בונזאי זית...

בעז א

New member
בונזאי זית...

יש באפשרותי להשיג שתיל של זית שהושאר באותו עציץ קטן כבר מעל לשנה אך קיבל השקיה רצופה וסדירה לאורך הזמן. כמה דברים שלא הצלחתי להבין דרך הפורום אז אפרט: 1.האם ברגע שהעלים נהיים גדולים לא מאוחר מדי (אני מעריך את גובהו כב 25-30 ס"מ) ? 2.בהנחה שהוא אכן מתאים איך אני מעביר אותו ל"מצב" בונזאי? 3.האם מישהו מכיר נסיונות בגידול תאנה? בתודה מראש לעונים...

elonliberman

New member
זנים מהירי צימוח....

שלום לגבי זנים מהירי צימוח...: מגוון זני פיקוסים - קצב צימוח ועיבוי מהיר, מפתחים שורשי אויר, עמידים לרוב סוגי הפאשלות של המתחילים ונותנים פירות אדומים וקטנים הדס מצוי רגיל וקטן עלים - קצב צימוח מהיר יחסית, עלווה קטנה, פריחה לבנה אשר הופכת לפירות קטנים, מרקם גזע מעניין ומתקלף.- ההדסים רגישים ליובש! רימון ננסי - קצב צימוח מהיר, עלווה קטנה, פריחה אדומה אשר מתפתחת לרימונים קטנים ונשיר. פלפלון דמוי אלה - קצב צימוח ועיבוי מהיר, עלווה גדולה אשר ניתן להקטין, נותן פירות אדומים קטנים.הפלפלון הינו זן עמיד ביותר. פלפלון סיני - קצב צימוח ועיבוי מהיר, עלווה קטנה, נותן פירות אדומים קטנים.הפלפלון הינו זן עמיד ביותר. קאריסה גרין קרפט וקאריסה גרנדי-פלורה - קצב צימוח ועיבוי מהיר,פורח בלבן ונותן פירות אדומים . הקאריסה הינו זן עמיד ביותר. רגלנית אפריקאית - סוקולנט (אוגר מים ברקמות) עמיד ביותר ליובש, רגיש לקור, עלים קטנים מאוד, בעל קצב צימוח ועיבוי מהיר מאוד. בטח שכחתי כמה אבל זה יתן לך מוסג מסויים על זנים המתאימים למתחילים בעלי קצב צימוח מהיר. יש לזכור כי גם הזנים המתאימים למתחילים יכולים ליהיות יצירות ברמה בין-לאומית וזה שהם עמידים או בעלי קצב צימוח מהיר לא עושה אותם פחות מרשימים או מוערכים. שמחתי לעזור חג שמח

סן תאי

New member
זית

בבואך לבחור זית למטרת עיצוב בונסאי השיקול העיקרי צריך להיות מבנה הגזע. בסיס גזע רחב, התחדדות והתפתלות מעניינת בגזע הם המאפיינים שאותם עלייך לחפש. גודל העלים לא חשוב, זה בר תיקון. המעבר ל"מצב" בונסאי הוא תהליך הדרגתי של הכוונת הענפים ויצירת מסת עלווה קטנה וצפופה על מנת לשוות לעץ מראה בוגר ומרשים. בונסאי זו אמנות ואין זו דרך יעילה ללמוד את הטכניקות המעשיות מעל דפי הפורום. אני ממליץ לפנות לאחת ממשתלות הבונסאי או להצטרף לחוג הבונסאי הישראלי. נעשו נסיונות לעצב תאנה כבונסאי, לטעמי גודל העלים בעייתי ולא מאפשר להגיע לפורפורציות טובות.

למעלה