בוניאן את עדיין בסביבה?
סדנא , מעוניינים?

בוניאן את עדיין בסביבה?../images/Emo41.gifסדנא , מעוניינים?

זהו הקוף. [האמצעי] להכין קוף בדיוק כזה יהיה לי מאוד קשה להסביר דרך המחשב. אני אצטרך לבנות אותו שוב ולצלם את כל השלבים. בובת הקוף היא ברמת קושי למבינים ולמי שכבר בנה בובות בעבר. כל בובה אינה חוזרת על עצמה .היא ייחודית. [במקרה של מתחילים, ללמד בובת קוף זה דורש לימוד של אחד על אחד.] אך אשמח להעלות שוב סדנאות אחרות לפי בקשה של בובות ברמה ברורה יותר. אם את מתעקשת על קוף....... אפשר קוף אחר? מבחינת זמן , אני הרבה יותר פנויה מבעבר כך שאוכל לעזור בשמחה. מי מעוניין? נא להעלות בקשות ונבחר בובה לסדנא וירטואלית. חג שמח וטעים דבוש

vapgv

New member
שלום. אני מאוד רוצה סדנא. אולי עכבר?

אני צריכה עכבר קטן וחמוד לשעת סיפור כרגע יש לי עכבר קנוי. יש מתנגדים?

רק עכבר? בשביל זה לא צריך סדנא.../images/Emo8.gif

ברוכה הבאה אלינו. מחכה שאחרים יגיבו ....בכל מצב תקבלי סדנונת לעכברונת.....
דבי

שלום לכול אנ צריכה ציפור וברווז\כבובת כפפה

צריכה את זה לסיפור על סתו. הלכתי לחנות לגני ילדים, שם קניתי פעם בובות כפפה, די פשוטות, שילמתי על זה 22 שח", הלכתי היום הם רוצים על זה \ 40 שח". החלטתי לעשות לבד. עשיתי כלבים שהיו לי קטנים, שמתי מתחת גליל לאצבע ויצא יופי של בובות אצבע. אבל ציפור וברווז אני לא מצליחה .

שחרזדה.......סחטיין על הבלוג. מקסים.

למה המטרה בבובות. בובה בגודל כף היד ?ציפור עם תנועה של בובת כפפה? וברווז?

תודה לך דבי- ותשובה

לילדים בחינוך המיוחד אני מספרת סיפורים עם עזרים ועם בובות. יש לי ספור מקסים על הסתו ואחת הדמויות צריכה להיות ברווז. ובסיפור אחר יש ציפור. שאר הבוות לסיפורים אלה הן בובות כפפהף אפשר גם אצבע וכך אני מראה להם. ובפעם שניה נותנת להם להיות החיות עצמם- מאד נהנים. לפעמים בלי בובות ואז הם החיות, אבל יותר כייף להם עם בובות והמחשה.

אני עובדת בחינוך המיוחד בחוגים העשרה

ולא מופיעה במופע. וכן ציפור שאפשר להלביש על היד ויכולה להניע הכנפיים.

smadarishli

New member
מעונינת ללמוד...

שלום דבי, אני חדשה פה לגמרי, בפורום ובכלל. פתאום באמצע החיים אני מרגישה שהתחום הזה מענין אותי. כשאת כותבת סדנא, למי זה מיועד? ובכלל איך אפשר ללמוד להכין בובות ולעשות מופעים, ככה בקטן, להתחלה. אני מחפשת סדנאות, לטעום ולהתחיל... תודה ממני סמדר

../images/Emo24.gifברוכה הבאה אלינו.

תאטרון בובות משתלב בכל שלב בחיים..... הסדנא היא וירטואלית והיא עבור כל מי שמעוניין לקחת מספריים דבק ולהתחיל ליצור . SO באיזו בובה להתחיל ? עכבר?

smadarishli

New member
עכבר יופי וכל חיה

שהיא נפלא, איזה חומרים צריך ? ואיפה אפשר ללמוד איך להכין הצגה ? אני מכינה באופן אינטואיטיבי וגם מה שראיתי כאן, אבל איך מתקדמים ? תודה ממני סמדר

אני מציעה לך לקחת קורס באחד מבתי הספר לתאטרון

בובות. לא כל מי שמחזיק בובה הוא בובנאי. ישנם שלבים מומלצים שרצוי מאוד לעבור אותם. תכנון ובנייה של בובות תיאטרון- ישנן בובות פשוטות או מתוכננות ....בובות מפוסלות מספוג,עיסת נייר,מנגנונים ועוד.. עיצוב מסיכות מחומרים וטכניקות שונות והפעלה. יופי יש לך בובה
אך מה עם הפעלה??
עלייך ללמוד משחק,קול ותנועה - אלו הם ה"כלים" להפעלת תאטרון בובות
בובה מדברת אל בובה בובה רצה בובה יושבת בובה נושמת האנשת בובה ובניית זהות ושפה בובה מדברת אל הקהל- מבט העיניים המפעיל והבובה ....................קשר מיוחד . [כשאני חוזרת מהצגה אני לא מפסיקה לדבר ולספר לבעלי כמה כייף היה...כמובן שאני לא שמה לב אני ..מדברת ומדברת ...מדברת...מדברת...עד שבעלי אומר: נכון שמשלמים לך שתדברי
אז,אני אשלם לך כפול שתשתקי!!
] ובכן ,בקיצור אי אפשר ללמוד דרך האינטרנט תאטרון בובות או הפעלה אך כן אפשר להעזר המון בידע הרחב של כולנו . עכבר פשוט וחמוד אני אכין ואצלם . כל טוב דבוש

vapgv

New member
ואני חשבתי שלכול מי שיש לו כישרון הוא שחקן .

לא ידעתי שיש כל כך הרבה ללמוד בשביל בובות. כל מי שפעיל בובות למד בבית הספר? אין קיצורי דרך?

אני לא חושב שאת הכי צודקת דבי,

יש אנשים שהכישרון הזה פשוט תבוע בהם וזהו. אני לדוגמא לא למדתי לבנות בשום מקום ויוצאות לי בובות נהדרות. אז יכול להיות שחסר לי אולי קצת בסיס אבל במשך השנים אני אלמד מהבובות שלי מה עשיתי טוב מה לא טוב, מה צריך, לתקן, להוסיף, להוציא.... לא חייב ללמוד לבנות! כי הרי בנייה של בובה זאת יצירה וכל מי שמתעסק בתחום הזה יש משהו שהוא פשוט נולד איתו, אולי הוא מצייר יפה או מעטר בצורה מיוחדת, אוהב לפסל כל מיני כאלה ומכאן גם מגיעים לבובות. אני אוהב מאוד להסתכל בתמונות של בובות של כל מיני בובנאים, ללכת לתערוכות, הצגות ולראות. משחק הוא דבר שונה אבל גם זה לפעמים בא מכישרון- אני מאמין שמי ששחקן היה לו פוטנציאל לפני אבל עדין צריך ללמוד בכל זאת בשביל תוצאות יותר מרשימות ובשביל השגים גבוהים, זה שונה מבנייה כי משחק הרי הוא יותר חשוב מהכלי איתו אנחנו מציגים. הבובה עצמה לא משנה היא רק כלי עזר אבל המשחק הוא משהו חובה ובסיסי שאיתו אנחנו מציגים בסוף. כמו כן ההפעלה. וגם פה--- כל הזמן לצפות במחזות רגילים במחזות זמר בהצגות ילדים ללמוד ולראות.

ooommmr

New member
רועי, אבל אתה לא יכול להתחמק מהעובדה ש"ידע זה

כח..אין מה לעשות! כמו כל דבר אחר בחיים! בשביל להתקדם ,לפתח ולהיות הכי טוב יש צורך בלמידה...! זה נחמד שאתה מכין בובות נהדרות! אבל מה עם... -קלות הפעלה? חוזק הבובה? ועוד המון והמן דברים שדרך הסברים של אנשים והסתכלות באינטרנט לא תוכל ללמוד... בקיצור אני עם דבי....! שבוע טוב ..עומרי

nrumv

New member
לי יש כישרון באומנות ומשחק .

אך עוד רבה הדרך להצהיר שאני מיומנת. יש תמיד מה ללמוד ולהתעדכן . במיוחד למי שלא למד . נורית

אין לי ספק שיוצאות לך בובות נהדרות אבל השאלה.

האם הבובות נהדרות להפעלה? כדי לבנות הצגה ישנם כללים הגיוניים ועוד הרבה דברים שצריך לקחת בחשבון. לא אמרתי שחייב ללמוד להכין [תמיד אפשר לקנות מוכן] אך רצוי להכין. ללמוד תאטרון בובות רצוי מאוד מאוד וכל המוסיף הרי זה משובח. שבוע טוב דבוש

הכוונה של הייתה שללמוד צריך זה כמעט וחובה

בשביל בובות מקצועוית אבל בשביל לבנות בובות רגילות או סוג אחד לא חייב ללמוד אפשר להסתכל בתמונות, בסרטונים וללמוד. וחוץ מזה אפשר להגיע לרעיונות שמלמדים לבד, הרי איך מצאו את הרעיונות זה לא היה כתוב בשום מקום. קם בנאדם אחד וחשב איך לבנות והמציא רעיון. כל הרעינות לא באו מעצמם, אנשים פיתחו את הרעיונות. וכן, אנחנו בשנות האלפיים ועם מוחות כמו שלנו אני חושב שמי שמספיק יצרתי ומבין בחישובים ובדברים כאלה יוכל לעלות על המצאה שכבר המציאו בלי לדעת שהיא קיימת. זאת דעתי בלבד. אני מדגיש וחוזר ללמוד זה טוב, וללמוד צריך אבל אפשר להגיע לכל מיני רעינות בנייה גם לבד עם חשיבה טובה.

בוניאן

New member
סדנא זו התחלה מצוינת לטעימה

בדר"כ הסדנאות מתקיימות בחופשות החגים אבל כדאי לברר בבתי הספר לתאטרון בובות \לבדוק באתר, הקורסים השונים [שניתן לקחת אותם בנפרד] עוסקים בנושאים שונים:בנייה ,הפעלה,עיצוב,שפה וכו'.... ממליצה בחום. ולדבי-בנוגע לבובה ,אני נשארת עם העדפה לקוף....אין מעוניינים?

למעלה