה לקשר את זה לפולארד? הוא אמור להגיע הנה בקרוב. בשביל מה???

בת אל751

New member
יהודית הקישור לפולרד זה רק תרוץ להאחז בו

כאילו בגללו משחררים את האסירים ,הרי ממילא בלי העיסקה היה יוצא בקרוב לחופשי
לא ידעו איך לצאת וכאילו לרכך את לב אלו שמתנגדים לשחרור האסירים אז תקעו את פולרד כאילו בגללו

יוליקה

Member
מנהל
תודו שזה קטע קסום - תודה לפזי

זה קטע ששכנע אותי לבוא לגור בגלבוע...

והנה הדו שיח שצריך לצטט בכל מו"מ עם הפלשתינאים....

זהו עמק יזרעאל....

לפני 3200 שנה, אז היהודים באו הנה, זה לא היה תמול שלשום...

בספר שופטים...הר תבור... ברק בן כנען נלחם בכנענים, והעמק הזה שוב נהיה
אדמה יהודית...

רציתי רק שתדעי שאני יהודי, וזו היא ארצי!

את עבודת הגמר שלי בקורס מורי דרך

עשיתי על חמישה סיפורים מהתנ"ך באיזור עמק יזרעאל והגלבוע, על שיחזור סיפורי התנ"ך לימים אלו לטיולים ופעילות אחרת.

התרגיל שלי בנושא דבורה ברק וסיסרא, נלקח על ידי צהל לתרגולת של תיזמון
בפרטים שאתה יכול לשלוט עליהם (תנועת הצבא שלך)
ההשפעה לפעולה על אחרים (גרימה לצבא סיסרא לנוע מחרושת גויים לתבור)
ותפיסת מקום של מומחים שמסרבים לשתף פעולה בנושא שאין שליטה עליו (אנשי מזרים [היום חוות נח] שסרבו להודיע לברק מתי יגיע הגשם לעמק).

עמיקם10

New member
2014-מלאו 132 שנה לראשון לציון

|מאות כפרים כשהעיר רמלה היתה בירת החבל. התורכים ואחריהם הבריטים הירשו ליהודים להקים מושבות. רק הפלשתינאים התנגדו מתנגדים ויתנגדו.
ואנחנו לא מפריעים לערביי סכנין ועראבה לבנות בתים.. פריירים ששומעים קולות מאוב..כמו שאול שהלך לידעונית בעין דור.
בעלת האוב מעין דור היא דמות מקראית. שמה ומוצאה של בעלת האוב אינם ידועים. לפי ספר שמואל א', פרק כ"ח, מקום מושבה היה עין דור. עיסוקה, העלאה באוב,
----------------------------------
ולפסח..מה שלא נכנס להגדה..[כי ההגדה חוברה בימי הביניים ולא בזמן המקרא.]
"וְלָאִשָּׁה עֵגֶל-מַרְבֵּק בַּבַּיִת, וַתְּמַהֵר וַתִּזְבָּחֵהוּ; וַתִּקַּח-קֶמַח וַתָּלָשׁ, וַתֹּפֵהוּ מַצּוֹת. כה וַתַּגֵּשׁ לִפְנֵי-שָׁאוּל וְלִפְנֵי עֲבָדָיו, וַיֹּאכֵלוּ";

.

י מ י ת 2

New member
מת רון פונדק. ציוני מסור ואוהב ישראל

לוחם ללא חת למען השלום. חבל על דאבדין.

למעלה