בונסאי חדש

בנץ

New member
בונסאי חדש

אתמול קיבלתי ליום ההולדת שלי צמח בונסאי. אני לא יודעת איזה סוג צמח מדובר (אני לא מכירה), אבל מדובר בעץ שעליו קטנים מאוד, ומזכיר טיפה שיטה. אולי על סמך הנתונים האלו מישהו יודע כמויות מים שצריך לתת, ואור. כמו כן, העציץ שבו קיבלתי את העץ ללא חור ניקוז. האם ניתן, באמצעות השקייה מאוד מווסתת, להשאיר את העץ בעציץ הזה? תודה מראש

סן תאי

New member
מהר להחליף כלי

להערכתי הבונסאי המדובר הוא: OPERCULICARYA DECARY (באדיבות אולמוס),שנפוץ היום מאוד במשתלות, וגם מכונה בטעות (שיבוש): אופטולקריה. מוזר מאוד שקיבלת אותו בכלי ללא חור ניקוז, בשום אופן אל תשאירי אותו בכלי זה, הוא יירקב וימות, צמח זה זקוק להשקייה מתונה ומצע מנוקז היטב !

אולמוס

New member
השקיית הבונסאי של בנץ

אם אכן מדובר ב-OPERCULICARYA DECARY ונראה שזה כך - הצמח שהוא ממקור מדברי - סובל מעודף השקייה וזקוק לניקוז תקין.במשתלות נמכר בד"כ בעציץ המכיל תערובת עציצים רגילה. לפיכך אין להשקות אלא כשפני הקרקע מתייבשים מעט. חשוב לשים לב לנגירת המים מפתח הניקוז - חובה לשמור מרווח של לפחות מספר מילימטרים מהמשטח עליו מונח העציץ- כדי לאפשר לעודפי המים להתנקזבצורה מלאה ולא לחזור לעציץ. ההשקייה תלוייה גם במיקומו של העציץ (בצל/ שמש וכד') ובסוג ועומק העציץ. צמח זה עמיד ביובש יחסית לצמחים אחרים וגם יעדיף מצע מנוקז ומאוורר (בעיקר טוף גרוס עם מעט חומר אורגני), בהצלחה

erezbt

New member
ניקוז בעציצי בונסאי

היי לכולם, קראתי איפושהוא שניתן לשים שכבה (דקה) של אבנים בתחתית עציץ הבונסאי, ועליו שמים את המצע בכדי לשפר את יכולת הניקוז בעציץ. יש בזה משהו או שזה סתם מיותר אם המצע מתאים? ארז

אולמוס

New member
ניקוז בעציץ בונסאי

אכן - יש הנוהגים להניח שכבה דקה של טוף גרוס או חצץ דק על תחתית הכלי מעל פתחי הניקוז. בודאי שלא יזיק ואף יתרום לאוורור השורשים ושיפור הניקוז.

למעלה