בוסטר - עד מתי?

בוסטר - עד מתי?

נראה שרק הילדים שלי ממשיכים לשבת בבוסטר - המון חברים שלהם כבר מזמן לא. היתכן? יונתן ושירה (אוטוטו בני 7) אמנם לא גבוהים במיוחד, אבל עדיין החגורה, ללא הבוסטר, יושבת להם גבוה על הצוואר. הם עצמם אוהבים את הבוסטר. אבל לא הבנתי מה החוק בארץ. באתר של "בטרם" הם ציינו גובה של 1.45 וסביבות גיל 9 - האם כך?

מאיו

New member
שתי דעות

בטרם- עד 1.45 מטר החוק- תלוי גיל אנחנו חיכינו עד גיל 9+ וכמעט 1.40

אם הם אוהבים את הבוסטר וזקוקים לו -

מה הבעיה? מצידיף שישבו בבוסטר עד גיל 18
הרי הבוסטר, בניגוד לסלקל/כסא בטיחות, לא מגן עליהם, הוא פשוט מגביה אותם כך שהחגורה לא תחנוק אותם במקרה של חס-וחלילה-שלא-נדע. לעניות דעתי - עד שהם לא מגיעים לגובה המתאים - משאירים בבוסטר. (ובמקרה הפרטי שלנו - יתכן מאוד שהם ישארו בו עד גיל 18 באמת...)

anguly

New member
אבל יש עניין חברתי

זה לא מצחיק לנעה חסרים בערך 20 ס"מ (אולי טיפה יותר) להגיע ליעד והיא כבר חגגה 9 . בקצב הזה חופשי היא נשארת עד גיל 12 לפחות, עם הבוסטר. זה יוצר בעיה חברתית כשרק היא כזו פיצית, והרבה הורים אחרים ברגע שהילדים הגיעו לגיל 9 (נעה היא הצעירה ביותר ככה שכולן כבר הגיעו) הפסיקו עם הבוסטר. אני כל הזמן צריכה להתנצל שהיא עדיין מאד נמוכה. אבל תחשבי איך זה נראה חברתית ילדה בת 12 שיושבת על בוסטר? הצפי לגובה מקסימלי אצל נעה עומד על משהו כמו 152 - כלומר היא צריכה להמתין כמעט עד סוף גיל ההתבגרות - לי זה נראה בעייתי

על מה ולמה ולמי את צריכה להתנצל?

אלו החיים של נעה שיהיו חו"ח בסכנה. אני הייתי מתמקדת בלחזק את הילדה מול אלו שיש להם תמיד מה להעיר, ולתת לה דוגמא אישית איך לענות (או לא לענות, אפשר רק לחייך) מעמדת כוח, באופן שלא יציב אתכן במוד של התגוננות.

anguly

New member
ההתנצלות היא על הלוגיסטיקה

בגילאים האלה הרבה פעמים ילדים הולכים אחד לשני מיד אחרי הלימודים, זה מצריך השארת בוסטר וכד' והצד השני צריך לזכור להחזיר אותו. אף אחד לא מתלונן אבל התחושה שלי היא שזה מעמיס. אבל זה הצד הפשוט. יותר קשה לי להתמודד עם התחושות של נעה - שמתקשה לקבל את זה שכל החברות שלה כבר מזמן בלי בוסטר והיא צריכה אותו לעוד די הרבה זמן. היא כל הזמן שואלת עד מתי - והאמת שאני באמת לא יודעת. אם המספר הוא באמת 1.45 - זה באמת לעוד 3-4 שנים. מה שמוזר שאני מכירה גם מספרים אחרים שמדברים על 1.35....

אני מניחה שהייתי מוצאת דרך ביניים

אולי מחכה עד 1.40 ולא עד 1.45, או להבדיל - מוותרת לה עוד שנה על בוסטר רק כשהיא נוסעת עם חברים במכונית. אני חושבת כמו כולם כאן - הבטיחות של הילדים חשובה יותר, אבל אם זה מפריע לה כ"כ, אני הייתי שוקלת עיגול פינות.

anguly

New member
אז אלה הפינות שהתחלתי לעגל לאחרונה

אצלי היא תמיד על בוסטר. כשחברים לוקחים אז לא. הרבה פעמים קורה שאני צריכה עזרה של סבא/סבתא - הקפצה למתנ"ס (1 ק"מ מהבית) - גם אז היא בלי בוסטר.

מעיןבר

New member
אנג'י

אני זוכרת שפעם סיפרו לי שיש פטנט של חברות שעוסקות במוצרי בטיחות (safety 1st אולי?) שמאפשר לסדר את מיקום החגורה על בית החזה ללא בוסטר. משהו שמהדק את החגורה האלכסונית לחגורה הרוחבית. ייתכן שזה יכול להיות פתרון טוב מבחינה לוגיסטית וחברתית - לקנות לנועה אחד כזה שיהיה אצלה בתיק וללמד אותה להשתמש בו בעצמה. כמובן שזה עדיין יכול להיות קשה בגילאי 12-13 שבהם הקונפורמיזם חוגג, אבל להערכתי יש לזה סיכוי טוב יותר "לעבור" מבוסטר, במיוחד אם היא מודעת לענייני הבטיחות וזה חשוב לה עצמה.

anguly

New member
זה נשמע כמו פטנט מצוין שפותר הרבה בעיות

השאלה באמת איפה קונים כזה. אני אנסה לברר. זה יפתור את רוב הבעיות כי משהו כזה קטן היא יכולה להחזיק עליה ובעצם להשתמש בו בכל רכב עליו היא עולה.

מעיןבר

New member
חפשי בגוגל את הביטוי

seat belt adjuster. עולים המון דברים. הנה כמה קישורים: http://www.safety1st.com/usa/eng/Pr...ls/104-12106-Baby-on-Board-Seat-Belt-Adjuster http://www.dynamic-living.com/product/seat-belt-adjuster/ http://www.amazon.com/Safety-1st-Seat-Belt-Adjuster/dp/B0000488W5 http://www.mypreciouskid.com/seat-belt-adjuster.html למיטב ידיעתי את המוצרים של safety 1st אפשר לרכוש בביבי שיק בגבעת שמואל (יש להם סטנד שלם שם). כמובן שאם יש לך אפשרות שמישהו יביא לך מחו"ל זו אופציה טובה
.

anguly

New member
דווקא יש מי שנוסע לחו"ל בשבוע הבא ממש

האם נראה לך שיש משהו כזה באוסטרליה? והשאלה גם אם פער המחירים מצדיק להטריח את הנוסעת... הראתי לנעה והיא ממש התלהבה. והאמת שמה שיש בקישור השלישי מושך גם אותי - כי גם עלי החגורה לא יושבת מושלם - גם אני די נמוכה... אולי גם לי סוף סוף יהיה יותר נח:)

תודה על התשובות

אני שמחה לראות שאני לא לבד. היה לי מוזר לשמוע מכ"כ הרבה ילדים שהם נוסעים בלי בוסטר (ואף אחד מהם לא קרוב ל - 1.40).

גם אצלנו בגן יש הורים שמסיעים בלי בוסטר ../images/Emo10.gif

אצלי באוטו כולם עם בוסטר (יש לי תמיד בבגאז' 'בוסטר חברים'), והכפתור יודעת שגם אם הורה אחר מסיע אותה עליה לומר שאמא לא מרשה לה בלי בוסטר. אני כמובן דואגת לוודא שמי שמסיע אותה יושיב אותה בבוסטר (למעט הורה אחד שברכב שלו מאחור החגורות נמוכות ועוברות לילדים על החזה. אגב, מבחינת החוק היבש אם תופס אותו שוטר הוא יחטוף קנס שהילדים לא בבוסטר).

מה תגידי על זה... ?

אוהד הלך לילדה אחת מהגן אחה"צ. קבעתי עם האמא שאני לוקחת אותו הביתה בשעה 19:30. בשעה 19:00 אני מתקשרת לשאול מה נשמע וכו'... ומתברר לי שהאמא לקחה אותו יחד עם הבת שלה לסבתא (שנמצאת במרכז העיר במרחק של בערך 15 דקות נסיעה). שאלתי אותה האם יש לה בוסטר לאוהד? אז היא אמרה "לא, מה נסיעה קצרה, אל תדאגי..." בטון של "הכל אחל'ה בחלה". טוב, פה כבר קצרו ידיי מלהושיע. אז איחלתי נסיעה טובה ואני מאוד מקווה שהיא הבינה מהטון שלי שלא כל כך מקובל עליי נסיעה לא בטוחה עם הבן שלי. גם אם זה 15 דקות. מה שמשגע אותי שאנשים מודדים את רמת הבטיחות בהיבט של מימד הזמן. כלומר אם זה נסיעה קצרה או בתוך העיר - אז שטויות, אפשר לא להיחגר. אלא ש.... רוב התאונות דווקא קורות בכבישים הקטנים וליד הבית. גיסתי שהיא מקסימה אבל ממש כנראה לא אחראית, ממש לא שומרת על הילדים. יש לה שני ילדים אחד בן 5 ואחד כמעט שנה. חמתי שומרת על התינוק ומידי בוקר היא נוסעת להביא אותו מהבית של גיסתי לבית שלה ברכב שלהם. היא יושבת ליד הנהג מחזיקה את התינוק בידיים ובעלה (חמי) נוהג ברכב. נו.... ???? מה יש לומר???? נזפתי בה מלא פעמים וקיבלתי חיוכים בקטע של "תורידי היסטריה...". אני מתפללת שלא יקרה כלום ושחו"ח לא יצטרכו ללמוד בדרך הקשה מטעויות.

שהלוואי ויתפוס אותה שוטר ויתן לה דו"ח

(כי חייבים להסיע בהתקן ריסון) לפני שחו"ח תקרה תאונה והילד יעוף לה מהידיים דרך השמשה הקדמית החוצה.

אלה 2

New member
אני גם ממש רציתי שלמשפחה קרובה יתנו דו"ח

אחרי שראיתי שהיא מניקה באמצע נסיעה!!!!!!! כנראה שהתפללתי חזק- כי הם באמת נעצרו וקבלו דו"ח. אני מקווה שזה ישאר להם חקוק לכמה שנים, ושעד הפעם הבאה שהם יעזו- יתפוס אותם עוד שוטר תנועה... אז- תתפללו טוב- זה עוזר

יש לי שאלה לגבי ילד מחוץ באמצע בבוסטר...

התאומים בני חודשיים בסלקלים שלהם כל אחד בצד אחר במושב האחורי. אחד בסלקל עם בסיס ואחד בלי בסיס. אוהד בן ה-6 מחוץ ממש באמצע עם בוסטר צר בלי משענת. ברכב שלי (פולקסוואגן בורה) הוא חגור בחגורת בטן בלבד. אין חגורת כתף ליושב האמצעי. *במקרה הזה, האם יש משמעות לבוסטר בכלל? כי הבוסטר מגביה את הילד שהחגורה לא תחתוך לו בצוואר, לא? ברכב של בעלי הוא חגור בחגורת כתף. אבל החגורה, למרות הבוסטר חונקת אותו בצוואר והוא ממש מקטר. היה לו קודם בוסטר עם גב, וזה היה מתאים לו בול. אבל עכשיו אין לזה מקום מרוב כיסאות בטיחות מאחורה... מה עושים במקרה שלנו?

וסתם בא לי לשרשר פה קטע קטן-

שלשום ערכנו בדיקות US פרקי ירכיים ללירי ורונן. אני מגיעה לשם, הכל אוטומטי עם הכרטיסים וכו'.. ואז אני מסתכלת בפלט הבדיקה לרופא ורואה שכתבו בדף של לירי את האות "ז" ליד שמה. יעני... זכר. בוא'נה עד שיצאה לי בת, הם כתבו עליה "ז"? הלכתי למשרד ואמרו שזה בקופת האם של המרפאה. הרמתי להם מיד טלפון ודרשתי תיקון הטעות. הם אמרו שזה לא משנה ולא חשוב וזה סתם וכו'... אבל לא, לא.... אני מאוד מאוד נהנית לראות את האות "נ" ליד שמה של לירי אהובתי. לא מותרת

למעלה