בוסטון - וואו כמה שאלות...

Htmom

New member
בוסטון - וואו כמה שאלות...

טוב אז בעלי קיבל הצעה לעבור לבוסטון ואנחנו מנסים למצוא מאיפה להתחיל בכלל... אז קודם כל אני אשמח לקבל את כל הטיפים / לינקים שיש לכם על מעבר בכלל ולבוסטון בפרט

אם נחליט לעבור אז אנחנו נעבור בעוד חצי שנה עם תינוק, ילד בכיתה ב וילדה בגן חובה. כרגע הילדים בחינוך מונטסורי, אז רציתי לדעת האם יש מישהו שמכיר חינוך מונטסורי בבוסטון? לאיפה בדרך כלל שולחים שם את הילדים? האם יש בתי ספר שיש יותר סיכוי שהילדים יפגשו בהם ישראלים שיקלו עליהם את המעבר (לא ממש יודעים אנגלית עדיין...)

המון תודה מראש לכל העוזרים!
 

carlimi

New member
ברוכה הבאה לפורום


אני אמנם נמצאת בארה"ב אבל לא יכולה לענות ספציפית לגבי בוסטון (גרה בקולורדו).
&nbsp
לא מכירה חינוך מונטסורי שם, אבל יכולה לומר שחינוך פרטי מאוד יקר בארה"ב(ובבוסטון בפרט שהיא מאוד יקרה) בפרברים של בוסטון יש חינוך ציבורי מעולה בחינם - אולי כדאי לשקול זאת.
בנוסף, בבתי הספר הציבוריים יש תוכנית שנקראת ESL שמיועדת לילדים שאינם דוברים את השפה, ובגלל שבוסטון היא מטרופולין ענק ומלא בילדים מכל מיני מדינות בעולם, הם ערוכים לכך היטב.
בשנה הראשונה שלנו בארה"ב, הבת הבכורה נכנסה לקינדרגארדן בבית ספר ציבורי (מקבילה של כיתה א' בארץ, הייתה בת 6), כאשר היא יודעת מילים בודדות בלבד באנגלית. היא הלכה לחצי יום בלבד, ובסוף השנה כבר דיברה שוטף, ואף קראה וכתבה ברמה של הכיתה.
&nbsp
ודבר אחרון, בבוסטון יש ממלללאאא ישראלים

&nbsp
ממליצה לך גם היכנס לקומונה של הישראלים בארה"ב, יש כמה וכמה בוסטונאים וותיקים שיוכלו לענות לך על השאלות בהרחבה.
&nbsp
בהצלחה!
http://www.tapuz.co.il/Communa/userCommuna.asp?communaID=11074&r=1
&nbsp
&nbsp
 

Htmom

New member
תודה רבה!

אני אבדוק גם את הקומונה וגם את נושא בתי הספר. יש אולי מדריך ל"מתעניין המתחיל" ברילוקיישן? אני בטוחה שאני לא הראשונה עם מליון שאלות, אז אם את מכירה מקום שמרכז את כל מה שצריך לעשות / לדעת אני אשמח לקבל לינק

ושוב המון תודה! איזו התרגשות...
 
ברוכה הבאה לפורום


לצערי לא יכולה לעזור לך, אבל אני בטוחה שאחרים יוכלו.
המון בהצלחה לכם, ותרגישי נוח לשאול כל שאלה ולעלות כאן כל קושי, כי מי כמונו יכול לעזור ולהבין?
 

libbyorganizer

New member
גרתי בבוסטון, אשמח לעזור

היי,
גרתי בבוסטון במשך חמש שנים.
אז נתחיל בזה שבוסטון היא מקום מהמם שכייפי לחיות בו (אחרי שמתרגלים לשלג ) ויש שם קהילה ישראלית עצומה, מגובשת, עוזרת ותומכת, ממש הישראלי היפה - אנשים מלח הארץ. מכיון שלא כתבת מהם נסיבות הנסיעה (עבודה אן לימודים) קשה לי לתת לך מענה לגבי איפה כדאי לגור, גם לא כתבת אם אתם נוסעים עם מכולה או לא. אני כן יכולה לומר לך שמבחינת מגורים יש את: ברוקליין, ניוטון ונידהאם - שם גרים רב הישראלים שעוסקים בהייטק, כאלה שקנו בתים לאחר שהות ארוכה. יש את ברייטון, קיימברידג' וסאמרוויל - שם גרים בעיקר אנשים הבאים לפוסט דוק, האנשים הזמניים שמגיעים לתקופה של שנתיים שלוש וחוזרים לארץ. מבחינת לימודים וגנים, יש מסגרות מונטיסוריות אבל לא אני ולא חברותי יכולות לספר עליהם מכיון שכולנו הכנסנו את הילדים למסגרת חינוכית יהודית ( יש רמות שונות של זיקה ליהדות מבחינת החינוך ככה שתמיד מוצאים מקום שמתחברים אליו). יש גם גנים אמריקאים ללא קשר ליהדות ויש לי המלצה מעולה למשפחתון מקסים בניוטון (שוב, זה תלוי איפה תגורו). ההמלצה שלי היא להתחיל לחפש בית כבר מפה, ליצור קשר עם מתווכים ואנשים שגרים שם שיעזרו לך. יש בפייסבוק קבוצה שנקראת ישראלים בבוסטון וסביבתה, אני מציעה להצטרף אליה ולשאול שם שאלות ולהתייעץ. וכמובן את מוזמנת לפנות אלי בפרטי, אשמח לפרט יותר. והכי חשוב זה לזכור שההתחלה כי קצת מקרטעת אבל אחרי שמתרגלים , ממש נהנים מכל מה שיש לבוסטון להציע.
המשך יום נעים
ליבי
 

Htmom

New member
תודה!

אשמח לקבל מידע לגבי בתי הספר / גנים / משפחתונים מומלצים. לגבי הזיקה ליהדות אז אנחנו חילוניים לחלוטין אבל אני חושבת שיהיה קל יותר לילדים אם זו תהיה סביבה שיש בה בכל זאת קצת דוברי עברית. אני אשמח לדעת אם יש לך המלצות בנושא.
לגבי השכונה אז אנחנו מחפשים לקנות בית שמקסימום אם נחזור לארץ אחרי כמה שנים (זו הכוונה) נמכור או נשכיר אותו, מחפשים בית פרטי עם מספיק חדרי שינה לכולם אז נשמח לשמוע המלצות גם בנושא הזה

ואחרון חביב - אני יודעת שזה נושא שקשה להעריך אבל מה אמורה להיות המשכורת שצריך כדי לחיות ברמת חיים טובה (אנחנו די מפונקים) בשכונה טובה בבוסטון עם 3 ילדים?
 

libbyorganizer

New member
רמת חיים טובה

ההגדרה של רמת חיים טובה תלוי בך ורק בך. לקנות בית זה לא תהליך פשוט בכלל, צריך להביא 20% מינימום כמקדמה על ערך הבית, במזומן. המחירים בשכונות הטובות (ברוקליין, ניוטון, נידהאם) רק עולים ועולים יותר ויותר. כדי לחיות ברמה טובה צריך מינימום 120K בשנה אפילו יותר. אבל אפשר להסתדר גם עם פחות (מניסיון), ולהרגיש סבבה לגמרי, הכל תלוי בכם. אני כן יכולה לתת לך אומדן :
* בית פרטי 4 חדרי שינה להשכרה - מינימום 4000
* גן לחודש נע בין - 1800-2500
* אוכל לחודש - 800
* דלק - 500 (תלוי בכמות הנסיעות )
* טלויזיה ואינטרנט - 150
קחי בחשבון שהכל נע קצת למעלה וקצת למטה

ליבי
 

carlimi

New member
ההמלצה היא בדר"כ

קודם לעבור, לגור שנה, ורק אז לקנות בית, אם מחליטים שטוב ונשארים.
מהבחינה הזו, דברים כאן, בארה"ב עובדים שונה מבארץ, וכדאי גם קודם להכיר את האיזורים מקרוב.
השנה הראשונה של המעבר היא הקשה לכולם, במיוחד שיש ילדים, ועוד שלושה.
תעברו, תסתגלו, תנו תשומת לב לילדים שיעברו טלטלה לא פשוטה, וגם אתם.
רק המחשבה על התעסקות עם קניית בית בנוסף קשה לי.
לגבי זיקה ליהדות ודוברי עברית - גם אנחנו חילוניים גמורים, ולכן הילדים שלנו לא היו (וגם לא יהיו) במסגרות חינוך יהודיות. הבנים כן היו בשנה הראשונה בגן מונטסורי והיה נהדר.
עכשיו כולם בציבורי ואנחנו מאוד מרוצים. ילדים דוברי עברית בכיתה לא בהכרח מקלים על שילוב הילדים במסגרות, אלא יכולים אפילו לעכב אותה.אנחנו לדוגמא נפגשנו עם חברים ישראלים בסופי שבוע, וזה היה מספיק. כמו שכבר ציינתי קודם, המסגרות הציבוריות כאן (להבדיל מהיהודיות דווקא) ממש ערוכות לקבלת ילדים שלא מדברים את השפה, הכיתות קטנות מאוד (לעומת ישראל) והילדים מקבלים המון תשומת לב.
לא ענית לגבי סיבת המעבר (לימודים או הייטק) וקחי בחשבון שזה יכול מאוד להשפיע על אורח החיים שלך. אם אתם נניח בפוסט, אני בספק גדול מאוד אם תוכלי להכניס 3 ילדים למסגרות חינוך פרטיות, אלא אם כן אתם מביאים סכומי כסף גדולים איתכם מהארץ. כנ"ל לגבי מגורים וכל ההוצאות הנלוות שיכולות להגיע לעשרות אלפי דולרים בשנה הראשונה (כרטיסי טיסה, מכונית ועוד).
אגב, גם מפונקים זה נתון לפרשנות, איך נדע מה נחשב מבחינתך מפונק?
&nbsp
בקיצור, לא זוכרת שיש מדריך כלשהו, אבל תשאלי שאלות ספציפיות ונעזור לך
 

Htmom

New member
תודה על הפירוט


לגבי הבית אז המחשבה היא שנשכיר אותו כשנחזור וזה גם סוג של השקעה לא רק למגורים... לגבי סיבת המעבר אז זה הייטק, כמובן שברור לנו שזה דורש המון כסף ואנחנו עכשיו בדיונים על הצעת השכר ונעבור כמובן רק אם היא תספיק לכסות את רמת החיים שלנו (גם בארץ הילדים שלנו בחינוך פרטי עם בית פרטי, אז אני לא רואה סיבה לעבור ליבשת אחרת ולרדת ברמת החיים).
לגבי החינוך אז ברור לי שהחינוך בארהב בשכונות הטובות הוא ברמה גבוהה מאוד גם במסגרת הציבורית, אבל אנחנו מאוד אוהבים את החינוך המונטסורי (גם היום הילדים לומדים בבית ספר מונטסורי בארץ) ולכן אנחנו די "נעולים" על השיטה הזו כי לדעתנו היא פשוט שיטה נכונה ללימוד בלי קשר למספר התלמידים בכיתה... ברור גם שזה לא מתאים לכל אחד.
נראה לי שאני אלך עכשיו לעשות קצת (הרבה) שיעורי בית ואחזור עם שאלות ספציפיות בהמשך.
המון המון המון תודה!
 

Boston Guy

New member
אתם מודעים למחירי הנדל"ן באזור מטרו בוסטון?

בית פרטי "עם מספיק חדרי שינה" ל 5 אנשים בשכונות שבהם גרים הישראלים בבוסטון יעלה החל מגיזרת מליון דולר (4 מליון שקלים) וצפונה.
וכ"עולים חדשים" לאמריקה יהיה לכם קשה מאוד לקבל משכנתא - אז די סביר שתצטרכו לשים את הכסף במזומן על השולחן.
 

Boston Guy

New member
גנים בשיטת מונטסורי יש כמעט בכל עיירה.

בתי ספר בשיטת מונטסורי יש הרבה פחות, וגם אלו שקיימים משרתים לרוב רק את החטיבה הרכה (עד כיתה ב'). יש בתי ספר ספורים בגיזרת בוסטון (אולי שניים) שמגיעים עד תיכון.
אתר האינטרנט של "אגודת מוסדות המונטסורי של מסצ'יוסטס" מכיל רשימה של כל המוסדות הרלוונטיים
[URL]http://www.msmresources.org/schools/schools_montessori_ma.htm[/URL]

זו, דרך אגב, התוצאה הראשונה שקופצת כשעושים חיפוש של 5 שניות בגוגל.

העיירות שבהן ישראלים מתרכזים באזור הן ברוקליין (שם אני גר), ניוטון, נידהאם \ דדהאם, לקסינגטון. יש גם ישראלים באזור של המעונות של כל אוניברסיטה גדולה (וכאלו לא חסר כאן) - בקיימברידג', למשל.
 
למעלה